Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Roman176 napisał(a):

Nic tam nie ma, artykuł płatny, widać że nie zobaczyłeś nawet co to jest tylko wkleiłeś 1 link pasujący do twojej teorii ...

1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

tu masz racje nie poradził 

Dużo więcej takich tematów było, brak było rozwiązań systemowych, jedynie łatanie swojej nieudolności dotacjami i dotacyjkami, a za rok problem wracał jak bumerang ...

Opublikowano

romusiow w glowie dawno swiatlo zgaslo..

19 minut temu, Roman176 napisał(a):

a dlaczego ma siedzieć w PL to legalne każdy może dać 

https://www.rp.pl/prawo-dla-ciebie/art39203081-zawiadomienie-do-pkw-ws-wosp-orkiestra-ma-finansowac-kampanie-opozycji

2sec ośle 

mózg ci wypaliło ?  

tu masz racje nie poradził 

legalnie 100 milionow ?? chyba przed denominacja..

https://www.pap.pl/aktualnosci/zawiadomienie-do-pkw-o-mozliwosci-nielegalnego-finansowania-kampanii-wyborczej-na

jesli ta baba to zglosila to juz wiadomo ze to bzdury..

jako matol ,mozesz nie wiedziec ze pis-uar rzadzil jeszcze ponad 2 miesiace po zgloszeniu i co w tej sprawie sie zadzialo ???

16 minut temu, galan99 napisał(a):

Po co Polskie .

Po co pomagać powodzianom obecni u władzy .

https://www.facebook.com/watch?v=607479468325366

no wlasnie po co pomagac ? jesli za pare lat to znowu zaleje i historia znowu sie powtorzy ??

Opublikowano
36 minut temu, galan99 napisał(a):

Od 1 min .

i 5 min .

@racyl coś dla ciebie od obecnych .

Jeszcze trochę i PIS by tak Polskę urządził w myśl kto nie z nami to nasz wróg

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A gdzie na bankiet się wybierasz?

na domowke.

jakos stara w tym roku nie miala natchnienia na impreze- stary sklad w tym roku sie wykruszyl.zalobe maja..

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

romusiow w glowie dawno swiatlo zgaslo..

gdyby ciebie tak świeciło jak mnie .. to byś się nazywał baron Jacek 

Godzinę temu, jacus napisał(a):

na domowke.

krata piw ?  nie pij za dużo bo stara cię nie uniesie , z z tym kołtunie to raczej kulać nie pójdzie   

Opublikowano

zobaczcie jak się jebie platformowców 

Marcin Oszańca  · 

Obserwuj

PKP wraca do pociągów piętrowych. W planach są zakupy 42 nowoczesnych składów, które pojadą z prędkością 200 km/h. Kiedyś piętrowe składy obsługiwały chociażby trasę Nysa-Opole-Kluczbork, którą przez 4 lata dojeżdżałem do Liceum w Opolu. Zostały później zastąpione przez nowoczesne szynobusy, jednak w pamięci na zawsze zostaną niezliczone rozmowy, śmiechy i przyjaźnie zawarte w kultowych "piętrusach

Andrzej Zawrotniak
Szkoda że nikt nie napiszę że przetarg został tak ustawiony że żadna Polska firma nie miała możliwości wzięcia udziału i jak znam życie to wygrał Siemens albo inna niemiecka firma

1,5 tys.

8iuTX4LlGZO.pngAutor
Marcin Oszańca
Andrzej Zawrotniak to nieprawda

• Lubię to!

• Odpowiedz
  • Edytowano
251

Mirosław Maziarz
Marcin Oszańca oczywiście że prawda. Pesa posiada w swojej ofercie pojazdy piętrowe i nawet Czesi je kupili ale dostarcza je dopiero w 2026r więc nie spełniają głupiego wymogu „doświadczenie w obsłudze tego typu pojazdów”… Firmy Newag oraz FPS Cegielski które są Polskie również nie spełniają tego wymogu. I jak Polskie firmy mają się rozwijać skoro nasze rodzime podwórko nie chce dokonywać zakupów u nich? Przecież jeśli nikt nie kupi to te firmy nie nabiorą doświadczenia jak i nie będą mieli pieniędzy na rozwijanie swojej oferty… Firmy produkują rzeczy które się psują więc to nie argument że doświadczenie i sprawdzone w działaniu to rzadziej będzie się psuło…

189

Marcin Zmuda Trzebiatowski
Marcin Oszańca „nieprawda” pisze się łącznie. A tak poza tym, to ciągle kłamiecie i znowu wszystko jest ustawione tak, żeby wygrał jakiś ALSTOM, znany z tego, że nigdy nikomu, a już zwłaszcza w Polsce, nie dał łapówki.

71

Tomek Golebiewski
Marcin Oszańca Wystarczy otworzyć przeglądarkę google ,, Dla czego polskie firmy nie mogły wziąć udziału w przetargu,, cyk . I wynik mówi całkiem co innego.

41

Jagi Robert
Artur Kierzek czy nie ma poprostu licencji? A przetarg byl ustawiony że firmy które stają do przetargu na dzień przetargu maja mieć licencje, a każda z polskich firm mogła taka licencje nabyć do końca kontraktu, lecz zostali wyautowani na starcie żeby niemieckie firmy miały czystą droge

o tym ostatnio pisałem   rudy musi jebać 

Opublikowano

Romek to się dzieje samo i tego nie zatrzymasz. Ludzie lecą gdzie taniej. Tu promocja, tam 4 w cenie 2 itp.

Z resztą sami tam chodzimy i tak samo cieszymy się z tanich zakupów

Ja akurat w lidlu nie widzę taniego sklepu. biedronka owszem

Opublikowano

Cesarzowa jak zawsze zwycięża .

Będziemy mogli ogrzewać dom pelletem, którego średnica będzie mieścić się w przedziale od 6 mm do 8 mm, a długość od 3,15 mm do 40 mm. Maksymalną zawartość wilgoci w pellecie opałowym i to w stanie roboczym nie będzie mogła przekroczyć  10%., a w stanie suchym nie będzie mogła przekroczyć 1,2 proc."

- wskazuje portal farmer.pl. Zawartość dodatków chemicznych nie będzie mogła przekraczać 2 proc w pelletach drzewnych - dodaje.

"Branża pelletowa alarmuje, że proponowane w rozporządzeniu zapisy doprowadzą do sytuacji, w której na polskim rynku może zabraknąć pelletu drzewnego, a setki tysięcy właścicieli kotłów pelletowych w Polsce zostanie skazanych na dwa razy droższy pellet z importu" 

TYLKO NIEMIECKI PELLET NAJLEPSZY .

• Haha 2
Opublikowano
12 godzin temu, Roman176 napisał(a):

gdyby ciebie tak świeciło jak mnie .. to byś się nazywał baron Jacek 

krata piw ?  nie pij za dużo bo stara cię nie uniesie , z z tym kołtunie to raczej kulać nie pójdzie   

widac jak cie oswiecilo..

alstom to firma francuska  😂

wpisz w wyszukiwarke to co radzil jeden z dyskutantow...

jeszcze raz ci przypominam ze sam sie osmieszasz wstawiajc linki, ktore udowadniaja dokladnie  odwrotnie to co chcesz napisac.

galan-bedziesz u niemca pellet robil ??

porownaj ceny pelletu polskiego i niemieckiego..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v