Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Wykonam jeżeli nie stoi w sprzeczności z przysięgą, prawem i regulaminem.

Gdy do muru klajstrem świeżym przylepiać zaczną obwieszczenia...

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Wykonam jeżeli nie stoi w sprzeczności z przysięgą, prawem i regulaminem.

Wykonasz jak otrzymasz rozkaz wymarszu na Ukrainę jako  żołnierz ?.

Za nie wykonanie rozkazu jak by cię mieli postawić przed plutonem ... Co byś wybrał ?.

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Zapytaj go gdzie który proboszcz śpi z wikarym, lub który biskup z klerykiem, to wie doskonale 😆

😁 Nawet wie gdzie są gej kluby w Krakowie 😁

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Za nie wykonanie rozkazu jak by cię mieli postawić przed plutonem ... Co byś wybrał ?.

Raczej honor. Nazwisko ma się jedno. A gęba nie szklanka.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Pieniędzy nie ma i nie będzie. To że pieniędzy nie było to fakt że roboty nie było to fakt, ale najgorsze było to że prywaciarze wykorzystywali ludzi, wykorzystywali to że nie ma na tyle roboty dla każdego. Było niewolnictwo za grosze.

Nie było na rozdawnictwo i bardzo dobrze .

Jakie k**wa niewolnictwo, to były płace adekwatne do sytuacji rynkowej. Moja żona miała na państwoej posadzie niecałe 1200zł w 2010r .

Płaca minimalna rosła wolniej bo i podstawa była niższa. teraz podwyżka będzie 600zł to i ceny też polecą

Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

Pieniędzy nie ma i nie będzie. To że pieniędzy nie było to fakt że roboty nie było to fakt, ale najgorsze było to że prywaciarze wykorzystywali ludzi, wykorzystywali to że nie ma na tyle roboty dla każdego. Było niewolnictwo za grosze.

to że prywaciaże [ janusze biznesu ] mało płacili nie oznacza że sami mieli wysokie dochody , mało płacili bo mieli kiepski biznes , konkurencja była duża , za kiepską płace mieli kiepskich pracowników itd ........ 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Nie było na rozdawnictwo i bardzo dobrze .

Jakie k**wa niewolnictwo, to były płace adekwatne do sytuacji rynkowej. Moja żona miała na państwoej posadzie niecałe 1200zł w 2010r .

Płaca minimalna rosła wolniej bo i podstawa była niższa. teraz podwyżka będzie 600zł to i ceny też polecą

I dzieci chodziły głodne, zeszyt w każdym sklepie. Rozumiesz co ja piszę prywaciarze, a nie państwowa posada. Nie będę z tobą dyskutował jesteś pusty jak bęben.

1 minutę temu, jarecki napisał(a):

to że prywaciaże [ janusze biznesu ] mało płacili nie oznacza że sami mieli wysokie dochody , mało płacili bo mieli kiepski biznes , konkurencja była duża , za kiepską płace mieli kiepskich pracowników itd ........ 

No nie wiem, ludzie nie mieli wyjścia. Nie rzadko po prostu nie placili i rób co chcesz. 

Opublikowano
10 minut temu, Wpaw napisał(a):

2007-2014. Ty jesteś zamotany.

pod stol i odszczekaj ...

Okresem największej emigracji były lata 2005-07, kiedy to emigrowało rocznie:

2005 – 450 tys. osób,
2006 – 500 tys. osób,
2007 – 320 tys. osób.

6 minut temu, witejus napisał(a):

A konkretnie skąd oni byli?

W moich stronach nie znajdziesz nikogo kto miałby na środku podwórka kupę gnoju i stertę żelastwa, rupieci.

po tylu latach mam pamietac dokladnie.. wtedy w szkole i internacie polowa byla z kieleckiego ,miechow proszowic ,olkusz .do nas szli ci madrzejsi reszta do piotrkowic.

szkola organizowala praktyki w austrii,szwajcarii,niemczech, potem sie zostawalo na prywatnym kontakcie..

jak trafiles w gory to maies przejebane.

tak nie znajdzie...ty pewnie  pierwszy..

3 minuty temu, witejus napisał(a):

Zapytaj go gdzie który proboszcz śpi z wikarym, lub który biskup z klerykiem, to wie doskonale 😆

probosz ci sie zmienil i straciles namiary ??

a to tmeu cie dlugo nie bylo.. nie mogles sie pozbierac po stracie.

• Haha 1
Opublikowano

Rozumiesz co ja piszę prywaciarze, a nie państwowa posada.

Każdy kto startował z biznesem od zera właściwie, raczej wie jak to było. Startujesz z minimalnym parkiem maszynowym, przypadkowymi ludźmi i zasadzie z dnia na dzień. Wszyscy chca zapłaty za komponenty, nikt cie nie zna a każde tąpnięcie może skończyć się bankructwem. Banki obrotówki dać nie chcą. Nie wiesz co będzie jutro. A jak ktoś nie zapłaci za wysłany produkt, to nie śpisz .  Ale jest też druga strona którą ludzie tylko widzą, czyli że jesteś biznesmenem. W podtekście że śpisz na kasie. I to ludzi tylko interesuje.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

2005 – 450 tys. osób,
2006 – 500 tys. osób,
2007 – 320 tys. osób.

Placuś tak bo po 2007 to była mleczna kraina. 

Opublikowano
W dniu 25.12.2024 o 08:27, racyl napisał(a):

Po co to wszystkie życzenia spokojnych świąt zwłaszcza od polityków katolickich z prawej strony jak się nie umie uszanować wigilii i 2 dni świąt i napierdziela od samego rano w Boże narodzenie szczuciem, jadem i kłamstwem w tv republika, wpolsce24.pl

Jakie to wartości,  tradycja, poszanowanie wartości, religii w prawicy jak to @Roman176 wypisuje

taka ze dla lewicy biedny jest karp .. dziecko nikim .. 

rudego tam dajcie oda śledztwo wszystkim mówi ze to prawda  

Katastrofa samolotu w Kazachstanie. Nagranie podważa wersję Rosjan
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-katastrofa-samolotu-w-kazachstanie-nagranie-podwaza-wersje-r,nId,7881832#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Teraz, Roman176 napisał(a):

taka ze dla lewicy biedny jest karp .. dziecko nikim .. 

rudego tam dajcie odda śledztwo wszystkim mówi ze to prawda  

Katastrofa samolotu w Kazachstanie. Nagranie podważa wersję Rosjan
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-katastrofa-samolotu-w-kazachstanie-nagranie-podwaza-wersje-r,nId,7881832#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Każdy kto startował z biznesem od zera właściwie, raczej wie jak to było. Startujesz z minimalnym parkiem maszynowym, przypadkowymi ludźmi i zasadzie z dnia na dzień. Wszyscy chca zapłaty za komponenty, nikt cie nie zna a każde tąpnięcie może skończyć się bankructwem. Banki obrotówki dać nie chcą. Nie wiesz co będzie jutro. A jak ktoś nie zapłaci za wysłany produkt, to nie śpisz .  Ale jest też druga strona którą ludzie tylko widzą, czyli że jesteś biznesmenem. W podtekście że śpisz na kasie. I to ludzi tylko interesuje.

Mi chodziło o roboty typu budowlanka, kończysz robotę kasa powinna być a kasy nie było albo było urwane...

Opublikowano

I dzieci chodziły głodne, zeszyt w każdym sklepie. Rozumiesz co ja piszę prywaciarze, a nie państwowa posada. Nie będę z tobą dyskutował jesteś pusty jak bęben.

Tak samo chodziłem w tamtym czasie do szkoły średniej na studia i niczego na zeszyt nie kupowaliśmy..

Wydawaliśmy tyle ile nas było stać a to że komuś nie chciało się pracować to czyja wina .

Trzeba się było uczyć, kształcić i otwierać swój biznes jak ci było tak źle u kogoś pracować 🤣

Ja poszedłem w 2011r pracować do prywaciarza przy produkcji maszyn rolniczych i zrezygnowałem po paru miesiącach bo mi było za mało kasy .

Próżniakom tylko nie chciało się robić i zmieniać roboty na bardziej dochodową

Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Mi chodziło o roboty typu budowlanka, kończysz robotę kasa powinna być a kasy nie było albo było urwane...

Dlatego przestaliśmy robić warzywa dla dużych odbiorców i zaczęliśmy sami je mrozić.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

probosz ci sie zmienil i straciles namiary ??

Potwierdziłeś w całości to co wyżej napisałem.

Gnoju nie mam ani na podwórku, ani poza nim bo niczego nie choduję, nie licząc kilkunastu kur.

U nikogo w bliższej i dalszej okolicy nie znajdziesz gnoju na podwórku i sterty rupieci, nie to co w tej Polsce A, którą się tak głupio chełpisz, gdzie podobno panuje ordnung .Piwislanski kraj , o którym tak pogardliwie się wyrażasz, a porządek taki że ta twoja ,,Polska A" do pięt nie dorasta.

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał(a):

2005 – 450 tys. osób,
2006 – 500 tys. osób,
2007 – 320 tys. osób.

To normalne i zrozumiałe po wstąpieniu do unii

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

To Weremczuk tak słabo płacił?

tam były umowy terminowe. listopad, grudzień, styczeń to ludzie siedzieli w domu w sporej większości

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał(a):

gdzie podobno panuje ordnung .Piwislanski kraj , o którym tak pogardliwie się wyrażasz, a porządek taki że ta twoja ,,Polska A" do pięt nie dorasta.

Nieeee no teraz to u nas ładnie już jest.

1 minutę temu, racyl napisał(a):

tam były umowy terminowe

A widzisz, a ja myślałem że to taki prężny producent.

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Tak samo chodziłem w tamtym czasie do szkoły średniej na studia i niczego na zeszyt nie kupowaliśmy..

Wydawaliśmy tyle ile nas było stać a to że komuś nie chciało się pracować to czyja wina .

Trzeba się było uczyć, kształcić i otwierać swój biznes jak ci było tak źle u kogoś pracować 🤣

Ja poszedłem w 2011r pracować do prywaciarza przy produkcji maszyn rolniczych i zrezygnowałem po paru miesiącach bo mi było za mało kasy .

Próżniakom tylko nie chciało się robić i zmieniać roboty na bardziej dochodową

Nie znasz mnie, nie znałeś mojej sytuacji, a mówisz że ktoś próżniak. Byłem trochę za granicą trochę w Niemczech trochę w Norwegii trochę w innych krajach. Teraz mam jakieś gospodarstwo, robię wykończeniówkę i dobrze się żyje. Uczyć się nie mogłem bo nie miałem za co, musiałem iść do pracy. Siostry młodsze mają magistra, pewnie miałbym tez gdybym miał inną sytuację. 

Opublikowano

Nie znasz mnie, nie znałeś mojej sytuacji, a mówisz że ktoś próżniak. Byłem trochę za granicą trochę w Niemczech trochę w Norwegii trochę w innych krajach. Teraz mam jakieś gospodarstwo, robię wykończeniówkę i dobrze się żyje. Uczyć się nie mogłem bo nie miałem za co, musiałem iść do pracy. Siostry młodsze mają magistra, pewnie miałbym tez gdybym miał inną sytuację. 

Czyli swoją obecną sytuację zawdzięczasz sobie a nie jakiemuś tam rządowi . Nie rozumiem dlaczego swoją sytuację zawdzięczasz pis a nie sobie i temu że po wejściu do unii sytuacja z czasem się poprawiła bo gospodarka urosła

Zadaj sobie pytanie czy  obecną rodzinę z 2 dzieci i pensją minimalną obojga stać na wykończeniowke i np budowę domu przy obecnych stawkach ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v