Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Patrycja2 napisał(a):

jeśli im zaczną zabierać wszystko co PIS jakimś stopniu dał 

Ludzie nie wiedzą i tak co im PiS dał, ani co PiS im zabrał. Nie rozumieją mechanizmów i zależności w gospodarce, więc nawet nie przypuszczają iz PiS dając im w dalszej perspektywie im zabiera. PiS niczego nie wypracował aby dawać a zrobiła to gospodarka, czyli my- zwykli ludzie. PiS nie stworzyła nawet solidnych podstaw prawnych upraszczając prawo albo je dostosowując do nowych wyzwań.

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Jak było ? dobrze było i będzie .

Skurwysyństwa pisu nigdy nie zapomnimy

Małe zacofane wioski i trochę ogłupionych ludzi to nie jest większość polski

To chyba rządów Tuska nie pamiętasz? Nawet nie ma porównania, trzeba było za chlebem wyjechać tu wtedy zarabiałem 40 zł na dzień. Zaraz po szkole. Weź se koło i pierdolnij się w czoło. Zacofane wioski wybrały Dudę dwa razy i pis na dwie kadencje idiota.

Opublikowano

Jak było ? dobrze było i będzie .

Skurwysyństwa pisu nigdy nie zapomnimy

CESARZOWEJ U UKOCHANEMU WODZOWI ODRODZONEJ POLSKI - Tuskowi złożyłeś wierność do końca .

Nie będziesz nigdy złorzeczył na ukochanego wodza Tuska i Cesarzowej .

Opublikowano
4 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Działa ale na jak długo. Sądzisz że ludzie wytrzymają w tej chwili jeśli im zaczną zabierać wszystko co PIS jakimś stopniu dał zwykłemu Kowalskiemu 

Już ci co im pis dał np 13- 14tki powoli zaczynają rozumieć że rozdawnictwo jak do niczego nie prowadzi i mają gorzej

niż mieli. Mają dalej te swoje dodatki, kupują to samo a już nie mogą odłożyć coś jak wcześniej.

Takie to dobrodziejstwa pis były

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

To chyba rządów Tuska nie pamiętasz? Nawet nie ma porównania, trzeba było za chlebem wyjechać tu wtedy zarabiałem 40 zł na dzień. Zaraz po szkole. Weź se koło i pierdolnij się w czoło. Zacofane wioski wybrały Dudę dwa razy i pis na dwie kadencje idiota.

w ktorym roku to bylo ??

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Ludzie nie wiedzą i tak co im PiS dał, ani co PiS im zabrał. Nie rozumieją mechanizmów i zależności w gospodarce, więc nawet nie przypuszczają iz PiS dając im w dalszej perspektywie im zabiera. PiS niczego nie wypracował aby dawać a zrobiła to gospodarka, czyli my- zwykli ludzie. PiS nie stworzyła nawet solidnych podstaw prawnych upraszczając prawo albo je dostosowując do nowych wyzwań.

Tak wszyscy głupi jedynie ty mądry. 

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

To co piszesz jest prawda ludzie nie są świadomi. Niestety ludzie w większości są ciemni. Trzeba jednak zauważyć że niestety ludzie przez 8 lat rządów przyzwyczaili do dawania im nowych świadczeń socjalnych. Ja jestem teraz ciekawa co będzie jak zostanie im to powoli zabierane. 

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

To chciałeś zarabiać zaraz jak kierownik ? 🤣. Zarobki były adekwatne do stanu gospodarki i wartości pracy.

Po to się wstępowało do unii żeby z czasem poziom życia się podnosił.

Nic od tak tak się nie dzieje że przychodzi jakaś partia i zaraz jest super fajnie. Tylko otumanione wyborczy jednej partii tak uważają

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał(a):

Już ci co im pis dał np 13- 14tki powoli zaczynają rozumieć że rozdawnictwo jak do niczego nie prowadzi i mają gorzej

niż mieli. Mają dalej te swoje dodatki, kupują to samo a już nie mogą odłożyć coś jak wcześniej.

Takie to dobrodziejstwa pis były

A nie ma dalej rozdawnictwa. Jest i to jeszcze większe. Choć w tym rozdawnictwie w tej chwili jest plan jak w późniejszym czasie coś zyskać. 

Opublikowano

Tak wszyscy głupi jedynie ty mądry. 

Ja też nie wszystko ogarniam. Ale część ogarniam, bo inaczej nie robiłbym tego co robię. Ludziom na co dzień potrzebne to nie jest, więc zajmować się tym nie muszą. Nie ma więc w tym żadnej ich winy ani nie są głupi. Zaś sk..syństwem jest totalne wykorzystywanie tego przez polityków.

Opublikowano
1 minutę temu, Patrycja2 napisał(a):

A nie ma dalej rozdawnictwa. Jest i to jeszcze większe. Choć w tym rozdawnictwie w tej chwili jest plan jak w późniejszym czasie coś zyskać. 

To jest kontynuacja polityki kupowania wyborców . Nic nie dasz a zabierzesz to nikt na ciebie nie zagłosuje

Ludzie się cieszą bo dostają kasę ale są też tego konsekwencje i których mało ludzie chcą wiedzieć

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał(a):

To chciałeś zarabiać zaraz jak kierownik ? 🤣. Zarobki były adekwatne do stanu gospodarki i wartości pracy.

Po to się wstępowało do unii żeby z czasem poziom życia się podnosił.

Nic od tak tak się nie dzieje że przychodzi jakaś partia i zaraz jest super fajnie. Tylko otumanione wyborczy jednej partii tak uważają

Ale tej pracy nie było na tyle, że mogłeś przebierać. Ile ludzi wyjechało?

8 minut temu, jacus napisał(a):

w ktorym roku to bylo ??

W czasach wielkiej emigracji. Nie byłeś czasem wtedy w Austrii?🤭

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Ja też nie wszystko ogarniam. Ale część ogarniam, bo inaczej nie robiłbym tego co robię. Ludziom na co dzień potrzebne to nie jest, więc zajmować się tym nie muszą. Nie ma więc w tym żadnej ich winy ani nie są głupi. Zaś sk..syństwem jest totalne wykorzystywanie tego przez polityków.

To co robisz? Jesteś żołnierzem? Czy radnym? Rolnikiem? Bo to są politycy a nie dobry Samarytanin. Ja jestem cięty na nich wszystkich, ale powiedz mi jak można tuskach chwalić no k**wa. 

Opublikowano

To jest kontynuacja polityki kupowania wyborców . Nic nie dasz a zabierzesz to nikt na ciebie nie zagłosuje

Ludzie się cieszą bo dostają kasę ale są też tego konsekwencje i których mało ludzie chcą wiedzieć

Konsekwencje już są. Wyborców będą kupować dopóki nie rozegrają się wybory prezydenckie. 

Później już się skończy z rozdawnictwem

Tylko co wtedy będzie? 

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Ale tej pracy nie było na tyle, że mogłeś przebierać. Ile ludzi wyjechało?

Tak to prawda nie było. To że wyjechali to nie wiele miało wpływ na tych co zostali bo i tych miejsc pracy ciągle i tak było mało

Gospodarka rośnie to i miejsca pracy przybywają

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

ale wielka emigracja byla w czasach rzadow marcinkiewicza i najwyzszego prezesa......

wiec znowu sie zamotales...

2007-2014. Ty jesteś zamotany.

Opublikowano

To co robisz? Jesteś żołnierzem? Czy radnym? Rolnikiem?

Żołnierzem na pewno, bo tym zostaje sie do końca. Rolnikiem owszem, bo jednak ziemię uprawiam i przedsiębiorcą, bo jakąś tam działalność prowadzę.

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał(a):

Wielkim szacunkiem do ciebie jako Oficer złożyłeś wierność do końca . Polityk jak rozkaże Generałowi  żeby wykonać zadanie to wykonasz . 

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

znalem takich z twoich stron co rzeczywiscie kozy doili recznie w gorach..

A konkretnie skąd oni byli?

W moich stronach nie znajdziesz nikogo kto miałby na środku podwórka kupę gnoju i stertę żelastwa, rupieci.

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Tak to prawda nie było. To że wyjechali to nie wiele miało wpływ na tych co zostali bo i tych miejsc pracy ciągle i tak było mało

Gospodarka rośnie to i miejsca pracy przybywają

Pieniędzy nie ma i nie będzie. To że pieniędzy nie było to fakt że roboty nie było to fakt, ale najgorsze było to że prywaciarze wykorzystywali ludzi, wykorzystywali to że nie ma na tyle roboty dla każdego. Było niewolnictwo za grosze.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Polityk jak rozkaże Generałowi  żeby wykonać zadanie to wykonasz . 

Wykonam jeżeli nie stoi w sprzeczności z przysięgą, prawem i regulaminem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v