Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał(a):

Masz tą wypowiedź prezesa gusu za którą go zwolnili?

Jak już jesteś przy sprzedaży detalicznej to zobacz że po październiku wygląda ok. Kłamią. bardz.https://www.money.pl/pieniadze/sa-nowe-dane-z-polskich-sklepow-co-ze-sprzedaza-detaliczna-7096773077117504a.html

A ten za***isty dołek za rządów PIS to też wina złośliwego prezesa?

tu masz odp 

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rekordowa-sprzedaz-pozyczek-pozabankowych-w-maju-2024-roku-8770151.html

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

a co było w 22/21 ? 

Był spadek w maju, ale nie taki jak w 2023, trzeba by narysować linię trendu długotrwałego aby wysnuć sensowne wnioski, a nie trend krótkotrwały tak jak w twoich wykresach ;) 

Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

a co miało być?

A TAKI TAM bakteria , ty nie pamiętasz ? straszyłeś o płaskoziemcach ze się nie szczepią pisowcy  ... a później wojna 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Był spadek w maju, ale nie taki jak w 2023, trzeba by narysować linię trendu długotrwałego aby wysnuć sensowne wnioski, a nie trend krótkotrwały tak jak w twoich wykresach ;) 

tu masz racje 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

A TAKI TAM bakteria , ty nie pamiętasz ? straszyłeś o płaskoziemcach ze się nie szczepią pisowcy  ... a później wojna 

tu masz racje 

Ja tam widzę że za PiSu z roku na rok było coraz gorzej ... I teraz kolejny rok jest jeszcze gorzej, i widzę w tym bardziej wpływ koniunktury zewnętrznej, a nie to czy rządzi PiS czy PO.

image.png

Nałóż na to dynamikę inflacji, okaze się że ludzie za PiS zamiast się bogacić to biednieli ... Bo pensja wzrosła o 10% a inflacja w tym czasie 15% ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

Taaaa, wzięli w maju i nie wydawali aż do października żeby zafałszować statystykę. Ty się logiki w burdelu uczyłeś? 

Co ty tam bełkoczesz? Napisz co takiego twoim zdaniem stało się w 21/22 i czym został wywołany dołek 23. Podołasz choć raz?

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nałóż na to dynamikę inflacji, okaze się że ludzie za PiS zamiast się bogacić to biednieli ... Bo pensja wzrosła o 10% a inflacja w tym czasie 15% ...

no i w pi.....u żeś popsuł zabawę. A tak się fajnie zapowiadało😁

Opublikowano (edytowane)

@Roman176 co powiesz na taki wykres ? Zobacz, najgorszy wzrost płac realnych był w 2023 za PiSu ... A najwyższe szczyty za Tfuska, no nie może być xD Narysować wykres na podstawie jakichkolwiek danych to każdy głupi potrafi, ale żeby wykres pokazywał coś sensownego to już nie takie proste ... A ten wykres pokazuje czy nasza pensja starcza na więcej, czy tylko nosimy więcej tyle samo wartego papieru w portfelu ...

image.png

Opublikowano
14 minut temu, malinalbe napisał(a):

Po PIS jest tragedia

Jaka tragedia? Na chleb nie masz? Czy na masło? Takie przysłowie po dobrym panie jeszcze lepszy nastanie. 

4 minuty temu, racyl napisał(a):

Oglądałem kawałek komisji strasznie Bystra ta posłanka 😁 tak jak i naleśnik 😁 kogo wy wybieracie? Wstyd

Opublikowano

1d566f2d3a60eab39ba20cd98fe2959f.png

No taka prawda, raczej nic się nie zmieni. Chyba że koalicja pis-po😁 Tusk premierem a Jarek marszałkiem sejmu.

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

No taka prawda, raczej nic się nie zmieni. Chyba że koalicja pis-po😁 Tusk premierem a Jarek marszałkiem sejmu.

Jarek to powinien dać sobie już spokój w tym wieku

W szyje dużo dawał i nie ma rodziny 😄

8 minut temu, Wpaw napisał(a):

Jaka tragedia? Na chleb nie masz? Czy na masło? Takie przysłowie po dobrym panie jeszcze lepszy nastanie. 

Oglądałem kawałek komisji strasznie Bystra ta posłanka 😁 tak jak i naleśnik 😁 kogo wy wybieracie? Wstyd

OD suskiego nie ma gorszego

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Jarek to powinien dać sobie już spokój w tym wieku

W szyje dużo dawał i nie ma rodziny 😄

OD suskiego nie ma gorszego

Walczył z komuchami i nie zdążył założyć 😁

Suski jest debeściak😁

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Wpaw napisał(a):

Jak tam się miewa caryca Katarzyna xD Albo ten Bawarczyk xD 

Opublikowano

Jak tam się miewa caryca Katarzyna xD 

Kto to? Poważnie pytam

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Walczył z komuchami i nie zdążył założyć 😁

Suski jest debeściak😁

Nie rozumiem tego dlaczego co najgorsze, najgłupsze i śmieszne to jest w pis

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Nie rozumiem tego dlaczego co najgorsze, najgłupsze i śmieszne to jest w pis

Nie wiesz dlaczego na nich głosowałeś? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v