Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, jarecki napisał(a):

Wilanów to specyficzna dzielnica i jazda tramwajem to degradacja do nizszych sfer . Najgorszy jest słoik , jemu honor nie pozwoli jechać tramwajem 🙃

Stereotyp wilanowa jest taki że to dzielnica willowa najbogatszych ludzi. To już nie jest aktualne. Buduje się masa osiedli dla tzw klasy średniej. Pracują w korpo w centrum i żaden wstyd dojechać komunikacją a wygoda dużo większa niż tluc się samochodem. No i taniej wychodzi i to dużo. 

15 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

@Ulman

Jeśli studiowałeś i często bywasz w Wawie to nie świadczy o tym że wiesz jak się żyje. 

Oczywiście autobusy i samochody stoją w korkach ale to jest nieodzownym urok wielkich miast. 

Choć owszem tramwaje ułatwia komunikację ale to nie zmienia faktu że korki się zmniejsza. Ludzie lubią jeździć samochodami. Nie przesiada się nagle do komunikacji miejskiej. Pamiętajmy że w Wilanowie mieszkają ludzie którzy cenią sobie wygodę poruszania się samochodem. 

Budowanie szybszej komunikacji między A i B tak dobrymi uczynkami piekło się wybrukowane. 

Tak stało się z niektórymi stacjami metra wybudowanymi. Najpierw miało być cud miut. A wyszło jak zawsze. Zamiast puścić linie gdzie indziej gdzie bardziej by się przydała zrobili co chcieli. 

Wiem jak się zyje bo mam masę znajomych i dużo sam obserwuje. 

Korki sie nie zmniejszą ale weź pod uwagę że ludzi w wawie przybywa i bez poprawy komunikacji będzie kaplica. 

Metro nie w tym miejscu? A w którym twoim zdaniem powinno być? 

13 minut temu, 6465 napisał(a):

Patrycja gdzie będzie ta budowa trasy szybkiego ruchu na Ursynowie?

Ano właśnie, mnie też to ciekawi

Opublikowano

tusk wzywa do podpisania ustawy migracyjnej, uszczelnienia systemu!!! ten sam rudy leb chcial karac polske za nieprzyjmowanie inzynierow!!!! a jak sie okazalo,ze beda budowali zaporw na wschodzie, to malo sie nie zesral!!! a teraz jaki to ojciec narodu????!!!! ja p......le! szopka!

• Like 1
Opublikowano

No dobra , Wilanów się rozbudowuje bo ma gdzie , tam jest chyba nawet jeszcze PGR , stary Wilanów to domy jednorodzinne i głównie tam zamieszkują celebryci , tramwaj jest potrzebny ale nie wyeliminuje zatorów drogowych ,według mnie trochę jest przereklamowany ale tak jak wspomniałem to dość duży obszar od fajnych kafejek po sypialnie 

Opublikowano
Teraz, Siedzacybyk napisał(a):

tusk wzywa do podpisania ustawy migracyjnej, uszczelnienia systemu!!! ten sam rudy leb chcial karac polske za nieprzyjmowanie inzynierow!!!! a jak sie okazalo,ze beda budowali zaporw na wschodzie, to malo sie nie zesral!!! a teraz jaki to ojciec narodu????!!!! ja p......le! szopka!

Znaczy zmądrzał...

• Haha 3
Opublikowano

Jak by zmądrzał to by napisał ustawę emigracyjna której Duda nie podpisze i wtedy by było na Prezydenta że to jego wina a pisze populistyczne głupoty , jak prezydent może się zgodzić na coś czego nie widzi 

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał(a):

No dobra , Wilanów się rozbudowuje bo ma gdzie , tam jest chyba nawet jeszcze PGR , stary Wilanów to domy jednorodzinne i głównie tam zamieszkują celebryci , tramwaj jest potrzebny ale nie wyeliminuje zatorów drogowych ,według mnie trochę jest przereklamowany ale tak jak wspomniałem to dość duży obszar od fajnych kafejek po sypialnie 

W Warszawie jak nie ma miejsca to nie oczekiwanie coś się spali, i miejsce już jest... Robiło się w Warszawie, dużo ludzi przyznam mi rację.

Opublikowano

w polsce sie nie planuje infrastruktury,urbanistyki miast. w polsce probuje sie rozwiazac problemy, ktore juz powstaly, bo jakis cymbal nie byl w stanie czegos przewidziec. w moim miasteczku 20 tys, jak zaczeli je rozbudowywac, zwolnili urbaniste. burmistrzowie sa lakomi na kase, a oprocz tego zachłanni na wladze. nie bedzie im zaden urbanista mowil, gdzie i co maja budowac!!!

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Desperado napisał(a):

No i to jest Rysiu @Rolnik1973 prezent na Święta. 😜

Dziadek, wstawaj, zeszczałeś się xD Skąd w ogóle ta pewność że Konfa dogada się z komuchami z PiSuaru ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Desperado napisał(a):

jedynie układ z PiSem odsunie to nieporozumienie z tym rządem.

Tylko po co im układ z socjalistami z PiSu ?? Wielu wyborców Konfy to antyPisowcy ...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko po co im układ z socjalistami z PiSu ?? Wielu wyborców Konfy to antyPisowcy ...

Bliżej im do PiS niż do 🏳️‍🌈 koalicji 

Opublikowano (edytowane)
Teraz, Wpaw napisał(a):

Bliżej im do PiS niż do 🏳️‍🌈 koalicji 

A to Konfa musi się z kimś dogadać ?? Co to, jakiś przymus tworzenia koalicji ?? Dogadanie się z PiSem to koniec dla Konfederacji, 4 lata przy żłobie z PiSem i ich nie ma w następnych wyborach ...

Opublikowano

po co im uklad z partia ktora zniszczyla wszystkich swoich koalicjantow ??

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

....i życie sąsiadów...🤭

czasami to jedna grupa-u nas kibicow nie brakuje.. 

Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Brałeś kiedykolwiek kredyt ?

A moja znajomość piłki nożnej na Lewandowskim 🤣. Dzięki niemu przestałem ją oglądać.

Kto tam mieszka w Warszawie ?

Rysiek Petru będzie w Wigilię na kasie w markecie ale nie zdradził w którym.

kredyt trzeba splacic -na jakiej podstawie sadzisz ze firma z mniejszosciowym udzialem kulczykow go nie splaci ?

Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Nie wiesz? Resortowe dzieci przeważnie i w większości!!!

taa, pol twoje wsi bylo ormo ??

bardzo mozilwe-tylko czemu ty na wsi zostales a oni wyjechali ?

59 minut temu, nie napisał(a):

zakłamana peowska idiotka

eunuch -ile tego bylo tylko w ostatnich latach ..

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to Konfa musi się z kimś dogadać ?? Co to, jakiś przymus tworzenia koalicji ?? Dogadanie się z PiSem to koniec dla Konfederacji, 4 lata przy żłobie z PiSem i ich nie ma w następnych wyborach ...

No pasowałoby żeby jakie swoje postulaty wprowadzić. Dobrze mówią zobaczymy jakby rządzili. 

Tak samo mogę powiedzieć o PSL trzeciej drodze i lewicy, a jednak są i cały czas ludzie na nich głosują.

8 minut temu, jacus napisał(a):

taa, pol twoje wsi bylo ormo ??

bardzo mozilwe-tylko czemu ty na wsi zostales a oni wyjechali ?

Mówię o Warszawie nie o wsi. Ja w mieście bym się udusił, depresja murowana po miesiącu. Placuś a ty ze wsi czy z miasta? 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

W czym?

W dużym stopniu nie zgadzają się z polityką obecnego rządu, mam ci dokładnie wszystko po kolei wyliczyć? 

Opublikowano
8 minut temu, Wpaw napisał(a):

No pasowałoby żeby jakie swoje postulaty wprowadzić. Dobrze mówią zobaczymy jakby rządzili. 

Tak samo mogę powiedzieć o PSL trzeciej drodze i lewicy, a jednak są i cały czas ludzie na nich głosują.

Mówię o Warszawie nie o wsi. Ja w mieście bym się udusił, depresja murowana po miesiącu. Placuś a ty ze wsi czy z miasta? 

z sasiedniej wsi juz widac bloki krakowa.

jesli po wojnie w warszawie zostalo z 400 tys ludzi to skad sie wziely 2 miliony teraz ?? chyba ze wsi mazowieckije,lubelskie czy podlaskiej.

nawet ja znam paru co w warszawie sie osiedlili.

Opublikowano
Godzinę temu, Desperado napisał(a):

Może, ale chodziło mi o warszawiankę z zamieszkania.

Powiem ci tak mieszkam w Warszawie. Choć Warszawa mnie tak nie kręci jak co niektórych tutaj.

Godzinę temu, Ulman napisał(a):

Stereotyp wilanowa jest taki że to dzielnica willowa najbogatszych ludzi. To już nie jest aktualne. Buduje się masa osiedli dla tzw klasy średniej. Pracują w korpo w centrum i żaden wstyd dojechać komunikacją a wygoda dużo większa niż tluc się samochodem. No i taniej wychodzi i to dużo. 

Wiem jak się zyje bo mam masę znajomych i dużo sam obserwuje. 

Korki sie nie zmniejszą ale weź pod uwagę że ludzi w wawie przybywa i bez poprawy komunikacji będzie kaplica. 

Metro nie w tym miejscu? A w którym twoim zdaniem powinno być? 

Ano właśnie, mnie też to ciekawi

Dla ciebie to nie wstyd ale dla niektórych ludzi to jest ujma na honorze. 

Ludzi przybywa i ubywa to normalna kolej rzeczy. Niektórzy z Warszawy uciekają bo właśnie mają dość przyjezdnych. 

Najlepszym rozwiązaniem metra by było w stronę łączących Piaseczno, Konstancin czy inne bliskie miasteczka. 

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Patrycja gdzie będzie ta budowa trasy szybkiego ruchu na Ursynowie?

Ja to tak nazywam. Ale jest to tunel drogi ekspresowej. Który jest wybudowany już choć jego plany inwestycyjne są już znane od Gierka. 

I niestety inwestycja z czego się orientuje moze pozbawić ludzi mieszkań jeśli wszystkie zabezpieczenia przyszłościowo nie będą spełniać swoich funkcji.  

Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

W dużym stopniu nie zgadzają się z polityką obecnego rządu, mam ci dokładnie wszystko po kolei wyliczyć? 

No i co z tego że się nie zgadzają? Jak rządził PIS to też sie z nimi nie zgadzali i wtedy było im blizej do po?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v