Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

Nawet tygrysek mimo, że się błaźnił przy nich wygląda na eksperta i fachowca w tym MON

Tygrysek (oby Allach obdarzył go zdrowiem) ma jedną bardzo cenną cechę. Nie pierdzieli jak potłuczony, co uwielbiał Błaszcak.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak to jedyne 15mld miało kosztować, a Orlen za jego wspaniałych rządów zarabiał po 8mld albo i więcej rocznie to dlaczego mimo chyba 4 lat jego rządów w Orlenie to nadal nie stoi ??

I po co trzeba było sprzedawać działkę na tym terenie Synthosowi aby budował kluczowy dla działania Olefin fragment linii produkcyjnej ?? Gdyby nagle Synthos zatrzymał swoją produkcję na tym odcinku to całe Olefiny były by bez sensu ... Już nie mówiąc o tym, że skoro miała to być tak dochodowa inwestycja, a zarazem kosztująca w sumie nie aż tak dużo względem dobrych zysków Orlenu to po co wpuszczano prywatnego inwestora ? 

oj pan z Synthosem to propaganda władzy

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mógłby, może, w sumie nie wiadomo, może zamiast zysków były by straty ... Inwestujesz kilkuletnie zyski swojego gospodarstwa w coś co być może przyniesie Ci jakieś zyski ? 

Nie rozumiem Twojego toku myslenia , rozwój to zawasze jest ryzyku , nawet sobie dzis sprawdziłem kurs giełdowy Orlen i poleciał ładnie na dół , Obajtek dawał paliwo darmo ukrainie , kradł i orlen miał mld zyski wiem że napiszesz że to konsument płacił ale ja moge dac 50 gr drozej na rozwój 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

W sześciu pierwszych miesiącach 2023r Orlen podobno zarobił 15,5mld, dlaczego jeszcze nie stoją Olefiny które miały kosztować wg obliczeń wielkiego ekonomisty z Pcimia około 16mld ?? 

z tego samego powodu, dla którego ze 100 konkretów wyszedł głównie jeden wiela goła d...

• Thanks 1
Opublikowano

Ta władza nie wie co to propaganda. To trolling, gdzie to zgłosić, bo bombardują mnie reklamami ale ciężko mi spamiętać? 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

że to konsument płacił ale ja moge dac 50 gr drozej na rozwój 

A ja nie, Orlen miał niby zyski, ale drogie paliwo hamuje gospodarkę, powoduje wyższe ceny żywności, innych produktów w sklepach. Za te droższe paliwo płaciłeś dwa razy, raz w cenie paliwa, a drugi raz w sklepach kupując różne towary.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

Za rok okaże się że będziesz musiał walczyć co zrobisz jak odniesiesz się do tego pytania .

Przecież pisałem że karabin lepiej mi leży w łapach jak mandolina. 

2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Wspominał o zanikającej granicy Polsko - Ukraińskiej .

Dziwne, szczególnie w kontekście Tarczy Wschód co iść dalej wzdłuż granicy z Ukrainą.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Umowę 10 letnią jak Krzysiek czytał to jest możliwe takie zdarzenie .

Wspominał o zanikającej granicy Polsko - Ukraińskiej .

To teoria spiskowa. Już w pierwszych dniach wojny pisano o ukropolin jako jedności i wypowiedzeniu wojny rosji przez Polskę, tak by Nato ręce rozwiązać. Do tego nie dojdzie. Premier nie pozwoli. Politycy mogą spać spokojnie, podobnie jak ich rodziny

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

A gdzie mam się wynieść z mojego kraju?

Nie  o wynoszeniu się z kraju .

Tak  bez protestu poszedłbyś walczyć za nie swoją sprawę ?.

Tygrysek ma spakowany plecak .

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

To teoria spiskowa. Już w pierwszych dniach wojny pisano o ukropolin jako jedności i wypowiedzeniu wojny rosji przez Polskę, tak by Nato ręce rozwiązać. Do tego nie dojdzie. Premier nie pozwoli. Politycy mogą spać spokojnie, podobnie jak ich rodziny

Były takie plany może są , może będą , może to ten czas teraz ?.

Opublikowano

pamietajcie ze w 39 ci ,co ani guzika ,pierwsi spierdololi ..a potem anglicy ich zamkneli 😂

uchwalono nowa ustae- teraz za obrone cywlilna beda odpowiadac.

za rzeki i jeziora-polski zwiazek wedkarski.

za lasy -polski zwiazek lowiecki.

za  pola uprawne - zarejestrowani uzytkownicy agro-foto .....

ustawa zostala uchwalona jednoglosnie i czeka tylko na podpis adriana.

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

Przecież pisałem że karabin lepiej mi leży w łapach jak mandolina. 

5 minut temu, galan99 napisał(a):

Tak poważnie powiadasz  poszedłbyś  ?.

4 minuty temu, mirro napisał(a):

A gdzie mam się wynieść z mojego kraju?

Tych co tak mówili leży wielu wszędzie.

A jak chłopu dół kopali,
Zaszumiały drzewa w dali.
Dzwoniły mu przez dąbrowę
Te dzwoneczki, te liliowe...

Widzisz ja osobiście nie widzę powodu by bić się za ten kraj. Nie było polski ludzie żyli, była komuna co niektórzy mówią, że to okupacja i też ludzie żyli, ba nie będzie polski i też będą żyli. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

Widzisz ja osobiście nie widzę powodu by bić się za ten kraj.

Gdzieś trza żyć i trza umrzeć. Dać szansę rodzinie choćby na ucieczkę. 

Opublikowano

A gdzie, jak na odrze Niemiec będzie strzelał do nspierających?

Opublikowano
30 minut temu, galan99 napisał(a):

To co zrobiła Tusk to też durnota ?.

Nie masz nic wlanego masz tylko pracować .

A skąd ma Państwo pieniądze jak nie z twojej pracy ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v