Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Dodowy mają służby. Już w 2015 roku Moskwa pokazała że woli władzę pisu w PL bo to gwarantuje destabilizację i konflikty z UE. A na tym Moskwie zależy najbardziej. Z ta granicą i filmem Holland tylko pokazujesz, ze nie rozumiesz o co tu chodzi. Granica i film nikogo nie obchodzi gra toczy się o wysoką stawkę. Tj konflikt z UE destabilizację na arenie między narodowej i wsparcie dla Węgier w wojnie z UE. A nie o jakiś film czy granicę ruscy mają to w d*pie.

A pokazali te dowody? Hołownia w Sokratesie ma oceny, ma wystawiony dyplom z tego kolegium tumanum a ty zatwardziale twierdziłeś co innego, a służby nie zaprzeczały że nie, tylko dementowały, że wyciek od nich. Tam wszyscy na prawo i lewo kupowali, Bosak też zaprzeczał, że nie studiował, aż mu białko wyciągnęli.

To ty nie rozumiesz, z tą granicą i posłami KO z filmem chodziło o destabilizację Polski nie UE.

Tak gra się toczy o wysoką stawkę, ale nie jest to jakieś mityczne rozbijanie UE przez Orbana czy Polskę, za ciency to jesteśmy i byliśmy i my i oni, dlatego mimo że pisiory biły pianę na UE, grzecznie wszystko podpisywali.

Stawka jest o to jak będzie wyglądała przyszła UE, jak na razie podążamy drogą do centralizacji i stworzenia jednolitego organizmu i to jeszcze Ulka będzie robiła rękoma Serafina, nacisk ekonomiczny zawsze był skuteczniejszy i bardziej opłacalny niż militarny, a reforma budżetu UE jest właśnie po to. Niestety jest ryzyko, że centrum UE poświęci peryferia bo tak robią imperia. Kaczyński przegapił swoją szansę, a mogła być Polska obok Niemiec i Francji członkiem tego triumwiratu (dostał przecież propozycję od Merkelowej) po tym jak się przestała liczyć Anglia w tym układzie, zamiast tego zostali trochę kuszeni Włosi i oni wraz z tymi dwoma krajami i beneluksem jest tym centrum, półwysep iberyjski ma luksus bycia na uboczu ich co nawyżej imigranci niepokoją.

Do tego zmniejsza nam się możliwość wyboru, bo Ameryka Trumpa i NATO, tego nikt nie przewidzi co może być. Tutaj też dajemy ciała na całego. Skandynawowie działają i tworzą jeden organizm militarno-decyzyjny my śpimy jakbyśmy byli potęgą, wina poprzednich władz jak najbardziej, ale Tygrysek przez rok gówno zrobił. IM dalej w las tym  będzie coraz mniej czasu i coraz mniej opcji wyboru, na razie jako kraj kręcimy się dookoła i zmiana władzy nic nie zmieniła. Czas tyka a my wyglądamy tak samo chaotycznie jak w czasie wybuchu tego konfliktu na ukrainie

Edytowane przez Takeda
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Mariusz2903 napisał(a):

PKW i MF nie chcą przyznać PISowi dotacji za wybory ale PIS i tak uzbierał od wyborców 11 mln. zł . 8 mln zł mają kredytu to i tak 3 mln zł im zostaje na kampanię prezydencką K . Nawrockiego a ten już depcze po piętach Trzaskowskiemu .

Powinienem gratulować?...

No i zapytam...to jednak pisowski, a właściwie Kaczyńskiego kandydat?

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Powinienem gratulować?...

No i zapytam...to jednak pisowski, a właściwie Kaczyńskiego kandydat?

Wszystko się zgadza, Kaczyński zaproponował swojego kandydata? Tak A czy kaczyński jest obywatelem RP? Jest ergo jego kandydat jest obywatelski

BTW teraz czekam czy Kurski junior poda do sądu Tuska jak zapowiada. Jeśli tak, to powinniśmy ciekawy spektakl zobaczyć i przekonamy się jak to jest z tym przywracaniem praworządności, równości wobec prawa itd

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Takeda napisał(a):

Tak A czy kaczyński jest obywatelem RP? Jest ergo jego kandydat jest obywatelski

A widzisz....teraz rozumiem...dzięki...

A coś więcej o tym człowieku?

Wie ktoś coś więcej, oprócz tego że Kaczyński go namaścił?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
10 minut temu, Takeda napisał(a):

Niestety jest ryzyko, że centrum UE poświęci peryferia bo tak robią imperia. Kaczyński przegapił swoją szansę, a mogła być Polska obok Niemiec i Francji członkiem tego triumwiratu (dostał przecież propozycję od Merkelowej) po tym jak się przestała liczyć Anglia w tym układzie, z

Mogła, ale genialny strateg zaczął zajmować się tworzeniem i próbą liderowania w takich przedsięwzięciach jak Trójmorze i Grupa Wyszechradzka. Jak zwykle źle określił cele działania i reszta już nie ma znaczenia, bo sprawę prze.ebał na samym początku.

3 minuty temu, Takeda napisał(a):

Tak A czy kaczyński jest obywatelem RP?

Nie, bo nie protestował razem z Obywatelami RP.

Opublikowano

biedronka zaczela sie od wykupienia sieci skepow elektromisu ..

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mariusz_Świtalski

1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Pytanie co kogo bawi , gdzie jest linia zabawy , dowcipu a obrażania innych . 

jesli idziesz na stendap to mozesz sie domyslac co uslyszysz,poodbnie jak idziesz do kosciola.

znalem takieog co na pasterce zaspiewal -ksiadz probosz juz sie zbliza.

Godzinę temu, Desperado napisał(a):

kupę złomu na podwórku, kupę gnoju widać u ciebie  i rozdupcone ciągniki, a i twój wancek spasiony jeszcze widać, xD

pokaz co ty masz ...jesli cokolwiek masz swojego..nawet wstydzisz sie tego skad jestes ..

czekam na to wasze bogactwo od miesiecy..

50 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Dzięki.🤣

Gdyby ten wschodni nawóz nie spełniał norm, to krajowi wytwórcy już dawno ryja by darli.

pokazali ze azoty big-bagi zukrainy sprowadzaja.

34 minuty temu, Roman176 napisał(a):

czytales na pogodzie o ciagniku nh drame ??

8 minut temu, mirro napisał(a):

o takie perwersje bym cie nie podejrzewal 😂

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Takeda napisał(a):

Jeśli tak, to powinniśmy ciekawy spektakl zobaczyć i przekonamy się jak to jest z tym przywracaniem

Oj tam...

Za pieniądze wszystko się da....nawet rozwód kościelny...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

4 minuty temu, mirro napisał(a):

Mogła, ale genialny strateg zaczął zajmować się tworzeniem i próbą liderowania w takich przedsięwzięciach jak Trójmorze i Grupa Wyszechradzka. Jak zwykle źle określił cele działania i reszta już nie ma znaczenia, bo sprawę prze.ebał na samym początku.

Bo to megalomaństwo przedwojennej endecji wylazło. A Wyszechrad to nie tylko pis przejebał, stał się martwy praktycznie jak te kraje weszły do UE

Teoretycznie niby mamy teraz okienko bo we Francji i Niemczech chaos, no ale nasza władza obecna też tego nie wykorzystuje, ba żona sikorki jeszcze nam robi pod górkę w stosunkach z ameryką trumpa

Edytowane przez Takeda
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Obejrzyj sobie może czas na refleksję 

Praktycznie bez narzędzi. 

Chcesz mnie nauczyć historii koła ?

Ci ludzie nawet nie dożyli metody na wnuczka

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

nawet rozwód kościelny...

Rozwód kościelny to nic, za pieniądze w kościele można załatwić, że będąc psychicznie niezdolnym do małżeństwa stajesz ponownie przed ołtarzem xD 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

będąc psychicznie niezdolnym do małżeństwa stajesz ponownie przed ołtarzem xD 

Aaaa to już nie korupcja tylko cud.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Rozwód kościelny to nic, za pieniądze w kościele można załatwić, że będąc psychicznie niezdolnym do małżeństwa stajesz ponownie przed ołtarzem xD 

Za pieniądze nie ma grzechu..

A później zdziwienie że dla ludzi kasa najważniejsza...a nie jakieś ideały...

Teraz, mirro napisał(a):

Aaaa to już nie korupcja tylko cud.

No mogą i beatyfikować...dwa legalne kościelne małżeństwa....weś daj radę...🤭

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Takeda napisał(a):

Wszystko się zgadza, Kaczyński zaproponował swojego kandydata? Tak A czy kaczyński jest obywatelem RP? Jest ergo jego kandydat jest obywatelski

BTW teraz czekam czy Kurski junior poda do sądu Tuska jak zapowiada. Jeśli tak, to powinniśmy ciekawy spektakl zobaczyć i przekonamy się jak to jest z tym przywracaniem praworządności, równości wobec prawa itd

Nawrocki kandydat obywatelski bo jarek jest obywatelem rp 🤣

Jaki interes miałby tusk w kompromitowaniu kurskiego ?. kurski w polityce już nie istnieje

Poda do sądu jak jarek mówi że teraz to nie są sądy jakie powinny być 🤣 Po co iść do takich sądów ?🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To sobie załatw ten rozwód

A po co mi on ?? Ma ksiądz w papierkach że ja po ślubie to niech sobie ma, jego problem nie mój ;) To on ma bałagan w papierach i nieaktualne dane, nie ja ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No mogą i beatyfikować...dwa legalne kościelne małżeństwa....weś daj radę...🤭

Tylko trza się zapytać do którego błogosławionego Kurski się modlił, bo to może być przykład cudu za jego wstawiennictwem i ważny argument w czasie procesu beatyfikacji. I też ważne dla polskiej psychiatrii gdyż widać iż teń przyszły święty zna się na tym.

• Haha 2
Opublikowano

3 minuty temu, racyl napisał(a):

Jaki interes miałby tusk w kompromitowaniu kurskiego ?. kurski w polityce już nie istnieje

Poda do sądu jak jarek mówi że teraz to nie są sądy jakie powinny być 🤣 Po co iść do takich sądów ?🤣

Mnie się nie pytaj, ty tam lepiej wiesz, czemu Tusk twierdzi, że Kurski junior jest pedofilem czy tam tylko przestępcą seksualnym, skoro senior się nie liczy jak piszesz to zrobił to dla szopki?

Opublikowano

Normalnie jaja.

Jak się myśli racjonalnie, to się widzi co się dzieje w...elitach...

Robią co chcą... od dawna wszystkie opcje...

Najlepsze że ludzie ...no tacy jak ja ..z nizin społecznych... próbują sobie to wytłumaczyć i zrobić zalety z nikczemnych postępków...

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Tylko trza się zapytać do którego błogosławionego Kurski się modlił,

Ja tak chyba wiem na co patrzył, jak chciał następnej, ale nie będę pisał....mogą dzieci czytać...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v