Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod koniec listopada Orlen podpisał umowę na sponsoring trzech najbliższych finałów WOŚP. Z nieoficjalnych informacji wynika, że łączna wartość kontraktu to ok. 3,9 mln zł. Do tego od stycznia 2025 r. od każdej sprzedanej przez Orlen kawy co najmniej 1 zł trafi na WOŚP.

pis kradnie i rozdaje swoim :D

dymać frajerów :D 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Lewusy bojkotowaly Orlean już nie bojkotują? Ciekawe😂

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kaczyzm był idealnym przykładem neoprlu.

ale zdajesz sobie sprawę, ze zmienił się tylko pierwszy sekretarz, który do władzy ma swoja frakcje PZPR-u? Bo metody się nie zmieniły

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ten nowy napisał że tak lewaki mówią.

🤷

Ktoś nowy musi być a nie ciągle sami ze sobą piszecie jak stare dobre małżeństwo😂

Pafnucy to twoje imię? Ponoć tylko 3 osoby w Polsce mają takie imię👍👏

Opublikowano

Czyli zamiast od metrażu będzie płacone od wartości domu? Tanio to już było.

Opublikowano

Partia Zieloni poinformowała, że członek partii oskarżany o proponowanie 17-latce "s*x with benefit", został zawieszony i toczy się wobec niego postępowanie wyjaśniające. Sprawa zrobiła się głośna po tym, jak niepełnoletnia dziewczyna opisała sytuację na jednej z facebookowych grup.

lewactwo walczące o "prawa" kobiet 🤮

Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

Czyli zamiast od metrażu będzie płacone od wartości domu? Tanio to już było.

Co niektórzy to raczej obniżki 🙃

28 minut temu, Agrest napisał(a):

Ot żydowska pijawka nie dość że Polskę wykrwawia to jeszcze nowe podatki nam rekomenduje

https://bezprawnik.pl/mfw-rekomeduje-polsce-wprowadzenie-podatku-katastralnego/

Obecnie istnieje możliwość wyższych stawek za udogodnienia tak jak oświetlenie uliczne , utwardzona droga , chodnik dla pieszych ścieki tylko urzędy nie korzystają .

Opublikowano

dojna zmiana zre sie miedzy soba.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/julia-przylebska-przestala-byc-prezesem-trybunalu-konstytucyjnego/6n29pzn,79cfc278

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kolejki do mechaników. Mało jest speców od 🏍️ 

ciekawe ile jest w uzytku motocykli w porownaniu do samochodow  ??

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

ciekawe czy był u ciebie pod płotem i widział te Polskę A 🤣

odkad zobaczyl cerate i stare okna jest w takim szoku ze nigdzie nie jezdzi. 

3 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Z Polski jestem, zwiedziłem trochę świata. Teraz działam u siebie. Nie znasz mnie to nie obrażaj. 

typowa odpowiedz tych co nic w zyciu nie widzieli.

pytanie o to skad jestes jest obrazliwe ??

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

U rolnika.

Galan pisze że rolnik ma jeszcze zbyt drogo. I cieszy się z tego że coś jeszcze taniej jedzie z zagranicy.

Galan potwierdź ...

No trochę tak, ale chyba pamiętasz czasy gdy nawet chleb ciężko było dostać...

Kolejki, kartki, puste półki, znajomości, łapówki....to nie stereotyp...

Tak było...

sam stalem w kolejkach ...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał(a):

2 mln jest zarejestrowanych motocykli (licząc skuterki, motorowery itp i tzw. "martwe dusze"), a samochodów około 20 milionów ( bez tzw."martwych dusz").

Może coś więcej Ci powie że w Polsce w 2023 zarejestrowano 475.000 nowych samochodów a nowych motocykli około 25.000 sztuk.

Po prostu z mechanikami do motocykli jest taki sam problem jak z mechanikami do ciągników rolniczych, jest ich mało bo i rynek jest mały. Zresztą, takie rzeczy jak napęd, opony czy sprzęgło robiłem sam w swoim motocyklu, ale zawory czy łańcuch rozrządu jak się okaże wyciągnięty to tematy za które nie chcę się ruszać ponieważ nie uważam aby moja wiedza była do tego wystarczająca, a jak coś zrobię nie tak to koszty będą dużo większe niż za mechanika.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Przeca w każdej wiosce jest mechanik co zna się wszystkim 

Tak, tak ... A później się okazuje jak u znajomego że zostało ponad 0.5l starego oleju w układzie bo "mechanik" nie wiedział że są 2 korki spustowe w misce olejowej ... W motocyklach trafiają się "nietypowe" rozwiązania i lepiej to oddać komuś co wie co robi.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał(a):

Pod koniec listopada Orlen podpisał umowę na sponsoring trzech najbliższych finałów WOŚP.

Oooo wreszcie wraca normalność.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Pafnucy to twoje imię? Ponoć tylko 3 osoby w Polsce mają takie imię👍👏

Nie odpowiem na to.

Sam się nie przedstawiłeś, a z obcymi mama zabrania mi rozmawiać...

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

2 mln jest zarejestrowanych motocykli (licząc skuterki, motorowery itp i tzw. "martwe dusze"), a samochodów około 20 milionów ( bez tzw."martwych dusz").

Może coś więcej Ci powie że w Polsce w 2023 zarejestrowano 475.000 nowych samochodów a nowych motocykli około 25.000 sztuk.

Po prostu z mechanikami do motocykli jest taki sam problem jak z mechanikami do ciągników rolniczych, jest ich mało bo i rynek jest mały. Zresztą, takie rzeczy jak napęd, opony czy sprzęgło robiłem sam w swoim motocyklu, ale zawory czy łańcuch rozrządu jak się okaże wyciągnięty to tematy za które nie chcę się ruszać ponieważ nie uważam aby moja wiedza była do tego wystarczająca, a jak coś zrobię nie tak to koszty będą dużo większe niż za mechanika.

Jak mialem 19 lat to kupiłem umordowane kawasaki gpz 550 , silnik po paru miechach zakonczyl zywot. 4 razy go wyciagalem zanim udalo mi sie go wskrzesic. Nie bylo internetu , ksiazke serwisową cudem od troche innego modelu ogarnalem i ze slowniczkiem tlumaczylem o co chodzi ... Najlepiej motywował ojciec "mówiłem rower se kup" ... piekne czasy mialem wtedy mega zapał do pracy :)

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał(a):

Pod koniec listopada Orlen podpisał umowę na sponsoring trzech najbliższych finałów WOŚP. Z nieoficjalnych informacji wynika, że łączna wartość kontraktu to ok. 3,9 mln zł. Do tego od stycznia 2025 r. od każdej sprzedanej przez Orlen kawy co najmniej 1 zł trafi na WOŚP.

pis kradnie i rozdaje swoim :D

dymać frajerów :D 

Jesteś przeciwny pomaganiu chorym dzieciom?

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał(a):

Jacus  hamuj z pięty bo zakręt. To co może ci mam życiorys napisać? Jestem z Polski A mam chodnik i kanalizację a ty pewnie jeszcze na dwór chodzisz za potrzebą😂

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie odpowiem na to.

Sam się nie przedstawiłeś, a z obcymi mama zabrania mi rozmawiać...

Jestem Paweł, Piotr miło poznać szerokie grono fachowców od wszystkiego 👏😂

Opublikowano

Ja jestem przeciwny zbiórek w takiej formie , mogę powiedzieć że wymuszają datek , pomoc w tankowaniu czy zapakowanie zakupów to jest wymuszenie jak chce to podejdę i dam .

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jesteś przeciwny pomaganiu chorym dzieciom?

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Jestem z Polski A mam

Też dzielisz kraj, naród, ludzi?

Chyba nie warto słuchać twych słów..

2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Ja jestem przeciwny zbiórek w takiej formie , mogę powiedzieć że wymuszają datek , pomoc w tankowaniu czy zapakowanie zakupów to jest wymuszenie jak chce to podejdę i dam .

Ale przez to drożej nie jest.

Możesz dać, płacąc zwykła cenę.

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, jacus napisał(a):

dojna zmiana zre sie miedzy soba.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/julia-przylebska-przestala-byc-prezesem-trybunalu-konstytucyjnego/6n29pzn,79cfc278

odkad zobaczyl cerate i stare okna jest w takim szoku ze nigdzie nie jezdzi. 

sam stalem w kolejkach ...

tylko tyle ...🤣ty jesteś zwykłym nędzarzem , zerem w Polsce A ...statystyki znaizasz ..ciekawy jestem jak się czuje takie nic jak wraca z wielkiego świata w te swoje śmieci i kupę gnoju 🤣🤣🤣🤣

ty tyle w życiu widziałeś to powiedz tej swojej lasce że lepiej na zęby niech zaoszczędzi ...paznokcie zrobione a w gębie dziury i syf ...gdzie wy to widzieli 🤣🤣🤣🤣🤣....nie wstyd to ludzi straszyć 😲 ....na FB to ludzie nie chcą się do was przyznawać ...więcej zdjęć jak znajomych  🤣...ja mam 5 razy tyle znajomych a jedno zdjęcie tylko w profilu 😲

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v