Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Co to da?🤔 Jeśli Ostatnie Pokolenie ciągle powstaje i ciągle walczy. Jedni się utopia drudzy przyjdą na ich miejsce. I zawsze będą powstawać jak Feniks z popiolów. 

A tu akurat się nie zgodzę bo jeśli by chcieli ich zwalczyć to by to zrobili ale jak udają że to robią to będzie tak jak piszesz....W Austrii https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-08-06/ostatnie-pokolenie-wycofuje-sie-nie-ma-szans-na-sukces/ A tu masz Polskę https://tvn24.pl/tvnwarszawa/praga-poludnie/warszawa-policja-nie-zgadza-sie-z-wyrokiem-wobec-ostatniego-pokolenia-st8138488

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, nie napisał(a):

Mogą wdrążyć na szybko jakieś przepisy i ściągać ich z drogi, tylko się nie chce dobrej zmianie

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano

Ja rozumiem, ze jak rolnicy będą blokować to też to napiszesz czy inne grupy społeczne lub zawodowe to też na szybko ich ściągnąć i do Wisły. Młodzieży głupoty w głowie to fakt przeszkadzają to fakt i wina Tuska to też fakt i ty piszesz o wyznawcach po wyznawco pisu?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Co to da?🤔 Jeśli Ostatnie Pokolenie ciągle powstaje i ciągle walczy. Jedni się utopia drudzy przyjdą na ich miejsce. I zawsze będą powstawać jak Feniks z popiolów. 

Mogą wdrążyć na szybko jakieś przepisy i ściągać ich z drogi, albo karać wysoko 

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Wpaw napisał(a):

Mogą wdrążyć na szybko jakieś przepisy i ściągać ich z drogi, tylko się nie chce dobrej zmianie

To Fyndty i John Deery strajkujących bambrów też ściagamy z drogi ? Albo karać wysoko tak jak piszesz ? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
12 godzin temu, Wpaw napisał(a):

No przecież ja go nie wybrałem, to nie moja że Tusk rządzi. Mówił bym to samo nie zależnie kto jest przy korycie. No jak każdy mądry najlepiej pisać? Przecież urzedasy,  to jest ich praca za to biorą pieniądze też moje pieniądze. 

Ich praca to jest u siebie w urzędzie na miejscu. Idź im każ jechać tam i szacować zamiast tu mądrości głosić. Jesteś mądry tylko przed ekranem i to widać. A jak coś nie tak to wina Tuska bo przecież tych 70 nierobów w twojej gminie zatrudnia Tusk a nie wójt. Rozumiem że jak zajdziesz do gminy to im powiesz, ze to urzędasy nieroby czy dalej mądry z za ekranu będziesz?

8 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Odklejony jesteś, nawet nie mam tego programu republiki, poza tym czasu tym bardziej na oglądanie. Jak to mówią po owocach ich poznacie, może ślepy jestem ale nie widzę nic. Zamiast się rozwijać cofamy się, o atomie i cpk już nie będę wspominał bo po co nie potrzebne, a po nowym roku znów podwyżki prądu, ropa też do góry a jak wiadomo jak to zdrożeje to wszystko pójdzie do góry. Ale co tam jak śpiewają Strachy na Lachy wygrywa mniejsze zło👏

Odklejony to ty jesteś. CPJK rząd buduje pis udawał, ze budował. A ty dalej cpk cpk bo tak propaganda pisu wam tołkuje. I wina Tuska że urzedasy z Polski nie chcą jechać pomagać.

7 godzin temu, Wpaw napisał(a):

A ty ciągle swoje. Przecież mamy najdroższy prąd w Europie, może ci się podoba że nas dymają na kasę? Mi się nie podoba, bo ileż to można za***rdalać na same opłaty?!

A kto mówił, że wungla na 200 lat mamy? Kto nei modernizował sieci tylko utopił 2 mld w Ostrołęce? Pewnie Tusk co? A to nie Morawiecki zgadzał się na unijnych szczytach na nowe obciążenia przestarzałej polskiej energetyki?

7 godzin temu, nie napisał(a):

Ostatnie Pokolenie wraca w ulubione miejsce na wisłostradzie. To siódma blokada w tym tygodniu.

państwo tuska abdykowało

komendant główny i minister do natychmiastowej dymisji

to oni i tusk będą odpowiedzialni gdy ktoś zostanie zabity przez kierowców

gdy państwo udaje, że nie widzi bezprawia, obywatele nie mają wyboru - są skazani tylko na siebie

Następny oszołom co myśli, że wina Tuska bo dzieciaki na ulice wylazły. Komendant główny z ministrem mają ich ganiać? I z Tuskiem jeszcze co? Kierowcy tylu ludzi zabijają i aż dziw bierze, że Tusk jeszcze nie siedzi. 

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ja rozumiem, ze jak rolnicy będą blokować to też to napiszesz czy inne grupy społeczne lub zawodowe to też na szybko ich ściągnąć i do Wisły. Młodzieży głupoty w głowie to fakt przeszkadzają to fakt i wina Tuska to też fakt i ty piszesz o wyznawcach po wyznawco pisu?

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To Fyndty i John Deery strajkujących bambrów też ściagamy z drogi ? Albo karać wysoko tak jak piszesz ? 

Rolnicy to co innego, odbierane są godne zarobki przez politykę państwa, a dobra zmiana to ideologia, są jeszcze pielęgniarki, nauczyciele górnicy transportowcy. To się czepiasz rolników od razu.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Rolnicy to co innego, odbierane są godne zarobki przez politykę państwa, a dobra zmiana to ideologia, są jeszcze pielęgniarki, nauczyciele górnicy transportowcy. To się czepiasz rolników od razu.

Weź przestań się ośmieszać xD Jednym wolno, innym nie wolno ... Chcą bambry to niech sobie strajkują pod ARiMR  czy innymi urzędami a ludziom niech nie utrudniają życia ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Weź przestań się ośmieszać xD Jednym wolno, innym nie wolno ... 

No nie wolno i tyle, niech blokują polne drogi

12 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ich praca to jest u siebie w urzędzie na miejscu. Idź im każ jechać tam i szacować zamiast tu mądrości głosić. Jesteś mądry tylko przed ekranem i to widać. A jak coś nie tak to wina Tuska bo przecież tych 70 nierobów w twojej gminie zatrudnia Tusk a nie wójt. Rozumiem że jak zajdziesz do gminy to im powiesz, ze to urzędasy nieroby czy dalej mądry z za ekranu będziesz?

Odklejony to ty jesteś. CPJK rząd buduje pis udawał, ze budował. A ty dalej cpk cpk bo tak propaganda pisu wam tołkuje. I wina Tuska że urzedasy z Polski nie chcą jechać pomagać.

A kto mówił, że wungla na 200 lat mamy? Kto nei modernizował sieci tylko utopił 2 mld w Ostrołęce? Pewnie Tusk co? A to nie Morawiecki zgadzał się na unijnych szczytach na nowe obciążenia przestarzałej polskiej energetyki?

Następny oszołom co myśli, że wina Tuska bo dzieciaki na ulice wylazły. Komendant główny z ministrem mają ich ganiać? I z Tuskiem jeszcze co? Kierowcy tylu ludzi zabijają i aż dziw bierze, że Tusk jeszcze nie siedzi.

Nic nie rozumiesz! Po co maja jeździć? Mało ich tam jest?. U mnie w miejscowości wiedzą jakie mam zdanie o urzędzie gminy, połowa do wywalenia, cpk będzie jak wróble będą miały po 2kg. A kto powiedział że morawiecki był dobry? 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

CPK jak zbudują to będzie a budować będą. Jak Horała ziewał i wydał 2,7 mld na makietę i zburzenie kilku domów to ci nie przeszkadzało.

Można zrobić na Bałtyku żeby nikomu nie przeszkadzało. 

Opublikowano

Biznes niema granic silniejszy kapitał wygra i tania energia w Polsce energia 3 razy drożej , odchodzimy od węgla . Przestawiamy na wiatr i słonce .

W Polsce Niebieski język bardzo duże utrudnienia .

Na Ukrainie powstanie potężne gospodarstwo mleczne. Ok. 150 km od polskiej granicy .

Będą zachodni koledzy mieli blisko do swych sklepów w Polsce .

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/mleko/37136-na-ukrainie-powstanie-potezne-gospodarstwo-mleczne-ok-150-km-od-polskiej-granicy

Dalej Niemcy panują na Rynku Polskim na ziemi i powietrzu i na morzu .

Największym dostawcą ziemniaków do Polski niezmiennie są Niemcy.

Istniejące restrykcje wciąż w bardzo dużym stopniu ograniczają lokalnym rolnikom możliwość sprzedaży ziemniaków poza Polskę. Z kolei ilość sprowadzanego towaru nieustannie wzrasta. Który kraj dominuje wśród dostawców ziemniaków do Polski. Jak przedstawia się sytuacja? Niemcy nie pozwalają .

https://www.warzywa.pl/rynek/niemal-110-tysiecy-ton-ziemniakow-wjechalo-do-polski-ktory-kraj-dominuje/

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

A jak foka będzie okupować pas startowy?🤣

To znajdziesz ją w paprykarzu szczecińskim, o ile chiny sprzedadzą nam ryż

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No masz rację, takich cen jak za PiSu za saletrę nigdy nie było ...

Pszenica była po 1700 zł i do tego dopłacali a teraz takiego , H...a .

Powiadali że saletra może być i po 5 tys bo rzepak w cenie 5 tyś tona .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galan99 napisał(a):

TY LEWAK BOŚ ICH WYBRAŁ A TERAZ ROBIĄ CO CHCĄ ZA , PiS nie było tego burdelu .

No przestań.

To ty ciągle piszesz o wolnej konkurencji i że najważniejsze by tanio.

Ten nowy napisał że tak lewaki mówią.

Wszystko się zgadza. ...a i za PRL tęsknisz.

Ja nie...🤷

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No przestań.

To ty ciągle piszesz o wolnej konkurencji na najważniejsze by tanio.

Ten nowy napisał że tak lewaki mówią.

Wszystko się zgadza. ...a i za PRL tęsknisz.

Ja nie...🤷

Nowy PRL - OBECNIE W UNII SIĘ ROZWIJA .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v