Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

peowska fabryka idiotów wyprodukowała kandydata na prezydenta, który uważa, że:

- CPK niepotrzebne, bo lotnisko jest już w Berlinie,
- NS2 to prywatne biznesowe przedsięwzięcie, za którym “nie stoją dzięki Bogu żadni politycy”,
- NATO i Sojusz Północno-atlantycki to dwie różne organizacje. 

następca komorowskiego, tak samo ograniczony intelektualnie

godny przedstawiciel po-łgłówków

• Like 1
Opublikowano

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Polska-w-czolowce-UE-zarobkow-pielegniarek-ale-w-ogonie-wydatkow-na-ochrone-zdrowia-8847024.html , z tabelki zamieszczonej a artykule wynika że im bogatszy kraj tym zarobki pielęgniarek niższe wzgledem sedniej płacy .          https://www.gazetaprawna.pl/praca/artykuly/9671069,pielegniarki-rozpoczynaja-protest-bezpieczenstwo-pacjentow-jest-zagr.html        Salowa w stołecznym szpitalu na 1 etat bez nadgodzin zarabia około 5 tys netto 

Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał(a):

KO to glównie klasa srednia + , na prowincjach robi się nie ciekawie .

jaka klasa średnia, ona w Polsce jest martwa a w zachodnim świecie ogólnie też wybijana, najlepszy przykład USA czy  brytole, pick klasy średniej przypada na lata 60- 70. Reagan i Thatcher są osobami które podłożyły miny pod rozwałkę systemu i umożliwienie przejęcia władzy przez finansjerę giełdową.

Gdzie to było, że jeżeli chcesz pokoju na świecie trzeba zamknąć i kontrolować 50 najbogatszych żydów, chyba Ford to powiedział.

• Like 2
Opublikowano
40 minut temu, jarecki napisał(a):

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Polska-w-czolowce-UE-zarobkow-pielegniarek-ale-w-ogonie-wydatkow-na-ochrone-zdrowia-8847024.html , z tabelki zamieszczonej a artykule wynika że im bogatszy kraj tym zarobki pielęgniarek niższe wzgledem sedniej płacy .          https://www.gazetaprawna.pl/praca/artykuly/9671069,pielegniarki-rozpoczynaja-protest-bezpieczenstwo-pacjentow-jest-zagr.html        Salowa w stołecznym szpitalu na 1 etat bez nadgodzin zarabia około 5 tys netto 

Zarobki pielęgniarek nie są problemem.

Problemem są wyjebane w kosmos kontrakty lekarzy

Opublikowano

na dobry weekend

19 minut temu, Agrest napisał(a):

Zarobki pielęgniarek nie są problemem.

Problemem są wyjebane w kosmos kontrakty lekarzy

agreście, tutaj masz dobrze wyjaśnione

• Like 1
Opublikowano

za pisanie w soboty i swieta to jakas ekstra stawka z pis-uaru wyplywa ?? 

czy potem wolne czytaj nocna sesja z prezesem ??

10 godzin temu, mirro napisał(a):

Sezonu oczywiście.

Był i to niedawno. Tylko tamci nie przepraszali.🤣

to nie moja reka..

8 godzin temu, jarecki napisał(a):

Coś mi się zdaje żę te pół roku do wyborów może sporo zmienić , wczoraj na zakupach byłem widać ogłoszenia w oknach przybywa dość dużo lokali na wynajem pod działalność , KO to glównie klasa srednia + , na prowincjach robi się nie ciekawie . Nawrocki nie szans na wygraną ,według mnie to chyba tylko ten Czarnek może powalczyć .

w 2023 zamknieto ponad 400 tys firm..

6 godzin temu, witejus napisał(a):

Wina PISu i Kaczyńskiego?

juz zapomniales kto rzadzil 8 lat ?

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

za pisanie w soboty i swieta to jakas ekstra stawka z pis-uaru wyplywa ?? 

czy potem wolne czytaj nocna sesja z prezesem ??

Jacek nie jestem złośliwy ale ten obciążnik z przodu zalałeś go dziennie 6 browarami  czy więcej ? 

w 2023 zamknieto ponad 400 tys firm..

w tvn te dane ? 

juz zapomniales kto rzadzil 8 lat ?

ale platforma rządzi już ponad rok 

• Haha 3
Opublikowano
20 minut temu, Roman176 napisał(a):

Jacek nie jestem złośliwy ale ten obciążnik z przodu zalałeś go dziennie 6 browarami  czy więcej ? 

w tvn te dane ? 

ale platforma rządzi już ponad rok 

Nawet więcej bo rządzili wcześniej 8 lat i też można powiedzieć że ludzie zapomnieli co oni wtedy robili i ich wybrali ponownie...

• Like 2
Opublikowano

A Musk ostatnio "wyróżnił " Polskę publikując dane benefitów unijnych i podkreślając że ciągniemy z unii najwięcej.

Ciekawe co chciał osiągnąć lub też na kogo i w jakim celu naciskać?

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Aleeee opozycja im każdym kroku bruździ. Tak jak bruździła PiSowi.

teraz większa patola złodziei masa tak razy x2  sztuczne stanowiska prezesowie od spraw pieczątek rady nadzorcze powiększone o 50%  premii wypłacili sobie 2 razy tyle w rządach tvp dostało już 2 razy więcej bo niema kasy z oglądalności .. przywrócenie prezesów zarzutami o niegospodarność ... pisałem tu 2 miesiące temu ze powodzianie nic nie dostali teraz coś tam burknęli w mediach  ale co po krewskim można się spodziewać cały czas wysyłamy im pomoce jako górnicy wegiel otrzymali za darmo itp 

pytam sie @jacus  jak tam szwagier Pawlaka bez odpowiedzi wiec banda złodziei come back 

image.png.722518e115b51f0efcfd9d137f3a5843.png

@mirro może prościej co dobrego zrobili dla polski ? 

Opublikowano

Im mniej zrobią to prawdopodobnie lepiej dla Polski.

Tylko nie wiem czy sponsorzy pozwolą by mało robili🤭

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał(a):

Im mniej zrobią to prawdopodobnie lepiej dla Polski.

Tylko nie wiem czy sponsorzy pozwolą by mało robili🤭

To się okaże czy Amerykanie  kupią czy nie  .

Stephen P. Lynch, amerykański przedsiębiorca z Miami, stara się kupić gazociąg Nord Stream 2, uszkodzony w 2022 r. w wyniku aktu sabotażu – powiadomił w piątek dziennik „Wall Street Journal”. Lynch uważa, że przejęcie gazociągu odpowiada interesom USA w perspektywie długookresowej i zwiększa szanse na pokój w Ukrainie.

https://energetyka24.com/gaz/wiadomosci/amerykanski-biznesmen-chce-kupic-nord-stream-2-sprawa-trafila-na-najwyzsze-szczeble-administracji-usa

Opublikowano (edytowane)

Powiedział co wiedział i co teraz powie co zrobił .

https://www.facebook.com/watch?v=323246550372469

jakie to podobne .

Exposé premiera Donalda Tuska | 23 listopada 2007 r.

Polacy wzięli odpowiedzialność za Polskę . Cześć Polaków nie wszyscy w tym biorą udział .

Po raz 2 szansa na wielkie  zmiany zachodzą .

Ten sam mechanizm działania .

1 GODZINA I 7 MIN . ROLNICTWO . jak zwykle wymienił koalicjanta PSL - od rolnictwa i ta sama Historia trwa nadal .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Aleksandra Fedorska

Kto ma monopol na wysokodochodowe grzane wino na jarmarku świątecznym w Poznaniu??? NO KTO? Niemiecka firma Becker! Kto jest organizatorem jarmarku na pl. Wolności w #Poznan bez przetargu , no kto ??? Becker Eventservice :) Gdzie płyną Twoje pieniadze biedny Poznaniaku ... no gdzie?

---------------

Patryk Słowik
Kolega Mikołajczyk (świetny dziennikarz, polecam czytać) właśnie pokazał czarno na białym, że PKW raz uznaje izbę kontroli SN, a raz zapowiada, że nie uzna.
A decyzja o uznaniu zależy od tego, czy sprawa dotyczy PiS, czy nie.

Marek Mikołajczyk
Słów kilka o poniedziałkowym posiedzeniu PanstwKomWyb. Większość dziennikarzy i komentatorów skupiła się tylko na jednej decyzji podjętej przez PKW – odrzuceniu sprawozdania finansowego pis za 2023 r.

W przekazach całkowicie pominięto jednak inną uchwałę, którą PKW podjęła na tym samym posiedzeniu. Mowa o uchwale dotyczącej sprawozdania finansowego KONFEDERACJA za 2019 r.

Dlaczego jest ona tak istotna? Otóż sprawa ma się tak, że w 2020 r. PKW odrzuciła sprawozdanie finansowe Konfederacji za 2019 r. Partii groziło odebranie subwencji w wysokości ponad 20 mln zł. Konfederacja wniosła skargę do Sądu Najwyższego i wygrała. Po niemal czterech latach Izba Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych Sądu Najwyższego uznała skargę za zasadną (sprawa toczyła się długo, bo SN próbował jeszcze po drodze zapytać o zdanie TK).

Wróćmy jednak do poniedziałkowego posiedzenia PKW. Członkowie PKW podjęli na nim uchwałę, w której – zgodnie z art. 38b ustawy o partiach politycznych – wykonano postanowienie IKNiSP SN i przyjęto sprawozdanie Konfederacji za tamten rok. Jak wynika z ustaleń DGPrawna, uchwałę w tej sprawie przyjęto czterema głosami za i pięcioma wstrzymującymi się od głosu.

Co istotne, sześcioro z siedmiorga sędziów SN, którzy we wrześniu orzekali w sprawie Konfederacji, wkrótce rozpoznać ma skargę złożoną przez Prawo i Sprawiedliwość. Skład sędziowski będzie więc niemal taki sam.

W tym kontekście zapowiedź mec. Ryszarda Kalisza o nieuznawaniu orzeczeń IKNiSP przez PKW jest co najmniej niezrozumiała. Tego samego dnia, którego mec. Kalisz wypowiedział te słowa, PKW uznała orzeczenie IKNiSP w sprawie sprawozdania finansowego Konfederacji.

po-lszewiki w akcji🤮

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v