Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czarna Wołga po towar na części zamienne, czarny mercedes po truchło

Opublikowano

czyli fałszowanie raportów rudemu dobrze wychodzi sprzedaż polski i kłamliwe raporty ze jest dobrze 

image.png

image.png.1325c026445c904799292a9fc7642785.png

❗💬 dr Artur Bartoszewicz: Jesteśmy tą częścią, w której ma nie być produkcji, ma nie być rozwoju. Tu ma być pas, na którym będzie las i wiatraki....

Opublikowano
45 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

rosja wojne moglaby prowadzic, ale jesli mieliby chiny. z korea raczej nie powalcza. ci biedacy najpierw musieliby sie porzadnie najesc.

Pokaż sytego któremu chce się walczyć. 

Głodnym łatwiej pokierować 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jarecki napisał(a):

Gwarantuje Tobie że sa tacy co wystawią fakturę i potem mają ,, cię '' gdzieś 

Z tym jednak trzeba uważać masz fakturę możesz iść do Sądu.

5 godzin temu, mirro napisał(a):

A co ma do tego uczciwość? 

Aby mieć klientów musisz być uczciwy choć w większości przypadkach. Bo bez uczciwości też daleko nie zajedziesz 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Aby mieć klientów musisz być uczciwy choć w większości przypadkach. Bo bez uczciwości też daleko nie zajedziesz 

Większośc klientów ma tak naprawdę w d*pie uczciwość, bo sami wola zapłacić mniej bez faktury niż drożej z nią. Ba rolasy to przodownicy, jeszcze nie widziałem rolnika który za usługę wystawiałby fakturę (koszenie zbóż, łąk, prasowanie itp)

27 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

jesli zaksieguje sie lewa fakture, np. sa cwaniacy ktorzy nie maja zarejestrowanej dzialalnosci ale fakture wystawiaja. za takie zaksiegowanie kumpel 5 tys kary + zwrot vatu, podatku, oraz odsetek od faktury.

Wszyscy rolnicy gdzie synek na vacie a tato na ryczałcie to oszuści i cfaniacy, nie tylko w tym przypadku. Protesty bo polskie firmy kupowały taniej zboże z ukrainy a sami rolnicy preferują zagraniczne nawozy, śor czy sprzęt( ba gdyby debile rządzący z tej czy poprzedniej opcji byli mądrzejsi to kilka odpowiednich spotów reklamowych i rolnik bałby się do miasta jechać). Rolnicy zbulwersowani 800 plus czy rentą alkoholową (różne ostatnie sondy) ale zapomogi dla nich to obowiazek kraju i obywateli

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Takeda Rolnik nigdy faktur za takie błahostki nie wystawia bo i poco. Wszystko zależy jaką robota. Niestety jak mają kredyt hipoteczny to faktura musi być. Czy tego chcesz czy nie ale to już się tyczy do innej gałęzi przemysłu. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano (edytowane)

po-lszewiki ich ruskie metody zastraszania dziennikarzy 🤮 komuna wróciła

--------------

Platforma Obywatelska złożyła wniosek o odrzucenie obywatelskiego projektu TakDla_CPK w pierwszym czytaniu.

podłe tchórze

--------------

peowskie media i ich sługusy zaczęły obrzucać gnojem nawrockiego, a gdy ich postraszył sądami to zesrali się ze strachu i już go przepraszają

tak podłego sortu to jeszcze w polsce nie było 🤮 

Edytowane przez nie
Opublikowano

z nowosci, to w polkowicach czeczeniec z nozem ciezko ranil chlopaka. najpierw sszczal awanture, potem latal z nozem. zaczal sie rzucac do gosci i dzgnal chlopaka. wypuscili go bo mala szkodliwosc spoleczna. nie wiem co by musialoby. duza, bo chlopak przeszedl operacje. gdyby polak biegal z nozem to 10 latby doatal. w swiecie tęczy i KO imigrant nest lepszym czlowiekiem niz wlasny obywatel!!!

Opublikowano
9 godzin temu, Agrest napisał(a):

Szykujesz się do nowego sezonu czy bardziej do wojny?

Sezonu oczywiście.

5 godzin temu, nie napisał(a):

peowskie media i ich sługusy zaczęły obrzucać gnojem nawrockiego, a gdy ich postraszył sądami to zesrali się ze strachu i już go przepraszają

tak podłego sortu to jeszcze w polsce nie było 🤮 

Był i to niedawno. Tylko tamci nie przepraszali.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Coś mi się zdaje żę te pół roku do wyborów może sporo zmienić , wczoraj na zakupach byłem widać ogłoszenia w oknach przybywa dość dużo lokali na wynajem pod działalność , KO to glównie klasa srednia + , na prowincjach robi się nie ciekawie . Nawrocki nie szans na wygraną ,według mnie to chyba tylko ten Czarnek może powalczyć .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jarecki napisał(a):

wczoraj na zakupach byłem widać ogłoszenia w oknach przybywa dość dużo lokali na wynajem pod działalność ,

Łooooo to niedobrzy, podstępni przedsiębiorcy. Ci wyzyskiwacze mas pracujących nie chcą dalej ciągnąć wózka zwanego dobrobyt RP i złośliwie zwijają działalność? Czy może tak się spodobała wizja pracy na etacie, że mniej "zwykłych ludzi" chce brać się za biznes na własny rachunek?🤣Ale wtedy nie zostaną przedsiębiorcami i nie zasmakują rozkoszy nie dbania o potrzeby pracownika.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Nie znam się aż tak na kisielu ale skoro tak twierdzisz to wierzą żę Jesteś specjalistą w takich walkach . 🤣 Kiedyś chyba na wiejskich zabawach były walki w kisielu jak się nie mylę , ale to dla tej płci ładnej .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Szwajcaria wstrzymała eksport broni do Polski, bo ta przekazuje ją Ukrainie.

Widać inni muszą zadbać o nasze bezpieczeństwo i zadłużenie 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Łooooo to niedobrzy, podstępni przedsiębiorcy. Ci wyzyskiwacze mas pracujących nie chcą dalej ciągnąć wózka zwanego dobrobyt RP i złośliwie zwijają działalność? Czy może tak się spodobała wizja pracy na etacie, że mniej "zwykłych ludzi" chce brać się za biznes na własny rachunek?🤣Ale wtedy nie zostaną przedsiębiorcami i nie zasmakują rozkoszy nie dbania o potrzeby pracownika.🤣

Wina PISu i Kaczyńskiego?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, robert1226 napisał(a):

A tobie kto takich głupot naopowiadal , a ty haszcze to powielasz.

nie pamietam z kim Pisałeś ale chyba owy rozmówca miał racje co do ceny z energetyki odnawialnej , być może za kila lat się ułoży sytuacja ale plany budowy farm na bałtyku temu przeczą o ile zwykły prosument ma grosze za sprzedaż energi to już firmy jak Polenergia Kulczyków mają spore zarobki , jak oficjalnie publikują dane o zysku 10 % EBITA to nieoficjalnie bedzie sporo więcej , zdrowy zysk nie powinień przekroczyć 7 % .

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v