Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

Dobrze ok zgadzam się z tym, tylko dlaczego teraz pier**lą że to jednak unia już tylko rządzi w Polsce, sami nic nie mogą zrobić, a przedtem że to PiS, a unia taka dobra.

A dlaczego wcześniej jak tylko coś się PiSowi nie udawało to wina Unii i Tuska ?? Termin tego zakazu orki mogli sami ustalić, ale nawet tu dali d*py i potem na unie zwalali ...

2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jak ten Kołodziejczak taki cacy to reszta dopłat gdzie i ile za ekoschematy , dobrze że PIS wypłacił zaliczki w terminie a resztę dopłat to w grudniu już była a teraz na co liczą PO PSL ? 

Dopłaty są wypłacane na podstawie systemu utworzonego przez poprzednią władzę ... Nadal chyba ten system nie może się doliczyć ile wniosków jest na dany ekoschemat xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Protestują oni przeciwko planowanym cięciom dotacji przez niemiecki rząd. Plan zakłada stopniowe znoszenie ulg podatkowych na rolniczy olej napędowy.

PDF będziesz mieniał to jakoś przegląd przejdzie . 

Zaraz powiesz że masz samochody w euro 7 .

Pokaz mi gdzie jest napisane że jak nie przejdzie przeglądu na euro 7 to nie bedzie dopuszczony do ruchu. Tylko daj jakieś rozporzadzenie a nie jełopów z fB albo innego youdupa

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ulman napisał:

Pokaz mi gdzie jest napisane że jak nie przejdzie przeglądu na euro 7 to nie bedzie dopuszczony do ruchu. Tylko daj jakieś rozporzadzenie a nie jełopów z fB albo innego youdupa

Zaraz powiesz że masz samochody w euro 7 . Posiadasz samochody w euro 7 ?. Te przechodzą .

Tylko euro 3,4,5 nie przejdą przeglądu jak zostaną wprowadzone normy .

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A po co PDF wymieniać xD Co ma wspólnego PDF z samochodem xD Mam jednego Diesla z wyprutym DPF, sonda była w wydechu i przegląd przeszedł bo spełniał normy xD 

Jakby DPF nie zatrzymywał sadzy  to by się nie zapychały i ludziska by nie wycinali. 

Jakimś dziwnym zrządzeniem losu, wszystkie z zachodu przyjeżdżają z DPF i tam nikt nie myśli o wycinaniu, ciekawe czemu?

Opublikowano
8 minut temu, marulekk napisał:

Jak to mówią: Słychać wycie, znakomicie. 😁

To już jest klasyk. 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

Czyli wszystkie starsze niż te 5-6 lat na złomowisko ?? Większych bredni ostatnio nie słyszałem xD 

2 minuty temu, jacor73 napisał:

Jakimś dziwnym zrządzeniem losu, wszystkie z zachodu przyjeżdżają z DPF i tam nikt nie myśli o wycinaniu, ciekawe czemu?

Może paliwa lepszej jakości ?? Wypalany był zawsze, była od tego kontrolka a i tak się badziew zapchał ...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Zaraz powiesz że masz samochody w euro 7 . Posiadasz samochody w euro 7 ?. Te przechodzą .

Masz na to jakieś twarde dane czy tak sobie pieprzysz bez sensu jak wioskowy głupek?

• Like 1
Opublikowano

a gdzie tu potwierdzenie że 

11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli wszystkie starsze niż te 5-6 lat na złomowisko ?? Większych bredni ostatnio nie słyszałem xD 

To że powinni za brak DPFa karać to absolutna racja. Podwójne przeglądy to głupota

Opublikowano

Proponuję wdrożyć nowe podatki. Jako że to ocieplenie klimatu staje się już oklepanym tematem to może teraz coś na walkę z wulkanami? Tylko że każdy wybuch walczy z ociepleniem i studzi jego zamiary. Jak to ludziom sprzedać, by ich łupić?🤔

Na szczęście Europą i Polską rządzą tak wyśmienici hipokryci że coś wymyślą.

https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2024-01-19/gdy-wybuchnie-ten-wulkan-ziemia-zmieni-sie-w-olbrzymia-kule-lodu-a-ludzie-wymra/

Opublikowano
28 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jak ten Kołodziejczak taki cacy to reszta dopłat gdzie i ile za ekoschematy , dobrze że PIS wypłacił zaliczki w terminie a resztę dopłat to w grudniu już była a teraz na co liczą PO PSL ? 

bo oni majo nas gdzies  i mam nadzieje ze ta koalicja rozwali sie szybko

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

I dobrze powiedział ... Uprawa sama z siebie się powinna opłacać, a nie dopiero po dopłatach ...

Godna płaca za nasze produkty, nie dopłaty, to powinno być naszym celem.

Zamysł był żeby to rekompensowało to żeby klient miał taniej. Minimalna krajowa ile przez tyle lat wzrosła? A dopłaty?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, rolnik34 napisał:

bo oni majo nas gdzies  i mam nadzieje ze ta koalicja rozwali sie szybko

I co potem, powrót PiSuaru który nas miał tak samo w doopie ?

Dopłaty do suszy, nawozów czy kukurydzy może na krótko coś pomagały, ale problem cały czas powracał ...

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nie da się przecież wiecznie dopłacać do świń jak ludzie nie chcą jeść wieprzowiny ... Musza niektórzy zrezygnować z hodowli albo ja zmniejszyć, inaczej się nie da, nikt nie będzie wiecznie do świń dopłacał ...

Rozmawialiśmy o tym przecież. Nie to że ludzie nie chcą jeść tylko polskim rolnikom nie opłaca się a Holendrom jakimś cudem się opłaca. Ktoś gdzieś coś że wczoraj łopatka w biedrze po 8 złotych była podobno

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v