Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co na to , powiecie co dziś powiedział Wice Minister Rolnictwa ,Michał Kołodziejczak .

Wina Unii i nie można dopłacać do wszystkiego w rolnictwie, bo firmy skupowe zarobili krocie to niech się dzielą zyskami .

Jak Unia klepnęła zielony ład i wolny  handel z Ukrainą do 25 roku . 

Opublikowano (edytowane)

I dobrze powiedział ... Uprawa sama z siebie się powinna opłacać, a nie dopiero po dopłatach ...

Godna płaca za nasze produkty, nie dopłaty, to powinno być naszym celem.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie da się przecież wiecznie dopłacać do świń jak ludzie nie chcą jeść wieprzowiny ... Musza niektórzy zrezygnować z hodowli albo ja zmniejszyć, inaczej się nie da, nikt nie będzie wiecznie do świń dopłacał ...

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Trzeba pozwolić żeby ceny się same ukształtowały , nie regulować cen sztucznie .

Yyyyyyy czyżbyś właśnie obalił sens powoływania Polskiej Grupy Żywnościowej?:lol:

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Każdy o tym wie . 

Uprawa sama z siebie się powinna opłacać, a nie dopiero po dopłatach 

Trzeba pozwolić żeby ceny się same ukształtowały , nie regulować cen sztucznie .

Bardzo słuszne wnioski 

Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/agent-tomek-zabral-glos-ws-wasika-i-kaminskiego-mocne-oskarzenia-6987022329850528a

" Cel był pozorny. Mieliśmy odnaleźć fabrykę produkującą maszyny do gier losowych. To był tylko pretekst do tego, aby ci panowie zostali wynagrodzeni za swoje wierne działania poprzez spędzenie dwóch dni w domu publicznym. Pobyt w Wiedniu płacony był z pieniędzy polskich podatników. Dostałem polecenie służbowe - relacjonuje Kaczmarek."

Ło matko, sodomity panie jakieś do Wiednia aż muszą jechać żeby nagrodę odebrać?:lol:

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Niestety tak jak z jednej , taki z drugiej strony! Jak do pchają się do koryta to zapominają o obietnicach!!

https://www.facebook.com/watch?v=698316479039504

Co się stało że nie  będzie 1500 zł ?.

Oszukali na każdym kroku .

https://www.facebook.com/reel/3662211540718295

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Tatuś wiesz Co to znaczy TUSK? Teraz Usłyszysz Same Kłamstwa”

Zaczyna się z samochodami . Dostawcze samochody wylecą z rynku i tak samochody osobowe , będzie jazda w Polsce .

Posłuchajcie 

https://www.facebook.com/watch?v=911816806762908

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Co na to , powiecie co dziś powiedział Wice Minister Rolnictwa ,Michał Kołodziejczak .

Wina Unii i nie można dopłacać do wszystkiego w rolnictwie, bo firmy skupowe zarobili krocie to niech się dzielą zyskami .

A dlaczego i w jaki sposób firmy skupowe mają się zyskiem dzielić?  Legalnie zarobili i nikomu nic do tego.

55 minut temu, galan99 napisał:

Każdy o tym wie . 

Uprawa sama z siebie się powinna opłacać, a nie dopiero po dopłatach 

Toż ty popierasz PIS i właśnie dopłacanie do wielu rzeczy. Odmieniło ci się ,  czy po prostu coś przeczytałeś i znowu ci się poglądy zmieniły?  

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

A poza tym to z tego wygląda iż dotyczy to tej najwyższej normy i samochodów co ją maja spełniać fabrycznie.

Znajomy robi w fabryce gdzie produkują te DPF-y, w związku z Euro 7 ma być jakaś grzałka wstępnie je podgrzewająca zanim uruchomisz silnik ...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nie

tera to telewizja okupanta

A jak byś obejrzał to byś się dowiedział co Kołodziejczak sądzi o strajku, jakie postulaty mają organizacje rolnicze podczas tego strajku. 

Nie to co za czasów kurwizji, nic o strajku nie mówili, a jak już mówili to wyśmiewali strajkujących ... Wreszcie państwowa telewizja normalnie mówi o strajkujących, pokazuje ich postulaty zamiast pluć na nich ... Ale jak się nie ogląda to trudno się o tym dowiedzieć ... Relacja w Republice pewnie lepsza, tam jest nadal tępa propaganda dla ociemniałych ... Ale jeszcze tylko z dwie wypowiedzi Janka Pietrzaka, wszyscy reklamodawcy definitywnie uciekną, dotacji państwowych nie będzie i upadnie ta telewizja ...

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nie

tera to telewizja okupanta

Rysiu jak Ty mi dzień z rana poprawiasz tym swoim kwiczeniem. 🤣

Dawaj więcej. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v