Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Łolek napisał:

Kutno 🤔

A ja już 10km od domu 

Stryków 🤷

25 minut temu, soltys48 napisał:

Skund u mnie cielunów 🤔

Jak ja sam szukam 🤭

Tam u Ciebie to chyba jeszcze ze 3 moje są 🤔...🤭

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie tylko Ty jeden. Przyłażą ostatnio to mówię że takie po 2 miesiące bardzo chętnie wezmę a te małe to może taniej im wyjdzie na gnój rzucić niż odpajac 

Kurp z mamą przypomnieli sobie o mnie po 3 latach 

7 minut temu, konteno napisał:

jak przed farmutilem zdążysz 

Senator w ubiegłym roku dosyć ode mnie dostał 

7 minut temu, Qwazi napisał:

🤷

Tam u Ciebie to chyba jeszcze ze 3 moje są 🤔...🤭

Aż czy 😱😱

Opublikowano
11 minut temu, kubamako66 napisał:

ziemi nadal mało z modernizacji już kupiłem 3 sprzęty używane i jeszcze tylko opryskiwacz i uporawowo siewny kupić używane i spokój a opryskiwacz do t25 po to bo wąskie koła eskort np sieje fasole a t25 bez odczepiania pryska doglebowo  ;) 

Swojego mf 255 będę poszerzał żeby w ścieżki pasował 

Może na jesieni też zacznę szukać opryskiwacza

Tylko ja prostego 

800-1000l 

Może następny kwas

Zestaw siewny też się marzy 

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Kurp z mamą przypomnieli sobie o mnie po 3 latach 

Senator w ubiegłym roku dosyć ode mnie dostał 

Aż czy 😱😱

"A bo się ogłaszają że kupią a jak zadzwonisz to nie chcą" i takie tam. Mówię że to samo będzie niedługo z krowami jeśli nie będą protestować. Czy dotrze? Nie wiem. 

Opublikowano

Sprzedałem w poniedziałek 3sztuki to wziąłem 2.5tys za cielaki. Od nich nikt nie chce, trzeba spojrzeć głębiej na ten problem. Niektórzy już po 3 ciężarówki siana nakupili a ja się martwię czy do lipca skarmimy pierwszy pokos 

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Witaj Sławek 🤝

Witaj Marcinie

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Toć masz

Ale lepszy 

I 3m

To samo pług w obrocie by się przydał 

Talerzówkę też by pasowało lepszą 

O głębosz i gruberze nie wspomnę 

Jeszcze I szambiarka większa 

Lepsza prasa, przyczepa w longu 

O rozrzutniku bym zapomniał 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ale lepszy 

I 3m

Jeszcze I szambiarka większa 

Lepsza prasa, przyczepa w longu 

O rozrzutniku bym zapomniał 

A niedawno narzekałeś, że nie masz na chleb, to jak to - jakis spadek z Ameryki ?

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Ten nieustraszony to kto to? 

chyba Marcinek co dwa lata Zetora szukał

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Ale lepszy 

I 3m

A dlaczego 3m?

W siewie na małym gospo to te pół metra praktycznie różnicy żadnej nie robi, chyba że opryskiwacz i działki pasowne.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

A dlaczego 3m?

W siewie na małym gospo to te pół metra praktycznie różnicy żadnej nie robi, chyba że opryskiwacz i działki pasowne.

jedynie pod ścieżki , no i jak większy ciągnik do 2,5m to na styk

• Like 1
Opublikowano
50 minut temu, Łolek napisał:

Albo głoszący nie błyszczą przykładem 

Patrząc z punktu widzenia historii, to nie jest w sumie gorzej..... 

50 minut temu, Łolek napisał:

Albo głoszący nie błyszczą przykładem 

Patrząc z punktu widzenia historii, to nie jest w sumie gorzej..... 

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Zaraz Ci @Kowalsky30 będzie ubliżał, że za tanio...

Trudno. Ja się pozbyłem a Ci co mają jeszcze taniej nie mogą

18 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Jakie mieszanki 🤔

Sm z hf. Bysiek chyba Banksy z łowicza

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

bo im nie zależy 

@malaczarna zmieniłabyś avatar ?

oczywiście

21 godzin temu, Qwazi napisał:

Nie. O czas samego załadunku mi chodziło. W przypadku rozrzutnika 4 tonowego przynajmniej ja nie zejdę poniżej 10, no może 9 minut, ładujac z pryzmy po wyciągu, jeśli ta pryzma jest nie ruszana kilka miesięcy. Można schodzić z czasu, jak ktoś se wywozi taczką, czy turem na pryzmę. No i jeszcze kwestia, jak kto ładuje, bo narzucać czubek na środku rozrzutnika to też nie sztuka

Wyżyją, tylko... już nie będą mleczne🤷...

u mnie taką trawa na torfie z 2 metry w sierpniu by miała raczej to na podsciół się nadaje albo brykiet a nie siano

Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał:

Zaraz Ci @Kowalsky30 będzie ubliżał, że za tanio...

Nie będzie, bo za mieszanki z hfami, to adekwatna cena tym bardziej na podlasiu. Tobie też nie ubliżam, raczej współczuję braku asertywności i takich kolegów. Już pisałeś jak się przedstawiają ceny u ciebie i były to całkiem normalne ceny- takie nie dla kolegów. A z tej jednej kobiety to nawet za dużo zdarłeś😗

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v