Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Aby zdrowie było to się da radę

Jagód się nazbiera

Makaronu zagniecie

Grzybów się nazbiera

Kartofel ugotuje i bez piniedzów da się rade

A słyszał o podatku od posiadania aut spalinowych? Do 2026r mają dwa podatki wprowadzić na starsze auta .

• Like 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

A słyszał o podatku od posiadania aut spalinowych? Do 2026r mają dwa podatki wprowadzić na starsze auta .

a elektryki mają dostać podatek uzależniony od wagi. to sobie ktoś świetnie wymyślił. baterie swoje ważą, silnik też.....

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Bananek napisał:

a elektryki mają dostać podatek uzależniony od wagi. to sobie ktoś świetnie wymyślił. baterie swoje ważą, silnik też.....

w Norwegii płacą jeszcze podatek za każdy przejechany kilometr

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Bedzie trzeba wyjść z tej unni jak angole i nikt nie będzie nic kazał.

Prl miał się nigdy nie skończyć a się skończył.

Chłopy  nie zagłosują bo dotacji na sprzęt nie będzie i jak kupią 6 traktor na 50 ha

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Chłopy  nie zagłosują bo dotacji na sprzęt nie będzie i jak kupią 6 traktor na 50 ha

Zarobią praca swoją,poco te dotacje jak zaraz przez nie wszystko drożeje

Nie oto strajkują ze nie chcą jałmużny tylko godnie zyć i ceny za swoje produkty.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

🙋‍♂️

🙋‍♂️

P0lisz motur dziś

Bo P0 niedzieli P0zimnieje i przymrozki

P0jeździć można dziś bez zmarznięcia. 

Edytowane przez Rolnik1973
Tel wysyła co innego niż ja pisze
Opublikowano
jahooo napisał:

12 minut temu, Bananek napisał:

w Norwegii płacą jeszcze podatek za każdy przejechany kilometr

jeszcze podatek od wdechu i wydechu i to już chyba będzie komplet

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Leszy napisał:

Ulica swoje a politycy swoje. 

Już kiedyś pisałem, u nas rolnicy stanowią około 6-7% pracujących, na Zachodzie jest to do 2% w zależności od kraju, kto by się przejmował tak nieliczną grupą społeczną, da się dziadkom 15 emeryturę czy zwiększy 800+ na 1000+ i nadrobi się brakujące głosy ... I nie będzie się trzeba użerać z rolnikami którym ciągle coś nie pasuje ... Taka jest smutna prawda. Jeszcze teraz rolnicy nie chcą się sprzedać za kasę tylko marzą im się jakieś zmiany prawne to już wgl nie ma co z nimi rozmawiać. Źle to brzmi dla nas ale oni tam na górze tak to widzą ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Już kiedyś pisałem, u nas rolnicy stanowią około 4%, na Zachodzie jest to do 2% w zależności od kraju, kto by się przejmował tak nieliczną grupą społeczną, da się dziadkom 15 emeryturę czy zwiększy 800+ na 1000+ i nadrobi się brakujące głosy ... I nie będzie się trzeba użerać z rolnikami którym ciągle coś nie pasuje ... Taka jest smutna prawda.

Dlatego nie kupować P0czekać ten rok P0siać  siewnikiem co sieli

Zaorać pługiem co orali

I zobaczycie jak wszyscy dostrzegą chłopa

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v