Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wynik dzisiejszego meczu rozgrywanego w stolicy pomiędzy drużyną władzy, a reprezentacją rolników 2:0...😔

Brawo gospodarze...dalej róbcie swoje dla gospodarki...

• Like 2
  • Sad 3
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Wynik dzisiejszego meczu rozgrywanego w stolicy pomiędzy drużyną władzy, a reprezentacją rolników 2:0...😔

Napiszesz coś więcej niż nie bardzo miałem czas czytać. 

Opublikowano
7 minut temu, superfarmer02 napisał:

Napiszesz coś więcej niż nie bardzo miałem czas czytać. 

Co tu pisać 😔...chłopy uzyskali tyle, że zostali olani🤷...władza to, że: po pierwsze olała chłopów...po drugie uzyskała jeszcze większy podział wśród nich (między tymi co protestują, a tymi co nie mają czasu, żony nie pozwalają, krowy się cielą albo nawozy trzeba siać bo pogoda)...a w gratisue władza uzyskała czas, bo 6-go jeszcze więcej panów gospodarzy będzie się palić do pola a nie do protestu...tyle moich wniosków...o tych związkach zawodowych to nawet nie wspominam...

• Like 4
  • Thanks 2
  • Sad 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Co tu pisać 😔...chłopy uzyskali tyle, że zostali olani🤷...władza to, że: po pierwsze olała chłopów...po drugie uzyskała jeszcze większy podział wśród nich (między tymi co protestują, a tymi co nie mają czasu, żony nie pozwalają, krowy się cielą albo nawozy trzeba siać bo pogoda)...a w gratisue władza uzyskała czas, bo 6-go jeszcze więcej panów gospodarzy będzie się palić do pola a nie do protestu...tyle moich wniosków...o tych związkach zawodowych to nawet nie wspominam...

byłeś na strajku i spotkałeś hfa ?

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Właśnie oglądam wywiad ministra w Polsacie więc zielony burdel zostanie🤦

Wczoraj słuchałem Czażastego, nie mówił tego wprost ale wyglądało tak jakby oni już wiedzieli, znali decyzję itd. Ten ich spokój przed protestami jest dla mnie dziwny. Hołownia Michę cieszy cały czas, 0 refleksji. 

Opublikowano
Qwazi napisał:

a co się spodziewać? wiecznie ostrzegawczy protest,pokojowo ,nie rzucać petard ,będą wołać policję za wybryki , nie po to chłopy setki km jadą za ostatnie pieniądze żeby sobie zdjęcia porobić i posłuchać organizatorów.Tam naprawdę są ludzie co już ledwo dają radę.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DANDYS napisał:

Tam naprawdę są ludzie co już ledwo dają radę.

Nie chcę nikogo denerwować, ale był od nas taki co w tym roku ledwo daje radę, po sezonie 2023 kupił tylko Ducato z 2017r., Audi A6 z 2020r. i nową Kubotę sadowniczą coś około 100KM ...

4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Wczoraj słuchałem Czażastego, nie mówił tego wprost ale wyglądało tak jakby oni już wiedzieli, znali decyzję itd

Przecież to od początku było wiadome ... U nas rolnicy stanowią jeszcze jakiś %% społeczeństwa, na zachodzie jest to nieliczna grupa zawodowa ...

Z emerytów czy socjalobiorców jest więcej głosów niż z rolników ... A jak przywiozą tanie żarcie z Argentyny czy Brazylii to i miasto za nimi pójdzie ...

W Niemczech rolnicy stanowią 1,4% społeczeństwa, 1% głosów mniej lub więcej nie robi im znaczenia ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Wczoraj słuchałem Czażastego, nie mówił tego wprost ale wyglądało tak jakby oni już wiedzieli, znali decyzję itd. Ten ich spokój przed protestami jest dla mnie dziwny. Hołownia Michę cieszy cały czas, 0 refleksji. 

kurła ale wczoraj gadalista ze tusek nas na wojnę pcha, a dzisiaj w czechach ewidentnie stwierdził że nie wyślę wojsk polskich na ukrainę 

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

kurła ale wczoraj gadalista ze tusek nas na wojnę pcha, a dzisiaj w czechach ewidentnie stwierdził że nie wyślę wojsk polskich na ukrainę 

Ufasz mu?

Opublikowano

A kogo to obchodzi 

Chyba tych co czekają aż oni wyzioną tego ducha

5 minut temu, DANDYS napisał:

a co się spodziewać? wiecznie ostrzegawczy protest,pokojowo ,nie rzucać petard ,będą wołać policję za wybryki , nie po to chłopy setki km jadą za ostatnie pieniądze żeby sobie zdjęcia porobić i posłuchać organizatorów.Tam naprawdę są ludzie co już ledwo dają radę.

29 minut temu, slawek74 napisał:

Karol 🙋‍♂️ ponad 600 czego i za jaki volvek 🤔 swoją drogą jak na ,,bankruta,, akoą u Ciebie takie zainteresowanie 🤔

Kolega mówił 

Ja to najwyżej taką zabawkę mogę se kupić 

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

🤔 Nie jestem w temacie bo pogoda taka że roboty mam. To ta menda nawet do ludzi nie wyszła 🤦‍♂️ 

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

Oby nie stwierdził jak stwierdził z paliwem.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

🤔 Nie jestem w temacie bo pogoda taka że roboty mam. To ta menda nawet do ludzi nie wyszła 🤦‍♂️ 

On zawsze tylko do swoich wychodził, popatrz na Macrona po ryju dostał raz a i tak dalej wychodzi do ludzi

Opublikowano
8 minut temu, DANDYS napisał:

Myślisz, że to by coś dało? Pacyfikacja towarzystwa pod sejmem zajęła by około 15-20 minut. Jeśli byłeś na proteście to przeanalizuj sobie trasę przemarszu i miejsca rozstawienia sił policyjnych. Do tego dołóż jeszcze kompanie szturmowe czekające w odwodzie na rondzie Rozbrat i Łazienkowskiej przy Torwarze. Chłopy by się same podeptali 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v