Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

bo i nie wypada na siebie 🙊

Nie startuję w tych. Tam i tak już wszystko ustawione i wynik mi znany. 

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, HF86 napisał:

Czasu nie było traktorem podjechać, albo chociaż kogokolwiek podmienić na czas dojenia, ale w kolejce po srebrniki, to i Czasu Będzie dużo, i ducha walki pełno, bo jeszcze ogłoszą że kto pierwszy, temu wystarczy tej jałmużny. 

Tylko co da ta jałmużna i strajki, chwilowa, krótkotrwała pomoc która tak na prawdę prowadzi do zniszczenia rolnictwa ... Mam wyjeżdżać na ulicę w celu niszczenia rolnictwa ?? Gnoją nas tymi dopłatami i się z nas śmieją ... Odpalą drukarki, dodrukują i zamiast poprawy sytuacji w rolnictwie będziemy mieć jej pogorszenie bo jeszcze bardziej uzależnimy się od wsparcia z góry ... Tylko tacy ślepcy jak Rysiek uważają że wszelkie dotacje, rentki strukturalne itp to dobre rozwiązanie ... Jak mam wspierać niszczenie rolnictwa to wolę zostać w domu, hasła były dobre, skończy się znowu na skurwieniu rolnictwa ...

Organizacje rolnicze nigdy nie powinny wyjść pierwsze z propozycją finansowego załatwienia problemu strajków, ale zrobili z nas k**wę ( te organizacje) która chce się sprzedać za pieniądze, taka jest niestety smutna prawda ... A apolityczny strajk jest organizowany przez Solidarność która jawnie wspiera poprzednią władzę i próbuje zbijać na strajkujących kapitał polityczny ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Czytam, co wygłosili minister i sekretarz stanu i już wiem, co dały strajki. Ale w słowa ładnie to ubrali, trzeba im to przyznać 

https://agrofoto.pl/artykul/rozmowy-z-protestujacymi-rolnikami-w-zosinie/

Opublikowano
25 minut temu, HF86 napisał:

Mam takie wkuwienie od wczoraj, że jutro mnie ktoś chyba będzie musiał odebrać z autokaru. 

Mam nadzieję że tylko po spożyciu, a nie z komendy po pobiciu jakiegoś cepa. 

A daj spokój....

Opublikowano
33 minuty temu, Karol6130 napisał:

Czyli Ty bata dostaniesz a @Łolek 1500 do hektara

Będzie miał na ziarno kukurydzy

nawóz też już słabo będzie tanieć, bo będą dawać 

A tak w ogóle to na co mają dawać te 1500 zł 

Bo jak zbozowcowi dadzą a hodowcy nie, to już zbożowiec może się likwidować 

Hodowca bez żadnych skrupułów będzie ciągnął towar z ua

No tak powinno. Być. Wezmę to na klatę.

Opublikowano
24 minuty temu, Qwazi napisał:

Jeśli to prawda, to jednak władca okazuje się miłościwy. Zamiast kija na plecy głupim parobkom, daje garść srebrników sprzedajnym judaszom...

Wczoraj rozmawiałem z kobietą, która za poprzednich rządów obecnych rządzących owdowiała i została sama z dwojgiem dzieci w wieku 2 i 8 lat. Opowiedziała, jak potraktowało ją wtedy państwo. Państwo, które ma obowiązek troszczyć się o swojego obywatela. Tak samo jak to państwo wtedy o nią, troszczą się związkowcy i patryjniacy o rolnictwo...

Związkowcy powinni kopów dostać 

• Like 3
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko co da ta jałmużna i strajki, chwilowa, krótkotrwała pomoc która tak na prawdę prowadzi do zniszczenia rolnictwa ... Mam wyjeżdżać na ulicę w celu niszczenia rolnictwa ?? Gnoją nas tymi dopłatami i się z nas śmieją ... Odpalą drukarki, dodrukują i zamiast poprawy sytuacji w rolnictwie będziemy mieć jej pogorszenie bo jeszcze bardziej uzależnimy się od wsparcia z góry ... Tylko tacy ślepcy jak Rysiek uważają że wszelkie dotacje, rentki strukturalne itp to dobre rozwiązanie ... Jak mam wspierać niszczenie rolnictwa to wolę zostać w domu, hasła były dobre, skończy się znowu na skurwieniu rolnictwa ...

Organizacje rolnicze nigdy nie powinny wyjść pierwsze z propozycją finansowego załatwienia problemu strajków, ale zrobili z nas k**wę ( te organizacje) która chce się sprzedać za pieniądze, taka jest niestety smutna prawda ... A apolityczny strajk jest organizowany przez Solidarność która jawnie wspiera poprzednią władzę i próbuje zbijać na strajkujących kapitał polityczny ...

Nie mamy żadnej łajzy nad sobą. 

A sponsorzy się sami znaleźli. 

Nawet kamizelki izb rolniczych są u nas zakazane. 

Luster w domu nigdy nie musiałem unikać i nigdy nie będę, choć czasem dużo mnie to finansowo kosztuje. 

• Thanks 1
Opublikowano

Związkowcy to wentyl bezpieczeństwa każdej władzy. Niewidzialna ręką sterującą. 

Jutro ta menda z solidaruchow będzie triumfować, z wypchanymi kieszeniami, a za nimi izbowcy lizać będą resztki z ziemi. 

Tańcząc i chulajac na pogrzebie rolnictwa. 

Smutny koniec tej całej akcji, ale mimo wszystko jutro będę w tym kurwidolku zwanym Warszawą. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, HF86 napisał:

Smutny koniec tej całej akcji, ale mimo wszystko jutro będę w tym kurwidolku zwanym Warszawą. 

A ja się zastanawiałem. Po propozycji 1500 do ha już zdecydowanie wiem że nie ma po co jechać ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Można by było zrobić piękną akcję bojkotu tego socjalu i dać super wyraz sprzeciwu nie składając o to wniosków przez wszystkich rolników, no może oprócz jednego 🤣

Ale tu się znajdzie z połowa, co nawet i kominiarki założy i po nocach wnioski będą w agencji składać, bo przecież dajom i siem należy 😁

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

Przecież, jeśli to zostanie w ten sposób załatwione, to władza nie dość, że utrzyma te zielone cuda i inne importy, to jeszcze w gratisie załatwi sobie zwyżkę wpływów do budżetu. Bo co chłop zrobi z tymi pieniędzmi...ano wyda...a jak wyda, to spowoduje to nakręcenie obrotów w gospodarce i właśnie wpływ do budżetu. Gratuluję stronie rządowej, bo koncertowo odwróciła kota ogonem. A Panowie gospodarze w pole, bo pogoda jest...

Edytowane przez Qwazi
  • Like 8
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Tak jak pisałem wyżej. Batem go do roboty. Tak samo i wszystkim co nie brali w tym udziału.

Nikt nie powinien się godzić na jakieś drobne, trzymać się postulatów z którymi zaczynane było 

• Like 6
Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

Związkowcy to wentyl bezpieczeństwa każdej władzy. Niewidzialna ręką sterującą. 

Jutro ta menda z solidaruchow będzie triumfować, z wypchanymi kieszeniami, a za nimi izbowcy lizać będą resztki z ziemi. 

Tańcząc i chulajac na pogrzebie rolnictwa. 

Weź jaki znak rozpoznawczy ze sobą to będzie okazja się spotkać. 

Ja będę z flagą 🤭 to się rozglądaj 

Opublikowano

Marek, jak się nie zgodzą, kiedy wiosną, ścieżki już wokoło pól wydeptali bo by chcieli wjeżdżać i robić, a na paliwo nie mają🤷...

A przeciwnik dobrze o tym wie...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Przecież, jeśli to zostanie w ten sposób załatwione, to władza nie dość, że utrzyma te zielone cuda i inne importy, to jeszcze w gratisie załatwi sobie zwyżkę wpływów do budżetu. Bo co chłop zrobi z tymi pieniędzmi...ano wyda...a jak wyda, to spowoduje to nakręcenie obrotów w gospodarce i właśnie wpływ do budżetu.

Nie no ja chętnie mogę wspomóc budżet w zamian za socjal. A co dają?😋 

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Nikt nie powinien się godzić na jakieś drobne, trzymać się postulatów z którymi zaczynane było 

Już jest wielki podział I wśród rolników. 

Część Już zaciera ręce z wielkim uśmiechem, bo o takie pieniądze nie robiłem nic. 

Same gospodarze, co to wielce zawsze "a co my możemy, a co toto da, a ja to czasu nie mam "

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Osobiście u tuska 

Będziesz mu berlo pucował za kilka srebrnikow, jak pucowales dla jarka. 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

Już jest wielki podział I wśród rolników. 

Część Już zaciera ręce z wielkim uśmiechem, bo o takie pieniądze nie robiłem nic. 

Same gospodarze, co to wielce zawsze "a co my możemy, a co toto da, a ja to czasu nie mam "

Będziesz mu berlo pucował za kilka srebrnikow, jak pucowales dla jarka. 

Kto upoważnił kogokolwiek do podejmowania takich decyzji, nie jestem w temacie ale kiedy i kto to ogłosił 

U mnie ci co nogi za podwórko nie wystawili na protest to już pewno do ODRu dzwonią, jak zawsze zresztą, byłem w gminie to ci co mają po 1,5 2 ha qq w kolejce z wnioskami stoją bo takie mieli straty 

• Like 4
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v