Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Z tego co naszych zrozumiałem to są za tym żeby to dali ale to nie rozwiązuje problemu 🤦

Szyby oblodzone jakby 10 było a nie 1

IMG_20240226_063627.jpg

Jeżeli będzie WYWALCZONY jakikolwiek socjal a nie długofalowe rozwiązania to moja noga nigdy w życiu nie stanie w rzędzie z nimi 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, superfarmer02 napisał:

Bo to dopiero jutro na być ogłoszenie. Zależy kto będzie przedstawicielem protestujących... 

Czyli co, protest skończy się jak zwykle, rolnicy sprzedadzą się jak dziwka za pieniądze ??

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

Z tego co naszych zrozumiałem to są za tym żeby to dali ale to nie rozwiązuje problemu 🤦

Szyby oblodzone jakby 10 było a nie 1

IMG_20240226_063627.jpg

Jak się zgodzą na jakąkolwiek "pomoc" to jesteśmy w czarnej d. O jakim kolwiek wspominaniu że jest źle w rolnictwie możemy zapomnieć. Zjedzą nas z każdej strony 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli co, protest skończy się jak zwykle, rolnicy sprzedadzą się jak dziwka za pieniądze ??

😐

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To nie rolnicy. 

Ale na tyle nas rozbijać będą, że już się nie pozbieramy. 

Część ludzi się rzuci jak zwykle na te ochłapy dumna, ze swojego nic nie robienia i będą szczęśliwi. 

Miastowi, też spojrzą z pogardą że kilka srebrnikow i w d*pie, wielkie slogany że zatrzymamy upainskie odpady i zapewnimy bezpieczną żywność .

I to będzie pogrzeb wizerunkowy rolników. 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, HF86 napisał:

Część ludzi się rzuci jak zwykle na te ochłapy dumna, ze swojego nic nie robienia i będą szczęśliwi. 

Miastowi, też spojrzą z pogardą że kilka srebrnikow i w d*pie, wielkie slogany że zatrzymamy upainskie odpady i zapewnimy bezpieczną żywność .

I to będzie pogrzeb wizerunkowy rolników. 

Taki pogrzeb już trwa od kilku ładnych lat, strajkujący sprzedają się jak dziwka za pieniądze zamiast walczyć o zmiany systemowe, dlatego też od kilku lat popieram te strajki ale już się na nich nie pojawiam, nie chcę firmować swoją twarzą skurwienia rolnictwa ... Teraz miało być inaczej a skończy się jak zwykle, "Macie parę złotych i wracajcie do domu" ... 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, soltys48 napisał:

Jeżeli będzie WYWALCZONY jakikolwiek socjal a nie długofalowe rozwiązania to moja noga nigdy w życiu nie stanie w rzędzie z nimi 

Szkoda gadać... 

Będzie gorzej jak przed strajkiem... 

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, soltys48 napisał:

Nie wiem co wywalczyli tymi strajkami, ale to powinni dostać ci co brali w tym udział. A Ryśkowi, mi czy innym co siedzieli w domu to po bacie na d*pę i do roboty a nie socjal.

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
szymon09875 napisał:

Jak tam gdzie mgła to już koniec świata to co ma być widać 🤭

osz Ty siusiaku Ty.

soltys48 napisał:

Co Ty gadasz. Widać  

to nie świat, to tylko wielkopolska

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v