Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

Rok temu twierdzili tu co po niektóre, że hodowla w pl nie potrzebna, bo przypłyną wielkie statki i wykupią, i to za wincyj jak somsiad daje 🤣

Likwidują hodowlę i dorabiają do tego ideologię? :D  

Opublikowano
6 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Bo baby są głupie. Jak cię jedna będzie chciała i inne zobaczą to wszystkie polecą

Myślę, że możesz tę zależność wykorzystać🤔...

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

To się też zapcha. 

Mnóstwo ludzi wstawia drób. 

A miastowe i też wsiowe jak się obejrzą że nie świecą po upainskich, to nabiorą zaufania do marketowego koryta znów. 

Naród biednieje i to widać. 

Podatek, tu, tam nowa danina, paliwo po 7 

Zaraz droższy prąd, od nieruchomości i VAT, a jeszcze ciepełko dowali, a resztę nowe zielone źródła ciepła. 

Nic się nie zapcha. 

Kto docenia walory smakowe jajka to na bank nie będzie chciał tych z marketu choćby były o połowę tańsze. 

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Nic się nie zapcha. 

Kto docenia walory smakowe jajka to na bank nie będzie chciał tych z marketu choćby były o połowę tańsze. 

Bo tak będzie. Miałem biedę zorganizować jednemu 100 sztuk i się odbiór o parę dni przedłużył. Przyjechał i litanię mi wyprawił, że musiał w sklepie kupić i się zjeść nie dało.

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

To chyba najtańszy antybiotyk

Pisałem dawkę na krowę 600 kilo

Na cielaka podziel

Mojej się po nim poprawiło, i jest już forma

Jakiej twojej przeca kumornik wziął a ty pod mostem siedzisz 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Nic się nie zapcha. 

Więcej osób spojrzy na cenę

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo tak będzie. Miałem biedę zorganizować jednemu 100 sztuk i się odbiór o parę dni przedłużył. Przyjechał i litanię mi wyprawił, że musiał w sklepie kupić i się zjeść nie dało.

Przed chwilą, Baks00 napisał:

Jeśli towar pewny i sprawdzony to pytanie ile i na kiedy a nie o cenę. 

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

A ja dostanę😂😂 trzeba było głosować na Tuska😝

Rysiek za honorowy aby od Tuska brać coś :D Teraz będzie żył tylko z tego co sprzeda 😜  

• Haha 6
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

A ja dostanę😂😂 trzeba było głosować na Tuska😝

Susza występuje zazwyczaj cyklicznie w rejonami gdzie dużo dzierżaw z kowru. 

Własność prywatną zazwyczaj omija, nawet w roku Gdzie kukurydza z początkiem września uschla nawet na glinach. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

🙋‍♂️

Walczycie ? Są chłopaki z Serokomli ? Częstowali ostatnio ogórkiem kiszonym, chlebem swojskim ...👍

A co blokują dziś Kock??

A już doczytałem gdzie on koczuje

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Miałbym dać 1.2 za jajko to już bym wolał kure kupić

🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Prędzej by ci zdechła z głodu ta kura. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Jeśli towar pewny i sprawdzony to pytanie ile i na kiedy a nie o cenę. 

A czemu uważasz że z Lidla papryka jest be

Żeby zaopatrywać takie sklepy musisz mieć ilość,inaczej wypadasz z rynku 

A to że ktoś ma ilość nie znaczy że ma towar gorszej jakości 

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

W kwestii jajek, to nie słyszałem jeszcze żeby ktoś pytał moja żonę o cenę. Ma 3 źródła zbytu. Jedno to kobitka, która piecze ciasta na zamówienie. Drugie to mieszkańcy bloku mojego syna, a trzecie to sklep mojej siostry. Zawsze jest pytanie kiedy i dlaczego tak mało...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Miałbym dać 1.2 za jajko to już bym wolał kure kupić

A jaką wartość i cenę ma twoje mleko i sery, dojone/robione przez babkę z niedomytymi pewnie rękami, dojone do brudnego wiadra, a sery robione pewnie niczym słynny oscypek z Kiepskich  "robiony przez starą bezzębną góralkę"? 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, 6465 napisał:

Pewnie ona z tej kukurydzy co to w cementonaczepach przyjeżdża . Wy to młodzi to nie pamiętacie spirytusu kukurydzianego w plastikowej butelce z żółtą etykieta. Ach ile to się wypiło. Ale to w kawalerce.

W 2004 jeszcze na urodzinach 18 kumpla piłem. Amerykan chyba i litrowy plastik.

Witajcie. Teraz ładne słonko świeci. Ale przed 2 jak wróciłem od koleżanki to mróz na szybę zaczął brać 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Rysiek za honorowy aby od Tuska brać coś :D Teraz będzie żył tylko z tego co sprzeda 😜  

Jak by mu się należało to by pierwszy stał w kolejce i nie ważne od kogo. Od Tuska , kaczora czy biedronia. Sprzedał by się djabłu za garstkę srebrników.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

W kwestii jajek, to nie słyszałem jeszcze żeby ktoś pytał moja żonę o cenę. Ma 3 źródła zbytu. Jedno to kobitka, która piecze ciasta na zamówienie. Drugie to mieszkańcy bloku mojego syna, a trzecie to sklep mojej siostry. Zawsze jest pytanie kiedy i dlaczego tak mało...

Ooooo dokładnie. 👍🏼

Mariusz mało kto to rozumie. 🤷‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v