Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

Rok temu twierdzili tu co po niektóre, że hodowla w pl nie potrzebna, bo przypłyną wielkie statki i wykupią, i to za wincyj jak somsiad daje 🤣

Likwidują hodowlę i dorabiają do tego ideologię? :D  

Opublikowano
6 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Bo baby są głupie. Jak cię jedna będzie chciała i inne zobaczą to wszystkie polecą

Myślę, że możesz tę zależność wykorzystać🤔...

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

To się też zapcha. 

Mnóstwo ludzi wstawia drób. 

A miastowe i też wsiowe jak się obejrzą że nie świecą po upainskich, to nabiorą zaufania do marketowego koryta znów. 

Naród biednieje i to widać. 

Podatek, tu, tam nowa danina, paliwo po 7 

Zaraz droższy prąd, od nieruchomości i VAT, a jeszcze ciepełko dowali, a resztę nowe zielone źródła ciepła. 

Nic się nie zapcha. 

Kto docenia walory smakowe jajka to na bank nie będzie chciał tych z marketu choćby były o połowę tańsze. 

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Nic się nie zapcha. 

Kto docenia walory smakowe jajka to na bank nie będzie chciał tych z marketu choćby były o połowę tańsze. 

Bo tak będzie. Miałem biedę zorganizować jednemu 100 sztuk i się odbiór o parę dni przedłużył. Przyjechał i litanię mi wyprawił, że musiał w sklepie kupić i się zjeść nie dało.

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

To chyba najtańszy antybiotyk

Pisałem dawkę na krowę 600 kilo

Na cielaka podziel

Mojej się po nim poprawiło, i jest już forma

Jakiej twojej przeca kumornik wziął a ty pod mostem siedzisz 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Nic się nie zapcha. 

Więcej osób spojrzy na cenę

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo tak będzie. Miałem biedę zorganizować jednemu 100 sztuk i się odbiór o parę dni przedłużył. Przyjechał i litanię mi wyprawił, że musiał w sklepie kupić i się zjeść nie dało.

Przed chwilą, Baks00 napisał:

Jeśli towar pewny i sprawdzony to pytanie ile i na kiedy a nie o cenę. 

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

A ja dostanę😂😂 trzeba było głosować na Tuska😝

Rysiek za honorowy aby od Tuska brać coś :D Teraz będzie żył tylko z tego co sprzeda 😜  

• Haha 6
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

A ja dostanę😂😂 trzeba było głosować na Tuska😝

Susza występuje zazwyczaj cyklicznie w rejonami gdzie dużo dzierżaw z kowru. 

Własność prywatną zazwyczaj omija, nawet w roku Gdzie kukurydza z początkiem września uschla nawet na glinach. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

🙋‍♂️

Walczycie ? Są chłopaki z Serokomli ? Częstowali ostatnio ogórkiem kiszonym, chlebem swojskim ...👍

A co blokują dziś Kock??

A już doczytałem gdzie on koczuje

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Miałbym dać 1.2 za jajko to już bym wolał kure kupić

🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Prędzej by ci zdechła z głodu ta kura. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Jeśli towar pewny i sprawdzony to pytanie ile i na kiedy a nie o cenę. 

A czemu uważasz że z Lidla papryka jest be

Żeby zaopatrywać takie sklepy musisz mieć ilość,inaczej wypadasz z rynku 

A to że ktoś ma ilość nie znaczy że ma towar gorszej jakości 

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

W kwestii jajek, to nie słyszałem jeszcze żeby ktoś pytał moja żonę o cenę. Ma 3 źródła zbytu. Jedno to kobitka, która piecze ciasta na zamówienie. Drugie to mieszkańcy bloku mojego syna, a trzecie to sklep mojej siostry. Zawsze jest pytanie kiedy i dlaczego tak mało...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Miałbym dać 1.2 za jajko to już bym wolał kure kupić

A jaką wartość i cenę ma twoje mleko i sery, dojone/robione przez babkę z niedomytymi pewnie rękami, dojone do brudnego wiadra, a sery robione pewnie niczym słynny oscypek z Kiepskich  "robiony przez starą bezzębną góralkę"? 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, 6465 napisał:

Pewnie ona z tej kukurydzy co to w cementonaczepach przyjeżdża . Wy to młodzi to nie pamiętacie spirytusu kukurydzianego w plastikowej butelce z żółtą etykieta. Ach ile to się wypiło. Ale to w kawalerce.

W 2004 jeszcze na urodzinach 18 kumpla piłem. Amerykan chyba i litrowy plastik.

Witajcie. Teraz ładne słonko świeci. Ale przed 2 jak wróciłem od koleżanki to mróz na szybę zaczął brać 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Rysiek za honorowy aby od Tuska brać coś :D Teraz będzie żył tylko z tego co sprzeda 😜  

Jak by mu się należało to by pierwszy stał w kolejce i nie ważne od kogo. Od Tuska , kaczora czy biedronia. Sprzedał by się djabłu za garstkę srebrników.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

W kwestii jajek, to nie słyszałem jeszcze żeby ktoś pytał moja żonę o cenę. Ma 3 źródła zbytu. Jedno to kobitka, która piecze ciasta na zamówienie. Drugie to mieszkańcy bloku mojego syna, a trzecie to sklep mojej siostry. Zawsze jest pytanie kiedy i dlaczego tak mało...

Ooooo dokładnie. 👍🏼

Mariusz mało kto to rozumie. 🤷‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v