Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Nie słuchaj.

Wszystkiego go nauczysz.

Zacznij jutro od pokazania jak ma szczać na koło kijanki...😆

3 minuty temu, radekz200 napisał:

kurła tera mnie trochę nastraszyliście z tym że mogą być z nim problemy

🤣🤣🤣🤣👍

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kokcydioza? Się nie bój, dziś jeden mamut się podnieść nie chciał i kładła się na bok tak jakby miała paść. Wyciągnęliśmy ją ze stanowiska na paszowy i postawiliśmy, jak stanęła na nogi to poszły na spacer z Merlin. Mówi że bierze ją na następny protest i będzie serwowała mleko prosto od krowy 🤦‍♂️

Podtucz trochę to wezmę. Tylko tłusty żeby byl 

Prawdopodobnie

Dziś już nie miałem siły, jutro je rozetne.

2 minuty temu, HF86 napisał:

Czasem lepiej jak to się samo wykończy. 

Mam teraz kilka odratowanych, toto pewnie na 400 kg skończy żywot 

Najgorsze jest to, że nie było żadnych objawów.

Na przykład rano pije normalnie, bryka skacze itp, wieczorem nie chce pić, no to wlew, elektrolity itp. 

No i rano sztywny. Biegunke miały chyba dwa ale nie jakaś straszna. 

• Sad 1
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Już się nie migaj...

Poważnie mi się nie chce. Mocno te związki zawodowe mnie denerwują, wczoraj miała być akcja po cichu a zanim się wszyscy na miejsce zbiórki zebrali to już jeden pajac wywiadu udzielał. Wyjedzamy z miejsca zbiórki a tu krymy już są 

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Poważnie mi się nie chce. Mocno te związki zawodowe mnie denerwują, wczoraj miała być akcja po cichu a zanim się wszyscy na miejsce zbiórki zebrali to już jeden pajac wywiadu udzielał. Wyjedzamy z miejsca zbiórki a tu krymy już są 

U nas póki co bez polityki. Teraz byli nawet z Sieradza, przyjechali prawie 70 km. Ale też bez żadnych związkowców, przywódców czy kandydatów 

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

To nie umiecie politykierów pogonić?

U nas lansiarstwa na naszych plecach nie ma. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

A co to u was jakieś źródło z parnikami? 🤭

@Chłoporobotnik czy ja wiem czy taki drogi ? 

Liczyłem to zużyje prądu na miesiąc za 180 zł 

No i najwazniejsze że ustawisz go i nie trzeba ognia pilnować. A drewno też darmo nie jest.

Na mieszańca z kaukazem wygląda 

Wódka w Biedronce tania to i pątników się narobiło do sprzedania🤭

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mf362 napisał:

Koste po ile kupowałeś za metr ?

Powiem ci że nie pamiętam. Kurde musiał bym fv. Znaleźć. Jak zamawiałem w marcu to chyba 46zl. To w sumie z obrzeżami na gotowo wyszło blisko 200zł/m². Ale ja nawet szpadla nie wbiłem. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Wódka w Biedronce tania to i pątników się narobiło do sprzedania🤭

Wały z upaincami, nie jednego ucieszyły. 

Tania wóda, jajka, kujawski z pierwszego tłoczenia 😁

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Wały z upaincami, nie jednego ucieszyły. 

Tania wóda, jajka, kujawski z pierwszego tłoczenia 😁

Kujawski siuntka przepala 🤭 

4.8 za litr, ale zapach na podwórku warty każdej złotówki 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Kujawski siuntka przepala 🤭 

4.8 za litr, ale zapach na podwórku warty każdej złotówki 🤣

Jak przed tłustym czwartkiem 🤭

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

U nas póki co bez polityki. Teraz byli nawet z Sieradza, przyjechali prawie 70 km. Ale też bez żadnych związkowców, przywódców czy kandydatów 

6 minut temu, HF86 napisał:

To nie umiecie politykierów pogonić?

U nas lansiarstwa na naszych plecach nie ma. 

Kurpsie szli razem jako kurpsie, bez szczypty polityki. Wczoraj u tego kotłowni to bylem na gościnnych występach. Źle chyba nie wypadłem :ph34r:

Opublikowano (edytowane)

Pewnie ona z tej kukurydzy co to w cementonaczepach przyjeżdża . Wy to młodzi to nie pamiętacie spirytusu kukurydzianego w plastikowej butelce z żółtą etykieta. Ach ile to się wypiło. Ale to w kawalerce.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Ten co już łapę trzymał lux chłop. 

Dogadać się szło bez problemu ;)

Dobrzy ludzie są i w tej branży 

Jeszcze się odkujemy 

Czasu trzeba tylko

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Paliwo mam aktualnie ciut za suche to akurat się pomiesza 🤭

Swego czasu mieszałem do z czerwonym. Ach jak te polskie rumaki chodziły 😁

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v