Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
24 minuty temu, Leszy napisał:

Powiem tak. CPK może i potrzebne, ale czemu taka lokalizacja? Czemu ktoś pośrodku bagien chciał chciał postawić taką inwestycje, gdzie droga do Warszawy prawie godzinę trwa? Trochę rzeczywiście to mało logiczne.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Bananek napisał:

chłopy! ręka w górę, który ma kukurydzę na kiszonkę i składa ten wniosek na dopłatę do qq.

a b6 1.8 TSI nie chcesz?

Jeśli masz wpisane że na kiszonkę nie masz szans jeśli tylko qq bez przeznaczenia to składaj 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)

@Qwazi wszystko fajnie, tylko dlaczego pod tą inwestycję wybrano akurat obszar z najlepszymi glebami w promieniu 50km od Warszawy ? Przypadek ?? A może jakby się jednak nie udało to by było co sprzedać jakiemuś zagranicznemu holdingowi rolniczemu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A może jakby się jednak nie udało to by było co sprzedać jakiemuś zagranicznemu holdingowi rolniczemu ...

jeśli to w jednym kawałku powykupowane to i okazja może by była do przekrętów i wauków ale jak to pojedyńcze rozdrobnione działki to już nie tak kolorowe te inwestowanie , może jakieś specjalne strefy przemysłowe itp ale nie rolnictwo 

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

jeśli to w jednym kawałku powykupowane to i okazja może by była do przekrętów i wauków ale jak to pojedyńcze rozdrobnione działki to już nie tak kolorowe te inwestowanie , może jakieś specjalne strefy przemysłowe itp ale nie rolnictwo 

Przecież to by było w jednym kawałku jakby wykupili wszystko, miedze poorać i masz 2500ha w jednym kawałku i to porządnych gruntów a nie jakiś piasków ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Przecież to by było w jednym kawałku jakby wykupili wszystko,

chodzi o to czy ta 1/5 sprzedana dotychczas  dobrowolnie jest bardzo rozrzucona i czy jest już teraz co scalać 

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Qwazi wszystko fajnie, tylko dlaczego pod tą inwestycję wybrano akurat obszar z najlepszymi glebami w promieniu 50km od Warszawy ? Przypadek ?? A może jakby się jednak nie udało to by było co sprzedać jakiemuś zagranicznemu holdingowi rolniczemu ...

Nie wiem. Nie mam ani odrobiny wiedzy w tym temacie, ani kawałka kompetencji, żeby o tym dyskutować. Chciałem tylko pokazać skąd się to wzięło 

Opublikowano (edytowane)

Teraz raczej jest to rozrzucone, jeśli by nie doszło do inwestycji to pewnie by trafiło to do KOWR, a KOWR pewnie by to wydzierżawił okolicznym rolnikom którzy nie dali się wykupić ...

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie wiem. Nie mam ani odrobiny wiedzy w tym temacie, ani kawałka kompetencji, żeby o tym dyskutować. Chciałem tylko pokazać skąd się to wzięło 

A ja mieszkam niedaleko tej inwestycji, wielu chłopaków z Teresina i okolic znam, 75% rolników w Polsce albo i więcej marzy o takich glebach jakie oni tam mają ... I akurat te gleby mają trafić pod CPK, przypadek 🤔

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
konteno napisał:

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

Jeszcze się dziadkiem rok pojeździ 😁

miałem chęć na takiego ale właściciel ma problem z ogarnięciem papierów do przerejestrowania i wrasta sobie taki w mieście na osiedlu na brytyjskich blachach

3 godziny temu, slawek74 napisał:

masz jd 🤔 a myślałem że zetora 🤔

zbieram puste bańki po oleju od znajomego co ma 6 dzondyrów to chyba byle czego nie leje 

nie ma sensu angola kupować, tyle tego jest że można coś innego kupić.

Opublikowano
56 minut temu, Łolek napisał:

Jeśli masz wpisane że na kiszonkę nie masz szans jeśli tylko qq bez przeznaczenia to składaj 

Znajomy miał na kiszonkę wpisane w doplatach i powiedział że składa i tak. 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Jak?

A bo bramę zamykałem po obrządku czyli po godz. 20. A teraz to zamykam przed zmrokiem jak idę do domu. 

Wracał od znajomego na rowerku i widział że orzełki z przeciwka to łyk do mnie a że było zamknięte to przycupnął za bramą bo bał się że pies wypuszczony🤦

Opublikowano

Żonka mówi  koło 19godz. Że ktoś do nas przyjechał ,wychodzę patrzę policja i kumpel stoi obok. I mówię trzeba było ładować się na podwórko z krzykiem to bym wyskoczył i na rower okrakiem a ty do stodoły. Tylko się śmieli.

Opublikowano

To nie przez twoją hodowlę a sąsiada gościnę i swój rozum😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v