Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łolek napisał:

Ta moja to się sama o śmierć prosiła, jak były w boksach to sobie obok chodziła a te az5 siatkę gryzły dzisiaj vje wypuściłem i spotkały ją za oborą zanim wyskoczyłem z traktora tu już było za późno 

w takich sytuacjach koty stają się baaaardzo długie 😉

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Siemanko

+6 pochmurno ale nie pada 

Protestujeta dzisiaj💪 🚜🛻🛵🚲🛴🐎

Największy protestant AF się oflagował i...to by było na tyle🤷...

Dzień dobry...7°, pochmurno ale stabilnie...

Opublikowano

Słuchałem rano radia. I zadzwonił jakiś dziadek z Podlasia i powiedział" jestem ze wsi i sprawę znam  rolnicy strajkują bo przeinwestowania, wykupują mieszkania dla swoich nie narodzonych jeszcze dzieci w Białymstoku"

Opublikowano
6465 napisał:

Słuchałem rano radia. I zadzwonił jakiś dziadek z Podlasia i powiedział" jestem ze wsi i sprawę znam  rolnicy strajkują bo przeinwestowania, wykupują mieszkania dla swoich nie narodzonych jeszcze dzieci w Białymstoku"

Jezu, cicho, bo Cię tu zaraz zjedzą.

• Like 1
Opublikowano

Nie zjedzą go. Wystarczy AF poczytać, żeby się takich rzeczy dowiedzieć. Potem znaleźć takiego dziadka, zaoferować mu coś, żeby zadzwonił do radia. I już jest kamyczek w ogródku rolniczych podziałów. A wiadomo, czy dziadek z Podlasia czy ze stolicy?

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A i jeszcze dodał że jak zamkną granicę z Ukrainą to nie będzie co z mlekiem zrobić. Bo bardzo dużo produktów mleczarskich jedzie na Ukrainę .

Tak że każdy dba o swoje interesy. Kupi tanią pasze z UK i sprzeda drogo mleko. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

A Wiesiek nie miał na imię?

• Haha 3
Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Nie zjedzą go. Wystarczy AF poczytać, żeby się takich rzeczy dowiedzieć. Potem znaleźć takiego dziadka, zaoferować mu coś, żeby zadzwonił do radia. I już jest kamyczek w ogródku rolniczych podziałów. A wiadomo, czy dziadek z Podlasia czy ze stolicy?

Myślisz że że studia dzwonił? 

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

A i jeszcze dodał że jak zamkną granicę z Ukrainą to nie będzie co z mlekiem zrobić. Bo bardzo dużo produktów mleczarskich jedzie na Ukrainę .

Tak że każdy dba o swoje interesy. Kupi tanią pasze z UK i sprzeda drogo mleko. 

Tylko już ponad 70 tys ton mleka wjechało od Ukrów do nas 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Przecie P0 blokują drogi nie dojade

Taka leniwa menda jak mój somsiad zawsze znajdzie wymówkę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v