Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

U nas tacy zniknęli, jeszcze z 10 lat temu około 10 gospodarzy miało na mojej wsi truskawki, po 30-40a, teraz zostało nas tylko dwóch, u mnie 3 ha i u sąsiada z 3,5ha. Więcej plantacji na wsi nie ma.

U nas też było 40ar, potem jakaś choroba się wdała (mały byłem, nie pamiętam) było 3 lata przerwy potem znów z 20ar wsadziliśmy ale samemu już było ciężko ogarnąć a ludzi wynająć to się nie opłacało j teraz zostało 5x10m🤭

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ano I u nas na gminie oficjalnie nie ma ani jednego stada 

U nas jednego w zaszłym roku weterynaria przekonała żeby likwidować...

Jednego 2 razy zlicytowali a teraz podobno znowu zaczyna tylko w mniejszej skali 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak ze swiniami będzie. Nie będzie z tego grosz zostawał ale w kontrakcie już będzie 

Czego hodowla?

W sumie to tylko chyba bydło zostało..... i kurczaki gdzieniegdzie. 

Jeszcze te psy, ale u nas popyt na sadło mały. Trzeba by na wschód wozić :D😜 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Bo świnie to znowu mają te Górki i dołki cenowe i to jest najgorsze a tego nie Przytrzymasz bo przerośnie A też niska cena może zostać a nie podskoczyć

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

U nas jednego w zaszłym roku weterynaria przekonała żeby likwidować...

Jednego 2 razy zlicytowali a teraz podobno znowu zaczyna tylko w mniejszej skali 

Aj tam weterynaria. Ano psy jeszcze w miarę, podobno taki średni 70zł sztuka

Opublikowano
20 minut temu, szymon09875 napisał:

W Nakle się tankowałem jak jechałem do ciebie i jak wracałem

Wyszło lekko ponad 4 l 

Nie było kierowców chętnych do wyjazdu 🤷

A twoja połowa to co🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Niestety wielu ludzi musi wybierać bo tanie. Szkoda, że tego nie rozumiesz. I nie robią tego dal przyjemności.

Srutu tutu, kupują tanie bo nie ma kasy ok, ale na wczasy już się kasa znajdzie a jak nie to od bociana wezmą 

Nie ma świadomości społecznej i patryjotyzmu konsumenta 

• Like 6
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

NO przecież mówione było i pisałem. Przepisy są takie, ze jak jest zgłoszone jako techniczne to nikt nie kontroluje i tak było za pisu i tak jest teraz. 

I nikomu nie zależy na tym żeby to zmienić, wnioski nasuwają się same ktoś wysoko ma w tym interes 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Srutu tutu, kupują tanie bo nie ma kasy ok, ale na wczasy już się kasa znajdzie a jak nie to od bociana wezmą 

Nie ma i nie będzie. Niektórzy za jakość jedynie zapłacą więcej. Czy my mamy też taki patriotyzm? Ile ludzi kupi importowany mocznik jak jest taniej? Nie żądajmy tego od ludzi. Żądajmy od rządu by działał realnie. 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Panie Łolek, podjąłeś decyzję co do dalszej kariery?

Jakoś mnie ciekawi co postanowisz ...

Już postanowione temat zamknięty jestem na tak 

Akurat @Agrestsłyszał jakie jest nastawienie ludzi bo rozmawialiśmy akurat

Nie mam wyjścia, a co będzie dalej się zobaczy nie mam parcia 

• Like 3
Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Jak poczytała forum i to że się od nas przytomnym nie odjeżdża to nie chce przyjechać 

Ojciec z sąsiadem pojechali skrzyniopalety po ziemniakach odwieźć... Nawet telefon stracił zasięg...

• Haha 5
Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Już postanowione temat zamknięty jestem na tak 

Akurat @Agrestsłyszał jakie jest nastawienie ludzi bo rozmawialiśmy akurat

Nie mam wyjścia, a co będzie dalej się zobaczy nie mam parcia 

Potwierdzam, nawet z auta nie wysiadał, jedno pokazywał gdzie krzyżyk stawiać😁

Jeno musiał do jednego domu zajść jak młoda dziołcha powiedziała że mąż w delegacji😜

Opublikowano
15 minut temu, Łolek napisał:

Powiem więcej. Jest nagonka i namawianie do bojkotu naszych produktów bo bogole jeżdżą traktorami za pół mln z dotacji.

I piorą mózgi dzieciom.

Zielenine żrą hvj wie skąd i czym pędzone bo nasze mięso i mleko niezdrowe zabójcze. 

Za duży dobrobyt. Dzieci poniżej 20roku życia już mają kiełbie we łbie. 

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano
13 minut temu, Leszy napisał:

Nie ma i nie będzie. Niektórzy za jakość jedynie zapłacą więcej. Czy my mamy też taki patriotyzm? Ile ludzi kupi importowany mocznik jak jest taniej? Nie żądajmy tego od ludzi. Żądajmy od rządu by działał realnie. 

Tylko mocznik nasz a z importu jakością się nie różni pewnie 

Kółko się zamyka żeby nasze produkty schodziły w lepiej i lepszej cenie też nikt nie ciął by kosztów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v