Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, mf362 napisał:

Fryzjer do którego chodzę od lat 

Miał wypadek z winny innego auta i z jego ubezpieczenia oddał do naprawy i jeszcze musiał dołożyć 1.5 tys ( naprawa prawie 10 tys ) ubezpieczyciel kombinował . Jakby tak wiedział że będą komplikacje to oddał by na naprawę bezgotówkowa. 

Chyba z 1.5 miesiąca trzymali go z rozbitym autem w garażu bo wcześniej ubezpieczyciel nie raczył przyjechać na oględziny jakie szkody są . 

Trochę dziwne rzeczy opowiadasz.

Opublikowano
7 minut temu, mf362 napisał:

Chyba z 1.5 miesiąca trzymali go z rozbitym autem w garażu bo wcześniej ubezpieczyciel nie raczył przyjechać na oględziny jakie szkody są

I tu jest zaleta PZU. Po ostatnim pocałunku że słupkiem, w wykonaniu mojej, jakże nieocenionej♥️, małżonki, pieniądze miałem na koncie po 2 dniach roboczych w wysokości o 100 zł wyższej, niż sobie życzyłem. Ochrona zniżek zadziałała, a tyłka domu nie ruszyłem, jedynie musiałem zrobić 6 zdjęć. Cztery samochodu i dwa dowodu rejestracyjnego...nie czytajcie tego jako reklamę czy insze namawianie...to opis sytuacji...

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Trochę dziwne rzeczy opowiadasz.

Nie dziwne Zbysiu, mogę Ci więcej takich przykładów podać, również z AC

Opublikowano
11 minut temu, mf362 napisał:

Fryzjer do którego chodzę od lat 

Miał wypadek z winny innego auta i z jego ubezpieczenia oddał do naprawy i jeszcze musiał dołożyć 1.5 tys ( naprawa prawie 10 tys ) ubezpieczyciel kombinował . Jakby tak wiedział że będą komplikacje to oddał by na naprawę bezgotówkowa. 

Chyba z 1.5 miesiąca trzymali go z rozbitym autem w garażu bo wcześniej ubezpieczyciel nie raczył przyjechać na oględziny jakie szkody są . 

Mechanik to robił ale chyba po niedzieli się zgłoszę do niego z tym . Tym bardziej skasowali 420 zł za wymianę z częścią.

Sąsiadowi jakoś we wrześniu kosiarka do poboczy rzuciła kamieniem w szybę. Rzeczoznawca do tej pory nie przyjechał... 

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Polexit?

Jak tak patrzę to wcale nie był by głupi pomysł. Tylko chyba za dużo eksportujemy żeby sobie na to pozwolić. Byśmy się udławili

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Po pierwsze ubezpieczyciel ma 30 dni roboczych na wypłatę, a po drugie są firmy które pomogą o ile czujemy że nas robią w bambuko.

Tak w skrócie.

Mi ostatnio, już kilka lat temu mój ubezpieczyciel wszystkim się zajął, a ściągnął sobie z polisy sprawcy.

Synowi z AC też żadnych problemów nie robili za ....niezachowanie ostrożności i zrobienie sobie wgniotki 

Mi się wydaje że czasy wykręcania się od odszkodowań minęły.

Słaby ubezpieczyciel nie będzie miał klijenteli...

Ale to tylko moje zdanie...

Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

Jak tak patrzę to wcale nie był by głupi pomysł. Tylko chyba za dużo eksportujemy żeby sobie na to pozwolić. Byśmy się udławili

Trzeba usiąść i pomyśleć 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Bo łosia to by se leśniczy zapewne przytulił. Kiedyś było tak, że niezależnie od miejsca zwierzynę sprzątały koła łowieckie. Ale to stare czasy, jeszcze wtedy milicjanty polonezami jeździły...nie pamiętam w którym roku się to zmieniło...

Niektóre gminy jeśli chodzi o dziką zwierzynę do tej pory mają umowy z kołami łowieckimi. 

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Belaruss820 napisał:

@kubamako66 na jaką szerokość rzuca ten kverneland? W tym są takie tarcze i łopatki.

Messenger_creation_f4400a09-cc70-4d51-9b99-066722f5bec8.jpeg

są trzy rodzaje łopatek tutaj są chyba te środkowe lub te długie jak środkowe do 18m a długie do 21m jak wapno czy jakiś gruby nawóz to dalej żuci a drobniejszy mącznik do 18 m rzuci na długich łopatkach jak to ten to stan fajny nie pordzewiały i tutaj masz siwa rączka od szerokości wysiewu czarne pokrętło od dawki  i tu jest dużo regulacji i to jest duży plus i łatwo sie ustawia nic nie trzeba łopatek przestawiać z  grubego na drony nawóz tylko cyk rączkę w bok i przestawione na szerzej lub wężej ;) 

Edytowane przez kubamako66
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
21 godzin temu, superfarmer02 napisał:

Nawet nie zalogowany nie może czytać. Chyba mu dali jakiegoś bana na IP urządzenia albo UJ wie co 🤷

Wielki mi tu problem korzystać z innego IP😄

Nie sądzę, żeby blokowali po IP możliwość przeglądania

Opublikowano
30 minut temu, Qwazi napisał:

I tu jest zaleta PZU. Po ostatnim pocałunku że słupkiem, w wykonaniu mojej, jakże nieocenionej♥️, małżonki, pieniądze miałem na koncie po 2 dniach roboczych w wysokości o 100 zł wyższej, niż sobie życzyłem. Ochrona zniżek zadziałała, a tyłka domu nie ruszyłem, jedynie musiałem zrobić 6 zdjęć. Cztery samochodu i dwa dowodu rejestracyjnego...nie czytajcie tego jako reklamę czy insze namawianie...to opis sytuacji...

Firma compensa

Opublikowano
20 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Po pierwsze ubezpieczyciel ma 30 dni roboczych na wypłatę, a po drugie są firmy które pomogą o ile czujemy że nas robią w bambuko.

Tak w skrócie.

Mi ostatnio, już kilka lat temu mój ubezpieczyciel wszystkim się zajął, a ściągnął sobie z polisy sprawcy.

Synowi z AC też żadnych problemów nie robili za ....niezachowanie ostrożności i zrobienie sobie wgniotki 

Mi się wydaje że czasy wykręcania się od odszkodowań minęły.

Słaby ubezpieczyciel nie będzie miał klijenteli...

Ale to tylko moje zdanie...

Ustawowo tak jest. Ale trzeba pamiętać jedna rzecz. Ubezpieczony jest dla ubezpieczyciela pożądany dopóki ma płacić składki. W chwili, gdy ubezpieczony zostaje poszkodowanym, staje się dla ubezpieczyciela wrogiem. Wtedy ubezpieczyciel wykorzysta każda możliwość, żeby nie ponieść straty, czyli nie wypłacić odszkodowania. Wystarczy kiepsko spisane oświadczenie sprawcy kolizji, brak przeglądu, czy inne wykroczenie popełnione przez poszkodowanego bezpośrednio przed zdarzeniem i już będą mieszać. Pracownicy likwidujący szkody są oceniani za powodowanie jak najniższych strat dla firmy. Znam przypadków dużo. Pisałem ludziom pisma, nawet chodziłem do sądu w takich sprawach. Co nie znaczy, że to się dzieje zawsze

13 minut temu, lukasz20 napisał:

Niektóre gminy jeśli chodzi o dziką zwierzynę do tej pory mają umowy z kołami łowieckimi. 

A to już jest kwestią, jak tam sobie lokalnie to rozwiązują. Podmiotem zobowiązanym jest jednostką samorządu terytorialnego, a czy ona to robi rękoma swoich pracowników, wynajętej firmy, czy koła łowieckiego to inna rzecz

5 minut temu, mf362 napisał:

Firma compensa

PZU

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

A to już jest kwestią, jak tam sobie lokalnie to rozwiązują. Podmiotem zobowiązanym jest jednostką samorządu terytorialnego, a czy ona to robi rękoma swoich pracowników, wynajętej firmy, czy koła łowieckiego to inna rzecz

Dokładnie. Zawsze ze zwierzętami domowymi był większy kłopot jak miał ktoś truchło uprzątnąć. A dziczyzna...jeszcze jak ciepła🤭

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Znak nie ma większego znaczenia. To jest znak ostrzegawczy. Niczego nie nakazuje ani nie zakazuje, jedynie ostrzega przed możliwym niebezpieczeństwem....

Chyba raczej nakazuje ,...znak ostrzegawczy „Uwaga dzikie zwierzęta” (A-18b), który ostrzega kierowcę, że ryzyko wbiegnięcia dzikiej zwierzyny na drogę jest większe niż w innych miejscach, ale także nakłda na niego obowiązek jazdy z zachowaniem szczególnej ostrożności"

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacor73 napisał:

Chyba raczej nakazuje ,...znak ostrzegawczy „Uwaga dzikie zwierzęta” (A-18b), który ostrzega kierowcę, że ryzyko wbiegnięcia dzikiej zwierzyny na drogę jest większe niż w innych miejscach, ale także nakłda na niego obowiązek jazdy z zachowaniem szczególnej ostrożności"

Znak ostrzegawczy, jak sama jego nazwa wskazuje ostrzega. Jeśli zwierzę wtargnęło on nie ma wielkiego znaczenia 

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Działa wam irz?

Kręci i nic

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v