Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Miałem to rzucić ale teraz przy cenach zboża chyba jeszcze zostanę.Banki to ja bym mógł cały dzień nosić

To ja mały pierdek nie lubię w bańki doić 

Zwłaszcza jak trzeba podłączać dwa razy 

Opublikowano
Strongman napisał:

Miałem to rzucić ale teraz przy cenach zboża chyba jeszcze zostanę.Banki to ja bym mógł cały dzień nosić

to noś .... Ciebie nie będzie nikt nosił boś ciężki chłop na stare lata...

Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

U nas tak każde dołki poorali jak traktory 4x4 pokupywali . Co z tego że przejdzie traktor jak wygnije albo kombajn latem się utopi . 

U mnie też tak. Ta trawa zaczęła ginąć jak ludzie masowo likwidowali bydło. Czyli te 10 lat temu i wcześniej. Pierwszy "exodus" bydła to był jak szedłem do szkoły czyli mniej więcej w okresie wejścia do UE. Później dalej. Tak po 2015-2016 zostali nieliczni.

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Ano, zobaczymy na starość. Weź zakładaj używkę, nie majątek, a na pewno nie będziesz żałował.

Pewnie między 15 a 20 by miał 

Może nawet z odzyskiem 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał:

Miałem to rzucić ale teraz przy cenach zboża chyba jeszcze zostanę.Banki to ja bym mógł cały dzień nosić ,taka bańka mleka trochę warta nie co worek ziemniaków ,jak z czegoś są pieniądze to lekko się nosi.

Wolałbym jednak te ziemniaki. 

Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

U mnie we wsi może 2 jest gospodarzy co ma krowy byki a reszta porzucała 

Na mojej ulicy, dwóch małych odnogach i dwóch kolejnych ulicach - czyli domów koło 300 zostało kilka byków u jednego. Krów w tym rejonie zero. Świnie legalne ma jeden i on ma najwięcej pola... Reszta do 5ha maksymalnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

po wiela ?? 20 czy wiecej ?? soku tam nalales ??/

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Jacus wiem że się na wszystkim znasz.

Jednak to gość że sporą renomą.

Nawet nie pytałem co dokładnie zrobił.

Wiem że lipy nie odwala.

To że Ty więcej zapłaciłeś nie koniecznie oznacza że masz lepiej zrobione....

Jedynie że więcej zapłaciłeś 

Jeżeli nie musiał wszystkiego wymieniać, to nie wymienił.

Od tyle 

mi wymienial sekcje- sam koszt sekcji to prawie 800 zl , krocce nowe-tez pare zlotych.. do 5211 nie wiem czy sa takie same ale pewnie tyle samo kosztuja..

jak pisalem -pompe masz dobra wiec fachowiec nie wymienil sekcji bo i po co. uszczelnil wyregulowal i tyle w temacie.a ze przeplaciles troche  to druga sprawa

nie chce mi sie isc do garazu -dal mi zuzyte czesci w torebce..troche tego bylo.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak się zna, że talerzówką uprawia i kukurydzę w styczniu kosi. 

twoje zdanie jest dla mnie bezcenne .

chyba cie odwiedze i pogadamy o rolnictwie 🤣

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

On choć skosił

zostali tacy co nie skosili, mimo mrozu sporego i tak nie dalo sie wjechac.

rozrzutnik obornika wyciagneli na lake w tym tygodniu, stal od poczatku grudnia.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Też na jakichś mokrych łąkach posiana czy normalnie na polu tak?

nie na paswisku.

po raz pierwszy od konca lat 80 na lakach woda stoi..nie licze powodzi.

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

twoje zdanie jest dla mnie bezcenne .

chyba cie odwiedze i pogadamy o rolnictwie 🤣

Za to z twojego się wszyscy nabijają więc gdybyś czasem logicznie pomyślał to byś doszedł do wniosku, że jakiś powód jest skoro wszyscy się z ciebie śmieją... 

• Like 4
Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał:

Strongman roboczy chłop, nie rzuci tak szybko. To i jest sens zainteresować

Mam takiego kolegę. Jebie widłami i taczką przy bydle. Jeden pyta: nie jebią Cię plecy? Ten na to: jebią ale się człowiek już tak nauczył, wstaje się rano i za***rdala..

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

Widzę, że Radziowe bydło już rozdzielone, to ja se może wezmę jutro...te nowe wygrodzenia🤔...co se mają tak...same stać🤷🤭...

👍 kątòwkę brać i wszystkie naladowane baterie 🤭😁

Opublikowano

Ja słyszał ze gdzie nie gdzie wprowadzają podatek od nieruchomości ,nawet jedna osoba rozebrała budynek bo duże opłaty.

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ano coraz więcej pustych. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 minuty temu, Strongman napisał:

U mnie we wsi mają duże obory po 15 na 45 m i nic nie chowają a tu ludzie stodoły na obory przerabiają.

👍

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

Nawet mom... syna, ale zostawił to se pożyczę 🤗...

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale też się budują 

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

sławciu jakbyś nie zauważył to tam wszytko przykręcane 😂😂😂

12 minut temu, Strongman napisał:

U mnie we wsi mają duże obory po 15 na 45 m i nic nie chowają a tu ludzie stodoły na obory przerabiają.

jakaś aluzja? 😂

12 minut temu, malaczarna napisał:

A ile ma być?

no 20 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v