Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Sąsiad ma takie ławki, niewygodne ale w sumie jak się popije to i takie dobre. Stolik z tego zrobiony mi do spalenia oddał... Jeszcze leży w całości...

Ja to tylko jedną ławke bym zrobił i postawił po drugiej stronie drogi bo jak jaki jedzie zmęczony turysta jak Pafnucy to się zatrzyma i posiedzi. A i ja jak mam chęć latem piwko wypić to biorę 4ropak i siadam. Zawsze jakiś towarzysz przyjdzie na gadulca.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Tylko 14 ha mojego wkoło domu niestety, 

Może na starość jak wzrok się pogorszy to będę mógł się chwalić, że wszystko co widzę, toto moje 🤣

To piękne ranczo. Ja też na polu ale tylko 5ha z czego 1,5ha to lasougór w postaci szerokiego wąwozu o różnicy poziomu że 30m

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Sąsiad ma takie ławki, niewygodne ale w sumie jak się popije to i takie dobre. Stolik z tego zrobiony mi do spalenia oddał... Jeszcze leży w całości...

to dla teściowej w sam raz

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Ja to tylko jedną ławke bym zrobił i postawił po drugiej stronie drogi bo jak jaki jedzie zmęczony turysta jak Pafnucy to się zatrzyma i posiedzi. A i ja jak mam chęć latem piwko wypić to biorę 4ropak i siadam. Zawsze jakiś towarzysz przyjdzie na gadulca.

No ławeczka tam musi być.

Urokliwa taka miejscówka...

• Thanks 1
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

20 minut temu, 6465 napisał:

A do tej pory to miałem maskę trzymana w ręku taka z dykty z PRL. A że ta wynogocjowałem za 680zl bez tej śmiesznej plastikowej maski w komplecie to sobie zamówiłem przyłbicę i czekam na przesyłkę.

Konteno może by odkupił stary działający transformator 

Też będę miał do sprzedania spawarkę z prl taką jeb twoju mać 🤭

też mam taką duża ale nie sprzedaje czasami coś grubszego przetopić to jak znalazł

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/pieniadze/doplaty-bezposrednie/ekoschematy-brakuje-pieniedzy-dla-rolnikow-trwa-wyliczanie-jak-przydzielic-kase-na-punkty-2502201

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Ale po co? I tak jedna iskra.

Po za tym takie są gorsze.

Jedyny plus, to że dłużej wytrzymują.

Biorąc pod uwagę że w makicie po 15 latach wymieniłem, to żadnego plusa to modernizacja ci nie da.

Wiem ze nic nieda

P0testować

Każda elektroda ma mikro inny rozstaw

Moze bedzie na E10 lepi zapłon dobierać

Sie P0tnie i oceni

Opublikowano
35 minut temu, HF86 napisał:

Gdzie ja mam ten płot postawić?

Do drogi gminnej 300 metrów, do najbliższego sąsiada pewnie i z 500 .

Nawet moje psy nie wybiegają do drogi, bo im się nie chce tyle biec 😁

A to wiszaj na jakie drzewo

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 6465 napisał:

Piszą że 4. Choć ja to max3,2 używam. Trza pytać tych co to mają i używają.

Moja dedra i na 4mm śmigała, ta też powinna dać radę 

Tyle że taka elektroda to do poważniejszych tematów a nie stopki w taczce spawać 

1 godzinę temu, konteno napisał:

no jak nie , kasy nie wydał na coś innego 

on więcej tnie niż ty , mu świeca na 15 lat nie starczy 

Piotrek, paczka dotarła, dzięki. 

Coś tam potestowałem, nie zdechła od razu więc pewnie będzie ok 

Muszę przepatrzeć co tam mi na półkach leży, żebym miał czym się odwdzięczyć 

Dziękuję 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

To Ty prawie jak amerykanin. Ranczo, po środku dom i gdzie wzrok sięga tam Twoje.  Tylko nie wiem ile dioptrii nosisz i jak daleko okiem rzucasz😁

Screenshot_20240131-185746.png

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 3
Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

O takie coś właśnie muszę ulepić. I jakie poduchy się kupi żeby dupsko na miękkim posadzić 

Tylko że palety najczęściej robione z lichego drewna.

Modne, tanie...ale nawet impregnowane długo nie wytrzyma na dworze .

...tak mi się wydaje.

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

...tak mi się wydaje.

Dobra euro na kolku drewnianym trochę wytrzyma.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, 6465 napisał:

O takie coś właśnie muszę ulepić. I jakie poduchy się kupi żeby dupsko na miękkim posadzić 

Jak się lubisz truć na impregnacie z palet to zdrowia życzę ... Kiedyś była jakaś głupia moda na te meble z palet, można to zrobić z nieimpregnowanych, ale to równie dobrze sobie kupisz nowe deski i zrobisz jak ci się podoba.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał:

I będzie młodzież wracała z wichury i ci ją albo wystawia na środek drogi, albo wywiozą na sąsiednią wieś 

Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał:

Kolega radzi, żeby nogi robić z jakiegoś lepszego materiału niż palety, bo deski z palet za wiotkie

7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...tak mi się wydaje.

A to się wy***ie i nowe zrobi. Nie szkoda bo za grosze.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 6465 napisał:

Oparcie to jest pod skosem czy na prosto pod kątem 90⁰

kolega robił dwie wersje, proste i pod skosem

kiedyś to się nazywało na wsi "sofka"

z palet z USA buda dla psa stała na dworze 16 lat i nic jej nie było, zaimpregnowana porządnie od szkodników

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

z palet z USA buda dla psa stała na dworze 16 lat i nic jej nie było, zaimpregnowana porządnie od szkodników

I bardzo zdrowe jak na tym siedzisz i to wdychasz ... Palety dobre na magazyn a nie na meble ...

Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

To te 40 za środę, to takie trochę abstrakcyjne, te 20 za wczoraj OK. U mnie z 5 środa i czwartek tyle samo, równo po 12,5 kW

Latem podobno ma produkować 60 kw za dzień.  W dobrym położeniu mam je ulokowane na stelażu. Zobaczymy jak to będzie w dłuższej perspektywie. Dziś wyprodukowało tylko niecałe 5kw.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v