Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Kobiety to gorsze od facetów... kto by pomyślał jakieś alkoholowe imprezy przy wtorku. Dziś to nie ma co na nią brzydko mówić tylko współczuć 

No to współczuję...zdarzyło mi się widzieć niewiastę w owych okolicznościach...

Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

Kobiety to gorsze od facetów... kto by pomyślał jakieś alkoholowe imprezy przy wtorku. Dziś to nie ma co na nią brzydko mówić tylko współczuć 

...dała w szyję?

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

No w łóżku to jak nastolatka 😉

I kręgosłup nie boli. 🤭😁

Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

Dobra wiadomość z rana https://www.agrofoto.pl/articles/doplaty-prow-i-vat/pilne-nie-bedzie-ugorowania-4-gruntow-ke-wprowadza-derogacje-na-norme-gaec-8-2502208 

Dzięki rolnikom z zachodu brukselskie zwieracze zaczynają pękać. 👏👏👏

A z czego się tu cieszyć?

Siać 7% strączków w ekologii zamiast 4% w ugorze.

Czyli defacto zwiększono ugorowanie do 7% z tą różnicą że na każdy hektar trzeba ponieść dodatkowo spore koszty.

Rewelacja.

Jedynie z tym międzyplonem jak doprecyzujà to może coś wyjdzie.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

Czyli defacto zwiększono ugorowanie do 7% z tą różnicą że na każdy hektar trzeba ponieść dodatkowo spore koszty.

Mi bardzo dużo zmienia, 8% obszaru którego jestem właścicielem obsiewam bobem ;) Czyli miałbym sprawę załatwioną, a i międzyplony jakieś tam się sieje, to tym bardziej bez problemu by się spełniło te wymogi.

Jeszcze niech nad tym głupim zakazem orki pomyślą, bo z 2-3 lata takich praktyk i będzie pełno omacnicy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Rewelacja.

Jedynie z tym międzyplonem jak doprecyzujà to może coś wyjdzie.

Poczekaj. Ważne że coś się dzieje, na razie to jest odstępstwo z dvpy, ale coś się rusza. 

Morale wzrosną, przeciwnik zaczyna popuszczać, protesty mogą przybrać na sile 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Mi bardzo dużo zmienia, 8% obszaru którego jestem właścicielem obsiewam bobem ;) Czyli miałbym sprawę załatwioną, a i międzyplony jakieś tam się sieje, to tym bardziej bez problemu by się spełniło te wymogi.

Tylko nie zapomnij żeby w książkę zabiegów wpisać żet . To ma być ekologia

2 minuty temu, pedro2 napisał:

Poczekaj. Ważne że coś się dzieje, na razie to jest odstępstwo z dvpy, ale coś się rusza. 

Morale wzrosną, przeciwnik zaczyna popuszczać, protesty mogą przybrać na sile 

Spójrz na chłodno, tytuł chwytliwy, a w szczegóĺach wyruchany rolnik

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Tylko nie zapomnij żeby w książkę zabiegów wpisać żet . To ma być ekologia

Papier wszystko przyjmie ...

Zresztą, w tym roku nie zaznaczyłem tych całych pseudougorów i wg zaliczek nie zostało mi nic potrącone ...

Opublikowano

Kontrola już nie. Myślę że polegniesz na bobie w razie kontroli

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, MonteChristo napisał:

To za mało, strajkować do samych wyborów

Gdzie do wyborów, 15 lutego pozwolą siać azot i już nie będzie czasu jeździć traktorami po ulicach ... Zawsze tak się to kończy, byle jakoś odciągnąć chłopów do wiosny, bo wtedy już im nie strajki w głowie ...

5 minut temu, Agrest napisał:

Kontrola już nie. Myślę że polegniesz na bobie w razie kontroli

To polegnę, płakał nie będę ... Sporo międzyplonów/poplonów sieję to pewnie to wystarczy, nawet ten bób by pewnie nie był potrzebny. Na około 1/3 gruntów co roku mam poplon ścierniskowy. I to nie dlatego, że unia mnie zmusza, a dlatego, że widzę pozytywne efekty poplonów.

• Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Gdzie do wyborów, 15 lutego pozwolą siać azot i już nie będzie czasu jeździć traktorami po ulicach ... Zawsze tak się to kończy, byle jakoś odciągnąć chłopów do wiosny, bo wtedy już im nie strajki w głowie ...

Chłopów zapal krótkotrwały. 

10 lat debaty jak to trzeba sołtysa zmienić, biadolenie i pierdolenie. 

Czas wyborów, wczoraj szybkie zebranie przedwyborcze 

To ten nie ma czasu, kolejni może maszyn będą szukać, 

Paru przecież z roboty się nie zwolni na 2 godziny. 

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, MarcinO10 napisał:

Obiecuję że kiedyś zajadę, tylko dzieciaki muszą podrosnąć. Bo z nimi te podróże muszą być "krótkie"

Powiem Ci, że w życiu nie można być niczego pewnym. Teściowa umarła, rak i w 3 miesiące kobiety nie ma. 

A z przyziemnych rzeczy to właśnie ciągnik kupiłem i trochę opijamy. 

Jeśli może wiedzieć co za maszynę kupiłeś 

Opublikowano

w czym problem zeby ugorowac czarnoziemy V klasy ??? ja nawet wiecej mialem wpisane .. 

wapno rozsiane- z rana, procz tego co zamarzlo- a bedzie do ogrodu pare taczek .

12 godzin temu, marulekk napisał:

qrła tak ostanio o Popku głośno niewiem czemu i tak zagłębiłem temat teraz, i żałuje.... 

disgust-8.gif

nie bedzie już jebania dziś, czar prysł :/ 

niekoniecznie na pieska musiales..

11 godzin temu, MonteChristo napisał:

Gdzie mnie, stara rura już, mnie by nie dała rady

@Karol6130 Ja nigdy kobiety ze wsi swojej nie miałem ani z okolic

bo cie za dobrze znaja

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Chlanie i zagryzanie?😁😜

Maraton. 4x100 bez zakąski 

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Dopiero się dowiedziałeś?

Witajcie

Dzie dopiero. To coraz gorsze 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

No to współczuję...zdarzyło mi się widzieć niewiastę w owych okolicznościach...

Nie jest źle bo mamuty wydoila 

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

...dała w szyję?

Ciut ciut. Koleżanki bardziej, a prezes ostrzegał....

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v