Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

ale rolnicy nie sprawują rządu dusz

To fakt. Posługa księdza jest szczególna. Zresztą mój zawód też szczególny. I w jednym i w drugim są czarne owce...

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

To fakt. Posługa księdza jest szczególna. Zresztą mój zawód też szczególny. I w jednym i w drugim są czarne owce...

w tym pierwszym z zasadzie same czarne, tych purpurowych to niewiele

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

ten biskup to on czasami nie z osiedla podwawelskiego pochodzi ???

chyba to go wyrozna ze jego rodzice sa ze wsi a nie on..

ziec mojej siostry mieszkal z nim w bloku drzwi w drzwi .

Nie wiem dokładnie. Gadają, że góral i sam to potwierdza. Właściwie przed Łodzią pracował tylko w archidiecezji krakowskiej

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

w tym pierwszym z zasadzie same czarne, tych purpurowych to niewiele

Koloratki mają białe 😉

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Nie wiem dokładnie. Gadają, że góral i sam to potwierdza. Właściwie przed Łodzią pracował tylko w archidiecezji krakowskiej

góral z człowieka to zupełnie wietrzeje dopiero w piątym pokoleniu

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Coś wyjątkowo dużo kolędników w tym roku... W zeszłym roku nie było nawet potrzeby furtki na klucz zamykać bo pies z kulawą nogą nie przylazł a w tym trzeba zamykać. 

Na górę wysyłaj...🤷

3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Moja jedyna chrzesniaczka

Łeeee...

To z piątkę...

Bez jednej wypłaty przeżyjesz...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
9 minut temu, malaczarna napisał(a):

Poznałam kurpiaka. Jakie to ładne i miłe albo do rodziny się chce wkupić 

@gregor1284 gdzieś tam zajechał do koleżanki?

6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ooo...to nie wyjeżdżając z diecezji możesz do mnie dojechać, bo sąsiednia parafia też 😉

Po sąsiedzku jedna parafia to diecezja kaliska, z drugiej strony Warty jest już łódzka.

Muszę kiedy do Ciebie zajechać na jakąś  

Opublikowano
49 minut temu, jahooo napisał(a):

to już 2x ponad normę, dziś to rzucają takiego na parafię, omami ludzi, wyciągnie kasę, jak ludzie przestają dawać, to rzucają następnego, nim się ludzie pokapują, na co wydaje datki, minie znowu z 5 lat

W sąsiedniej parafi ponad 25 lat jest u nas średnio co 10 zmiana

Opublikowano
Qwazi napisał:

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Czytałem ostatnio bardzo fajną serię kryninałów z akcją na Islandii - ludzie odcięci od świata, kilku policjantów miejscowych, po przejściach, musiało sobie radzić z różnymi zagadkami

to taki mój klimat

Jasiu, ja to bardziej trochę pod kątem fachowym, więc polskie rzeczy. Jeśli zerknę coś zagranicznego, to tylko i wyłącznie w ramach rozrywki o tam przyjmuję fabułę taką, jaka ona jest nie zastanawiając się, na ile odległa od prawdy. Nasze już trochę bardziej oceniam i wiele szybko eliminuję z mojego menu

Hiacynta oglądałeś polski film?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v