Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Za listopad ok.4700 miałem 2.1 brutto Skupują od miejscowych choć odbierają z okolic Kraśnika i Stalowej woli. Podjeżdża też Mlekowita oddział Łaszczów i Lazorko. Cennik co utargujesz to twoje...

Kraśnik do połączenia z Opolem było dość dobrze....Lozorko przerzutowiec potrafi sypnąć,tyle że tam aby dawać...

Opublikowano
20 minut temu, Baks00 napisał(a):

Kraśnik do połączenia z Opolem było dość dobrze....Lozorko przerzutowiec potrafi sypnąć,tyle że tam aby dawać...

W Zdzi.... dwóch na  Lozorku pojechało....u was Krasnystaw podjeżdża..a propo twojego druzbowania w Godziszowie wesele skromne na 400 osób... dawno to było? W latach pięćdziesiątych to byś przynajmniej brony przyniósł....we własnych plecach...

Opublikowano

Ja byłem na kilku studniówkach i kilku polmetkach. Impreza jak impreza 😁 najgorsze były te leszcze co jeden z drugim się chwalił ile to on nie wypije a po 3 kieliszkach już padali cipki 😁

• Like 3
Opublikowano
12 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

W Zdzi.... dwóch na  Lozorku pojechało....u was Krasnystaw podjeżdża..a propo twojego druzbowania w Godziszowie wesele skromne na 400 osób... dawno to było? W latach pięćdziesiątych to byś przynajmniej brony przyniósł....we własnych plecach...

Krasnystaw znika w oczach

A kiedy to było 10 lat temu zapewne

Żadnych bron, ,,scyzoryk miedzy tsecie a cwarte zoberko, pół obroty i Cie ni ma"

NIgdy nie miałem tam problemów, gdyż 2 na wiosce z tamtad pochodzi 

Opublikowano
Godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

Za listopad ok.4700 miałem 2.1 brutto Skupują od miejscowych choć odbierają z okolic Kraśnika i Stalowej woli. Podjeżdża też Mlekowita oddział Łaszczów i Lazorko. Cennik co utargujesz to twoje...

To tak słabo jak bez cennika... tak co łaska 🤦 a jaką premię na koniec roku dadzą ?

Opublikowano
32 minuty temu, mf362 napisał(a):

Dobra małżonka że w dzisiejszych czasach potrafi i chce się pięć 🍞:)

Łe to i konkubiny potrafią, nie brak się żenić żeby chleb zjeść czy jak to tam z tymi bułkami było. Na zakwasie chlebek a nie jakiś śm***dziel drożdżak 

20241228_200849.jpg

14 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Ja byłem na kilku studniówkach i kilku polmetkach. Impreza jak impreza 😁 najgorsze były te leszcze co jeden z drugim się chwalił ile to on nie wypije a po 3 kieliszkach już padali cipki 😁

U nas na studniówce po pierwszych 30 minutach opiekuna wynieśli, nikt się nie przyznalawal że to jego ojciec 

• Like 2
Opublikowano
27 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

A propos Godziszowa to tam niezłe aparaty mieszkają, kupował ode mnie w tamtym roku taki jeden owies na siew trzeci rok po centrali, a w tym roku sprzedaję tę samą odmianę po centrali 🤭

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Łe to i konkubiny potrafią, nie brak się żenić żeby chleb zjeść czy jak to tam z tymi bułkami było. Na zakwasie chlebek a nie jakiś śm***dziel drożdżak 

20241228_200849.jpg

U nas na studniówce po pierwszych 30 minutach opiekuna wynieśli, nikt się nie przyznalawal że to jego ojciec 

Tacy najgorsi, ale to i na weselu się trafia, godzina wesela a już zgon, dorwie się jakby w życiu alkoholu nie widział 

Opublikowano
42 minuty temu, Bananek napisał(a):

Nie ma to jak cieplutka kromka chleba upieczonego przez małżonkę. Do tego masełko i posypane lekko solą. Pycha. Odskocznia od świątecznych dań.

IMG_20241228_192844.jpg

Raz w tygodniu mam ten smak

39 minut temu, mf362 napisał(a):

Dobra małżonka że w dzisiejszych czasach potrafi i chce się pięć 🍞:)

Pfff żona 

Mają Pani od dłuższego czasu piecze chleb i to nie tylko dla rodziny

1 minutę temu, Bananek napisał(a):

Inne rzeczy też na własną rękę?

Jak myślisz 🤔

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Baks00 napisał(a):

Krasnystaw znika w oczach

A kiedy to było 10 lat temu zapewne

Żadnych bron, ,,scyzoryk miedzy tsecie a cwarte zoberko, pół obroty i Cie ni ma"

NIgdy nie miałem tam problemów, gdyż 2 na wiosce z tamtad pochodzi 

Jestem starszy od ciebie i tam dostać w mordę w latach dziewięćdziesiątych to norma...solo?? Łap za stachete i walcz jak człowiek...

Opublikowano
1 minutę temu, Wiesio80 napisał(a):

Jestem starszy od ciebie i tam dostać w mordę w latach dziewięćdziesiątych to norma...solo?? Łap za stachete i walcz jak człowiek...

80 to wiek czy rocznik 🤔😁🤪

Opublikowano
5 minut temu, jajonasz napisał(a):

A propos Godziszowa to tam niezłe aparaty mieszkają, kupował ode mnie w tamtym roku taki jeden owies na siew trzeci rok po centrali, a w tym roku sprzedaję tę samą odmianę po centrali 🤭

Tam zawsze mówili że tylko po psa się idzie bo na pewno będzie zły.

Opublikowano
3 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

Wiem co tam się działo, zresztą przykład cytowałem- chętnie odwiedzam tam te strony bo nie jak to się ma do tarazniejszosci

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

80 to wiek czy rocznik 🤔😁🤪

No nie...tak stary to nie jestem...jak 74 w twoim niku to rocznik to jestem rok starszy....

1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Wiem co tam się działo, zresztą przykład cytowałem- chętnie odwiedzam tam te strony bo nie jak to się ma do tarazniejszosci

Zgadza się... Ale to są potomki Tatarów ale ludzie pracowici i chytrzy a przez to zawistni... młodsze pokolenie to już mieszanka ale część genów została....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v