Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

masz żonę wredna ?

czy Ty wredna ?

a powiedz mi która nie jest wredna ?

Jak to mówi mój kolega cudze nie są wredne.

a Czego ?

tego E/F😉🤭🤭

Moja małżonka ma d i strasznie narzeka... Wolałaby skromne b. Kręgosłup dostaje

Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Tera w lecie w kurtce po domu 🤔🤭

Jezu, Sławek. Ona ma funkcję grzania. A jak nie potrzebujesz grzać ani chłodzić to ma funkcję wyłączenia. A zawsze można eskę wyłączyć od tego ustrojstwa. 

Opublikowano
35 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Takie pytanie z czystej ciekawości - czy jest realne rozsiać lejkiem na poplon mieszankę bobiku i facelii? Tak z 230kg/ha bobiku i z 10kg/ha facelii. Bo jedno grubo a drugie drobno nasienne.

Raczej nie

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał(a):

Ja za to wzrok mam słaby , wolę pomacac 🤷

A co mają wspólnego krótkowzroczny ginekolog i pies? 

Mokry nosek....

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Takie pytanie z czystej ciekawości - czy jest realne rozsiać lejkiem na poplon mieszankę bobiku i facelii? Tak z 230kg/ha bobiku i z 10kg/ha facelii. Bo jedno grubo a drugie drobno nasienne.

wątpię, daj każde osobno, a facelie wymieszaj z saletrą Nawet przy ręcznym siewie nie idzie dobrze taka mieszanka , różne grubości nasion...

Opublikowano
3 minuty temu, simsones napisał(a):

wątpię, daj każde osobno, a facelie wymieszaj z saletrą Nawet przy ręcznym siewie nie idzie dobrze taka mieszanka , różne grubości nasion...

Szkoda. To trzeba będzie coś innego posiać, nie będę jeździł rozsiewaczem z bobikiem i łaził z ręcznym rozsiewaczem z facelią.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, simsones napisał(a):

Szkoda. To trzeba będzie coś innego posiać, nie będę jeździł rozsiewaczem z bobikiem i łaził z ręcznym rozsiewaczem z facelią.

Rzodkiew oleistą, albo łubin ewentualnie pieluchę , masz orkana to ładnie zmielić przed orką, jak trafi na opady to masy urośnie

Opublikowano
44 minuty temu, Bananek napisał(a):

A ja nie uwierzę dopóki nie zobaczę 

jak św. Tomasz , trzeba zobaczyć i pomacać by uwierzyć 

16 minut temu, Baks00 napisał(a):

wolę pomacac 🤷

można nos wsadzić pomiędzy i też bedzie radocha 

34 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Błogosławieni Ci co uwierzyli a nie widzieli👆

ustaw awatar jak @sztafek#8482; 

@malaczarna też powinnaś dla dobra i spokoju na forum 

może być bez twarzy aby reszta była w okazałości 

Opublikowano
15 minut temu, simsones napisał(a):

Rzodkiew oleistą, albo łubin ewentualnie pieluchę , masz orkana to ładnie zmielić przed orką, jak trafi na opady to masy urośnie

Łubin mnie w tym roku zawiódł - musiał mieć lichą zdolność kiełkowania. 

Rzodkwi nie siałem. 

Peluchę miałem w mieszance. 

Jak na razie najlepsze poplon to miałem w tym roku na kawałkach po facelii (podwójny poplon) - bobik wylazł i facelia też.

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Te 4 lata temu to za 600 fest arsenał kupił, teraz z 1200 by trzeba było dać. 

Dwie tylko były kaliber 38mm, reszta 25mm

W domu dowiedziałem się na powitanie, że jestem pierdolnięty 😆 

Ty się kolego nie śliń do tego e/f @malaczarna bo Twoja zobaczy jak po forach się zachwycasz cudzymi to Ci da cały alfabet 🤭

O tak tak widział co brał. Chociaż mój mąż twierdzi że sobie inni faceci popatrzeć mogą. Ja nie wiem co w tych cyckach jest takiego fajnego

2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

masz żonę wredna ?

czy Ty wredna ?

a powiedz mi która nie jest wredna ?

Jak to mówi mój kolega cudze nie są wredne.

a Czego ?

tego E/F😉🤭🤭

a był tu jeden taki co cały rok odkładał po 50zl a później puszczał  600zl w powietrze w sylwestra

Ja jestem wredna żona. Najgorszy egzemplarz na rynku

Opublikowano
27 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Z jakim wapnem rozsiej 

Opublikowano
16 minut temu, Baks00 napisał(a):

Jak Ty byś tak nie chciał to zaczynam się o Ciebie martwić 😉

Za studenckich czasów tak było "na okrągło". Teraz małżonka by się mogła poczuć zazdrosna 🤭

Opublikowano
9 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Za studenckich czasów tak było "na okrągło". Teraz małżonka by się mogła poczuć zazdrosna 🤭

Ma małżonka do mnie zawsze powtarza-daj Ci Boże 🤷

Opublikowano
48 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Łubin mnie w tym roku zawiódł - musiał mieć lichą zdolność kiełkowania. 

Rzodkwi nie siałem. 

Peluchę miałem w mieszance. 

Jak na razie najlepsze poplon to miałem w tym roku na kawałkach po facelii (podwójny poplon) - bobik wylazł i facelia też.

Łubin i słonecznik, siałem w tym roku rozsiewaczem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v