Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Ja Ci powiem, żaden. Tomek że Zbyszkiem także...

Bo to zwyczajnie niebezpieczne ... Masz podporządkowaną z prawej, pobocze zarośnięte drzewami, trawą itp, chyba łatwiej będzie zobaczyć motocyklistę jadącego środkiem jezdni niż przy prawej ...

Nawet twój kolega po fachu, mój instruktor na kategorię A mówił żeby tak nie jeździć, że o tym przepisie mam po egzaminie zapomnieć xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Analogicznie samochody ... Tak samo powinny jechać możliwie blisko prawej strony ...

Mój instruktor prawa jazdy na motocykl, były niebieski, mówił że przy prawej to mam tylko jeździć na egzaminie. A potem starać się ustawiać tak aby ten który jest akurat dla mnie teraz największym niebezpieczeństwem mógł jak najszybciej mnie zauważyć. Czyli np podporządkowana z prawej, to bliżej osi jezdni, podporządkowana z lewej to bliżej pobocza. Mandat za jazdę "środkiem" jezdni jeżeli nawet jakiś policjant się na to zdecyduje to grosze, a taka jazda jak opisałem dużo zwiększa szanse przeżycia.

Brawo dla instruktora👏...szczere i ogromne

Opublikowano
53 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Uwierz mi że jeżdżę rozsądnie, gdy masz rodzinę to nie czas na wariactwo na motocyklu, i niestety wymuszają ... Biały motocykl + biały kask trochę pomaga, ale nadal jest pewne grono ameb w samochodach ... Są taktyki ustawiania się na skrzyżowaniach które wczoraj opisywałem, że możesz próbować się przed tym bronić, ale nie wszystko się da zrobić ...

Najgorzej jest w mieście w takich przypadkach jak na tym filmiku, jest korek, kierujący nie widzi i się wychyla, bo na tym drugim pasie ktoś go puscil, i wtedy jest bum ...

Gdzie ty tam dwa pasy widzisz? I pamiętaj też będziesz miał 50 60 a może i 70 jsk będziesz myślał i gwarantuje ci że nie jeden co ma 60 albo i 70 lat by cię przeskoczył...

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

A nie jest?

Nie, jeżeli dwa pojazdy mieszczą się na danym pasie to można wyprzedzać, np 3,5m pas , mieszczą się motocykl i samochód spokojnie i możesz wyprzedzać nawet jak jest ciągła, ważne jest aby nie najechać na tą ciągłą.

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Bo to zwyczajnie niebezpieczne ... Masz podporządkowaną z prawej, pobocze zarośnięte drzewami, trawą itp, chyba łatwiej będzie zobaczyć motocyklistę jadącego środkiem jezdni niż przy prawej ...

Niebezpieczne to jest gwałtowne przyspieszanie. Naprawdę wsiądź se na motorower, który nie potrafi tak przyspieszyć i się okaże bezpieczne.

Mój kolega, który jeździ na motocyklu na KAP-ie sam osobiście słynie z tego, że najbardziej j...bie motocyklistów. Kiedyś już pisałem, że on mówi tak: w ruchu drogowym jadąc motocyklem jadę, jakbym jechał motorowerem. Jak chce poszaleć, to biorę nowy łańcuch, nowe opony i jadę na tor...

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Gdzie ty tam dwa pasy widzisz? I pamiętaj też będziesz miał 50 60 a może i 70 jsk będziesz myślał i gwarantuje ci że nie jeden co ma 60 albo i 70 lat by cię przeskoczył...

Jeden pas w jednym kierunku, drugi w drugim ?? Na jednym jest korek, ktoś w tym korku "wypuszcza" samochód z podporządkowanej.

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał(a):

A nie jest?

Nie jest, nie. Podwójna ciągła oddziela pasy o przeciwnym kierunku ruchu i tyle jej znaczenia. No i jako linie ciągła, nie wolno jej przekraczać. I tutaj jest wytrych dla jednośladów, bo się po prostu zmieszczą 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Dajta spokój temu pisaniu. Toż zawsze Tomka musi być na wierzchu choć jego narracja już trochę zmiękła. 

Motocykliści jechali za szybko, to prawda, ale to nie znaczy, że ta kolizja to tylko ich wina ... 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeden pas w jednym kierunku, drugi w drugim ?? Na jednym jest korek, ktoś w tym korku "wypuszcza" samochód z podporządkowanej.

A motocyklista kilkaset metrów pokonuje w mikroskopijnym czasie. Ten samochód już był w trakcie manewru, jak se gentleman z motocykla postanowił wyprzedzić i odkręcić manetkę nie zważając na ograniczenie prędkość sci i ilość pojazdów na drodze. I na tym się temat sprawstwa tego zdarzenia kończy 

Opublikowano
27 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nieprawda. Druga osoba musiałaby żyć tak samo jak ja, wtedy może zaistnieje taka szansa a w dodatku musiałaby pracować zawodowo co jest dla mnie nie do przyjęcia.

Twoje teorie są nie do przyjęcia 🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Mój kolega, który jeździ na motocyklu na KAP-ie sam osobiście słynie z tego, że najbardziej j...bie motocyklistów. Kiedyś już pisałem, że on mówi tak: w ruchu drogowym jadąc motocyklem jadę, jakbym jechał motorowerem. Jak chce poszaleć, to biorę nowy łańcuch, nowe opony i jadę na tor...

Oj, szkoda że nie mam kamerki w dostawczaku, bo bym miał piękny filmik jak motocykliści drogówki bez sygnałów jadą około 120km/h poza zabudowanym i przelatują przez obszar wyłączony z ruchu xD 

Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ale podwójna ciągła mogłaby być zakazem wyprzedzania. Akurat taką zmianę przepisów powinni zrobić 

O to to 👍 też o tym miałem pisać no i gdy jest rażąco nie dostosowanie prędkości też wina na takiego...

Opublikowano

W Polsce większość kierowców uważa się za mistrzów. A są chamami i prostakami.  I przez ich płacz wymyślili zakaz wyprzedzania przez ciężarówki na autostradach i drogach ekspresowych. 

Jedzie dziadek 70km/h i wlecz się za nim bo jemu się nie spieszy. A tu się czas kończy. 

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Oj, szkoda że nie mam kamerki w dostawczaku, bo bym miał piękny filmik jak motocykliści drogówki bez sygnałów jadą około 120km/h poza zabudowanym i przelatują przez obszar wyłączony z ruchu xD 

To też ludzie i też potrafią się przecenić lub coś odwalić. Sam koledze mandat wypisałem za kolizje spowodowaną radiowozem🤷

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

W Polsce większość kierowców uważa się za mistrzów. A są chamami i prostakami.  I przez ich płacz wymyślili zakaz wyprzedzania przez ciężarówki na autostradach i drogach ekspresowych. 

Tak szczerze to taki zakaz powinien być tylko na odcinku Warszawa-Łódź, bo tu rzeczywiście jest ciasno, te ciężarówki stwarzały często zagrożenie, ale na "pustej" A1 to już np nie rozumiem.

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał(a):

Dajta spokój temu pisaniu. Toż zawsze Tomka musi być na wierzchu choć jego narracja już trochę zmiękła. 

Już myślałem, że mnie royal na oczy popadł bo od dwóch dni ten temat widzę 🤪

• Haha 3
Opublikowano

Siema po świętach. Ważyli się 🤔🤣 w pracy wolne do 6 stycznia ale trzeba brać się i naszykować 6t ziemniaka. Dobrze że święta trzeźwe to robić się może będzie chciało 

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zwyczajne zatwardzenie a nie korek 🤣🤣🤣 korek to wyjmij 🤭 z ....

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Jedzie dziadek 70km/h i wlecz się za nim bo jemu się nie spieszy. A tu się czas kończy. 

Nie musi być dziadek, pewien jebak Tuska też tak jeździ żeby Nyska za dużo nie paliła xD 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

Witajcie moi fani

Dziś dla T będzie z bani

Bo młotki wyprzedane na pis piniąžki przelane 

Trza nowe P0 kupować by dalej T młotkówać. 

Jak tam fajnie było beze mnie 

No to dobrze

Co ty pier**lisz? Rysiek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v