Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał(a):

A tam masz tych świat, wczoraj pohandlowalo się trochę a i dziś się handluje 

Kto w niedzielę i święta jarmarczy temu na chleb nie starczy 🤣

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Wina jest motocykla wg mnie. Możecie sobie myśleć co chcecie🤷

A ja szczerze mówiąc nie wiem..

Chciał bym wiedzieć jaki finał...

....z ciekawości...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Niestety nauka wyobraźni nie leży w programie nauki prawa jazdy. A powinna. Godzina oglądania w kostnicy kilku ciał po wypadku motocyklowym niejednemu by studzlazapal do odkręcania manetki czy deptania gazu albo jazdy pod wpływem 

Ja to bym wrzucił obowiązek uczestnictwa na żywo w sekcji zwłok takiego motocyklisty. Swoją drogą ciekaw jestem ilu by wytrzymało do połowy 🤔

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Ja to bym wrzucił obowiązek uczestnictwa na żywo w sekcji zwłok takiego motocyklisty. Swoją drogą ciekaw jestem ilu by wytrzymało do połowy 🤔

Czemu akurat motocyklisty?

Czy tylko my zawsze winni?😢

• Like 1
Opublikowano

Mam prawo spodziewać się, że inni uczestnicy ruchu stosują się do PORD. Nadmierna prędkość motocyklisty spowodowała błędną ocenę sytuacji przez kierowcę samochodu. Brak doświadczenia motocyklisty spowodowała błędną reakcje spotęgowana nadmierna prędkością.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano

Wina jest motocykla wg mnie. Możecie sobie myśleć co chcecie🤷

Pojezdzilbys trochę na 2 kółkach to zobaczylbys jak często ludzie źle oceniają twoja prędkość. W zabudowanym jadę zawsze bez szaleństw, maksymalnie +10 względem ograniczenia, a wymuszenia są dużo częstsze niż jak jadę osobówka ...

Dla tych co wymuszają motocyklistom i powodują wypadki śmiertelne, jak najbardziej jestem za ...

1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Mam prawo spodziewać się, że inni uczestnicy ruchu stosują się do PORD. Nadmierna prędkość motocyklisty spowodowała błędną ocenę sytuacji przez kierowcę samochodu. Brak doświadczenia motocyklisty spowodowała błędną reakcje spotęgowana nadmierna prędkością.

Ale wy na siłę kombinujcie ...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Pojezdzilbys trochę na 2 kółkach to zobaczylbys jak często ludzie źle oceniają twoja prędkość. W zabudowanym jadę zawsze bez szaleństw, maksymalnie +10 względem ograniczenia, a wymuszenia są dużo częstsze niż jak jadę osobówka ...

Trudno jest osobie bez doświadczenia ocenić prędkość motocykla, ponieważ ma mniejsze gabaryty i niedoświadczonemu kierowcy wydaje się, że jest dalej niż w rzeczywistości, zwłaszcza w lusterku.

• Like 3
Opublikowano
5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja pie*dole... To nie robię, niech jeździ aż nie stanie.

To może być jeszcze drożej, teściowi wyszła korba bokiem, to remont ponad 9 tyś. Do standardowego remontu doszedł blok, korba, wałek rozrządu, dekiel i obudowa rozrządu i obudowa pompy wtryskowej.

Standardowy remont kapitalny silnika trzydziechy lekko ponad 6 tys, gwarancja chyba na dwa lata

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jahooo napisał(a):

Trudno jest osobie bez doświadczenia ocenić prędkość motocykla, ponieważ ma mniejsze gabaryty i niedoświadczonemu kierowcy wydaje się, że jest dalej niż w rzeczywistości, zwłaszcza w lusterku.

Ale to nie zwalnia z odpowiedzialności ... Nędzne jest takie tłumaczenie się że ja nie widziałem ...

Mam podporządkowaną po prawej zjeżdżam do środka, podporządkowana po lewej, to daję do pobocza, ale przed debilem który wjeżdża mi przed sam motocykl się nie obronię ...

Teraz mam białe moto i biały kask, ale jak miałem ciemny garnek i granatowy motocykl to miałem wrażenie jakby ślepota wśród narodu była powszechna ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla tych co wymuszają motocyklistom i powodują wypadki śmiertelne, jak najbardziej jestem za ...

Ja dla wszystkich. Doświadczyłem i wiem, jakie to wrażenia...

5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czemu akurat motocyklisty?

Bo to jest zwykle bardziej drastyczne niż zwłok bez obrażeń zewnętrznych 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Ale to nie zwalnia z odpowiedzialności ... Nędzne jest takie tłumaczenie się że ja nie widziałem ...

Za to bardzo częste, a sądy stosują stopniowanie, najpierw nadmierna prędkość, a potem inne elementy. Dlatego tłumaczenie , że nie zauważyłem, bo za szybko jechał i się nie spodziewałem, bardzo często działa. Jak motocykl zamiast 50 jedzie 100, trudno ocenić z jaką prędkością się porusza, jak ktoś nie jeździł motocyklem, czyli 99 procent kierowców. Zamiast poczekać aż przejedzie, wydaje im się, że zdążą, a jakby ci to motocykl wyhamuje. Z kolei 99 procent motocyklistów przecenia swoje umiejętności za kierownicą i nie potrafi ocenić, że jadą o wiele za szybko, czasem nawet dopuszczalna prędkość to za szybko . I potem mamy skutki. Lepiej pięć minut za późno niż 30 lat za wcześnie.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Zamiast poczekać aż przejedzie, wydaje im się, że zdążą, a jakby ci to motocykl wyhamuje. Z kolei 99 procent motocyklistów przecenia swoje umiejętności za kierownicą i nie potrafi ocenić, że jadą o wiele za szybko, czasem nawet dopuszczalna prędkość to za szybko . I potem mamy skutki. Lepiej pięć minut za późno niż 30 lat za wcześnie.

Przepisowa jazda motocyklem po mieście już jest ciężka przez grono debili myślących że motocykl to musi za***rdalać, a spróbuj jechać znacznie poniżej dozwolonej prędkości ... Ktoś kto nie jeździł nigdy motocyklem nie zrozumie jak ludzie są ślepi ... I jak traktują motocyklistów na drodze. Nie mówię też że motocykliści są święci, bo swoje za uszami mają. Ale traktujmy się na drogach tak jak sami byśmy chcieli być traktowani ... 

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale wy na siłę kombinujcie ...

Tomek, nie kombinujemy na siłę..."obrobiłem" wiele zdarzeń drogowych, wielu sprawców kolizji ukarałem...robiłem zarowno kolizje, jak i wypadki. Wiem, co piszę. Podałem Ci argumentację i przepis. Nie ma to nic wspólnego z uprzedzeniem. Nie mam nic ani do motocyklistów, ani do kombajnistów, ale chciałbym po prostu, żeby tak jedno, jak i drudzy myśleli na drodze i szanowali innych korzystających z tej drogi. Żeby wszyscy się na tej drodze wzajemnie szanowali. Nie byłoby tyłu przekleństw i zdarzeń. Mało jest takich, którzy uznają swoją winę od początku. W większości jej nie uznają, nawet, jak zostaną ukarani. To taka trochę Twoja dzisiejsza postawa

5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mogę gdzieś zapisać że nie chce być pokazywany?🤔

Nie bardzo. Sekcją zwłok zarządza prokurator i on decyduje, kto tam jest obecny🤷...zwykle w nosie ma czyjeś życzenia 

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

W większości jej nie uznają, nawet, jak zostaną ukarani. To taka trochę Twoja dzisiejsza postawa

Ale ja uznaję winę motocyklisty, ale nie uznaję wyłącznej winy tego motocyklisty. Powinni zostać ukarani i motocyklista i kierowca włączający się do ruchu ...

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, MonteChristo napisał(a):

Ja planuję swoją odmalować i pytanie czy są jakieś blachy warte uwagi czy szmelc wszystko i stare zostawić?

Podobno blachy jedynie z polimercu, a ile w tym prawdy nie wiem. Jedynie tylne błotniki do C 360 zamawiałem od nich i wydają się ok

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

Za to bardzo częste, a sądy stosują stopniowanie, najpierw nadmierna prędkość, a potem inne elementy. Dlatego tłumaczenie , że nie zauważyłem, bo za szybko jechał i się nie spodziewałem, bardzo często działa. Jak motocykl zamiast 50 jedzie 100, trudno ocenić z jaką prędkością się porusza, jak ktoś nie jeździł motocyklem, czyli 99 procent kierowców. Zamiast poczekać aż przejedzie, wydaje im się, że zdążą, a jakby ci to motocykl wyhamuje. Z kolei 99 procent motocyklistów przecenia swoje umiejętności za kierownicą i nie potrafi ocenić, że jadą o wiele za szybko, czasem nawet dopuszczalna prędkość to za szybko . I potem mamy skutki. Lepiej pięć minut za późno niż 30 lat za wcześnie.

Jasiu, w przypadku tego zdarzenia nie ma stopniowania. Włączający się do ruchu upewnił się, że może podjąć manewr. W tym czasie motocykl był za innym samochodem. Osobówka podjęła manewr, motocykl wyprzedził i przyspieszył. Osobówka wyjechała przy samej linii ciągłej zostawiając wystarczająco miejsca dla motocykla, a motocykl nie dostosował prędkości do warunków ruchu i się wysypał. Wina jest prosta jak drut🤷

1 minutę temu, farmtrac8244 napisał(a):

Jakiś wypadek?

@kontenopodlinkował

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Jasiu, w przypadku tego zdarzenia nie ma stopniowania. Włączający się do ruchu upewnił się, że może podjąć manewr. W tym czasie motocykl był za innym samochodem. Osobówka podjęła manewr, motocykl wyprzedził i przyspieszył. Osobówka wyjechała przy samej linii ciągłej zostawiając wystarczająco miejsca dla motocykla, a motocykl nie dostosował prędkości do warunków ruchu i się wysypał. Wina jest prosta jak drut🤷

Jak komuś wymuszę to też będę się tak tłumaczył ... Obyś to nie ty wtedy jechał główną i zapłacił z swojego OC za naprawę mojego samochodu ... Osobówka podjęła manewr przed samym nosem motocykla, motocykl uderzył w przednie koło, nie najechał na tył samochodu ... Dać współwinę, może następnym razem jeden pojedzie wolniej, a drugi dokładnie się rozejrzy ...

Opublikowano

Relacja świadkow i uczestników to jeden z trzech elementów rozstrzygania zdarzeń drogowych. Może być jeszcze czwarty w postaci tego, co tutaj mamy, czyli jakiegoś nagrania🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v