Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Rzyga przez wlew i chyba zaczął brać. A ciśnienie to najstarsi górale nie wiedzą jakie tam jest, to jest nietykany silnik.

olej zmieniałeś ? , jak tam w tym ciapku co sadziłem ziemniaki jak zmieniałem to troche ponad max wlał żeby właściciele mieli spokój na zaś a co do czego i na starym i na nowym oleju lampka smarowania sie zapala na wolnych obrotach na ciepłym ale na zimnym nie było okazji sprawdzić , z odmy nie dmucha 

sie zastanawia nad olejem w skrzyni jak sprawdzić, zmienić albo chociaż filtr wyczyścić ale daliśmy se spokój w tym sezonie

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał(a):

wszyscy jadą w komentarzach po motocyklistach , mi też tam go nie szkoda , tuman to tuman 

kierowca samochodu popełnił błąd wyjezdzając , nie mógł zauważyć motocyklistów bo nie widział pasa ruchu , inny samochód zasłaniał owy pas 

4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Widząc jak odjeżdżają od tego auta co nagrywa a kamerka prędkość auta pokazuje 35km/h. To myślę że prędkość motocykli była większa niż dopuszczalna bo raczej to na terenie zabudowanym. Wina może być po obu stronach. Biegli stwierdzą. My to możemy tylko się domyślać. 

to jest częsta przyczyna wypadku jak ktoś cię wpuszcza , albo wyjezdzasz na czuja powoli albo inny kierowca podpowiada , a prawo mówi chyba żeby ,, przysposobić '' sobie inną osobe żeby pomogła wyjechać 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Na płaskim i bez gnoja na czwórce. Pod górkę jak bez gnoja to płycej i też na czwórce, jak z gnojem to głębiej, z górki na czwórce, pod górkę na trójce z blokadą.

To on jeszcze mocny w uj. Jak twoje gliny daje radę na 4. Dziwi mnie że ty chcesz w nim grzebać. 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tylko że przepisy nie są zależne od komentarzy.

Komentarze to se można w du.. wsadzić 

Kumpel znalazł przed świętami trupa na drodze ( wszystko już jasne)

Czytając komentarze to co drugi to lepszy jak wróżka 

• Like 3
Opublikowano
Teraz, konteno napisał(a):

olej zmieniałeś ? , jak tam w tym ciapku co sadziłem ziemniaki jak zmieniałem to troche ponad max wlał żeby właściciele mieli spokój na zaś a co do czego i na starym i na nowym oleju lampka smarowania sie zapala na wolnych obrotach na ciepłym ale na zimnym nie było okazji sprawdzić , z odmy nie dmucha 

sie zastanawia nad olejem w skrzyni jak sprawdzić, zmienić albo chociaż filtr wyczyścić ale daliśmy se spokój w tym sezonie

W lipcu 2023. 

Olej w skrzyni się sprawdza wlewem, koło lewarka, on ma bagnet. Ja mam w skrzyni zalany w lutym 2021.

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Komentarze to se można w du.. wsadzić 

Kumpel znalazł przed świętami trupa na drodze ( wszystko już jasne)

Czytając komentarze to co drugi to lepszy jak wróżka 

Przyczyny zgonu znane?

Opublikowano
Teraz, konteno napisał(a):

@Chłoporobotnik nie mój traktor i ja nie rządzę ale późno podnośnik reaguje na ruch dźwignią i podnosi dopiero jak da sie na obroty , może w przyszłym roku się zobaczy 

To jak na moje pompa, ja miałem tak samo, po wymianie pompy chodził jak złoto. Ale później poszła reszta... Teraz jeszcze rozdzielacz ale póki jako tako przy nawracaniu kultywator utrzymuje (bo siewnika już nie da rady) to nowego nie kupuję... 

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał(a):

Widząc jak odjeżdżają od tego auta co nagrywa a kamerka prędkość auta pokazuje 35km/h. To myślę że prędkość motocykli była większa niż dopuszczalna bo raczej to na terenie zabudowanym. Wina może być po obu stronach. Biegli stwierdzą. My to możemy tylko się domyślać. 

Na filmiku myślałem że koledzy na motocyklach odjechali / uciekli a jednak za rogiem wrócili .

Opublikowano
Teraz, Baks00 napisał(a):

Zawał na miejscu obstawiali ale sekcji wyników nie znamy.Zadnych obrażeń nie było 

Ty policjant?

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

to jest częsta przyczyna wypadku jak ktoś cię wpuszcza , albo wyjezdzasz na czuja powoli albo inny kierowca podpowiada , a prawo mówi chyba żeby ,, przysposobić '' sobie inną osobe żeby pomogła wyjechać 

Przypadek z życia. Latem ginie młody chłopak na motocyklu. Wyprzedzał rząd samochodów przed skrzyżowaniem a facet wyjeżdżał z podporządkowanej w lewo. Widoczność zasłaniają grube stare drzewa a sytuzcję mają uratować ustawione lustra. Tydzień później ja wyjeżdżam z tej samej podporządkowanej identycznie jak on i widzę ekipę majstrująca przy lustrach. Zatrzymuję się i pytam grzecznie "co wy tu odpierdalacie". Odpowiada kierownik zamieszania stojący na podporządkowanej i sterujący kręcącymi lustrami"ustawiamy lustra. bo był wypadek i faktycznie chyba wyjeżdżający nic nie widział". No to mu mówię " wsiądż pan za kierownice mojego samochodu i zobacz co żeście odjebali". Wsiada i konstatuje "no teraz to faktycznie na bank już nic nie widać". Czyli i tak byłby pizdiec.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, 6465 napisał(a):

Rozumiem że jak ktoś jedzie niezgodnie z przepisami to uprawnia cię do tego aby mu wymuszać, zajeżdżać drogę itp ?? Motocyklista jechał za szybko, samochód wymusił ...

Opublikowano
25 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Auto tam się wyłoniło...

Widzisz?

Nie twierdzę że motocyklista bez winy,ale....

Jak dla mnie wina motocykla. Samochód podjął manewr zanim motocykl wyprzedził ten pojazd za którym jechał. Nie mógł go widzieć i pomimo prawidłowego wykonania swoich obowiązków przed podjęciem manewru włączania się do ruchu. Motocykl nie dostosował prędkości do warunków ruchu. Biegły na pewno wyliczy, że motocykl jechał z nadmierną prędkością i nie mógł być widoczny dla kierującego samochodem, w momencie podejmowania manewru włączenia się do ruchu. Przyjrzyjcie się dobrze na czas, jaki mija id wyprzedzenia przez motocykl do wyjechania samochodu na pas. To auto nie znalazło się tam w sekundę 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Jak dla mnie wina motocykla. Samochód podjął manewr zanim motocykl wyprzedził ten pojazd za którym jechał. Nie mógł go widzieć i pomimo prawidłowego wykonania swoich obowiązków przed podjęciem manewru włączania się do ruchu. Motocykl nie dostosował prędkości do warunków ruchu. Biegły na pewno wyliczy, że motocykl jechał z nadmierną prędkością i nie mógł być widoczny dla kierującego samochodem, w momencie podejmowania manewru włączenia się do ruchu. Przyjrzyjcie się dobrze na czas, jaki mija id wyprzedzenia przez motocykl do wyjechania samochodu na pas. To auto nie znalazło się tam w sekundę 

A że w ten sposób...

Rozumiem..

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

po wymianie pompy chodził jak złoto. Ale później poszła reszta...

na starym oleju hydraulicznym został ? filtr hydrauliczny zmieniony /czyszczony ? dobrze czymś spłukać szlam z dna skrzyni i mostu przed zlożeniem do kupy 

ja tam do tam tego ciapka silnikowe rzeczy to w prezencie za wypożyczenie a hydraulike to niech oni sie martwią ale co emerytom potrzebne raczej robić ani sie martwić nie będą 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dla mnie tam widać, że gdyby nie ten korek to by spokojnie zauważył tych motocyklistów. Tylko wychylał się i wyjeżdżał na czuja, a że motocykl jechał blisko osi jezdni to ich nie zauważył. Motocykl jechał za szybko ale nie uniewinnialbym kierowcy samochodu.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

na starym oleju hydraulicznym został ? filtr hydrauliczny zmieniony /czyszczony ? dobrze czymś spłukać szlam z dna skrzyni i mostu przed zlożeniem do kupy 

ja tam do tam tego ciapka silnikowe rzeczy to w prezencie za wypożyczenie a hydraulike to niech oni sie martwią ale co emerytom potrzebne raczej robić ani sie martwić nie będą 

Nowa pompa to i nowy olej, nowy filtr. Później to już nie ja robiłem. Dwa lata wcześniej było idealnie, on wymienił tłok i cylinder, choć nie wiem po co, poprawa znikoma a teraz już tylko gorzej. Jedyny winny - rozdzielacz - od nowości, nigdy nie robiony. A nowy ponad 1000 i jakoś mi się nie uśmiecha go kupować.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Samochód podjął manewr zanim motocykl wyprzedził ten pojazd za którym jechał

nawet ten co go wpuścił nie widział nic z naprzeciwka , nawet motocyklistow którzy pojawili sie dopiero jak auto wyjeżdżające  było na tamtym pasie , motocyklisty wina i hvj , dynamika przyspieszania i jazdy auta z kamerką jest taka że ten co włączał sie do ruchu na spokojnie by sie rozpędził że nagrywającego by nie spowolnił 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

odległość była spora , jakim cudem ten kierowca samochodu mógł zauważć motocykliste skoro samochody inne zasłaniały mu widok pasa ruchu po którym poruszali sie motocylisci ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, konteno napisał(a):

nawet ten co go wpuścił nie widział nic z naprzeciwka , nawet motocyklistow którzy pojawili sie dopiero jak auto wyjeżdżające  było na tamtym pasie , motocyklisty wina i hvj , dynamika przyspieszania i jazdy auta z kamerką jest taka że ten co włączał sie do ruchu na spokojnie by sie rozpędził że nagrywającego by nie spowolnił 

No tak, bo motocykle pojawiają się znikąd ...

swój swego broni , każdy usprawiedliwia kolegów po hobby 

Nie usprawiedliwiam motocyklisty, jechał za szybko, ale to nie uprawnia innych aby wymuszać ... Motocykliści nie bawią się telefonem w czasie jazdy, u kierowców puszek w korkach telefon w ręku w co 2 samochodzie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v