Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał(a):

Pokaż tych tu co tak płaczą i narzekają na ten serwis 🙋‍♂️🤦 xnasz tu jakichś 🤔

A ładowarka ile godzin🤔

Daleko szukać. Yacenty kupił nowego ogóra. Ten ciągnik na 30 ha więcej czasu stał jak robił. W końcu udało się sprzedać.

Tutaj to ludzie chwalą się że zbierają po 8 ton na V klasie a nie problemy techniczne czy finansowe. Znam nawet jednego tutaj użytkownika do  którego komornik pukał kilka razy, a tutaj nowe maszyny w galerii i świat do niego należy.

Myslałem że wiesz takie rzeczy.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Daleko szukać. Yacenty kupił nowego ogóra. Ten ciągnik na 30 ha więcej czasu stał jak robił. W końcu udało się sprzedać.

Tutaj to ludzie chwalą się że zbierają po 8 ton na V klasie a nie problemy techniczne czy finansowe. Znam nawet jednego tutaj użytkownika do  którego komornik pukał kilka razy, a tutaj nowe maszyny w galerii i świat do niego należy.

Jakoś mało tych szczególów 😁 no gdzie ten komornik🤔 mnie nie interesuje czyjaś bieda auto kupiłem nowe i nie marudzę że serwis drogi czy drogo za ac... jak by nie było mnie stać to bym cicho siedział na czterech literach...

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

Jakoś mało tych szczególów 😁 no gdzie ten komornik🤔 mnie nie interesuje czyjaś bieda auto kupiłem nowe i nie marudzę że serwis drogi czy drogo za ac... jak by nie było mnie stać to bym cicho siedział na czterech literach...

Nie bede publicznie pisał o kimś. Puknij się w beret.

Opublikowano
18 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tak, tak, i przerażony kosztami utrzymania nowego ciągnika kupił nową Kubotę ...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, tak, i przerażony kosztami utrzymania nowego ciągnika kupił nową Kubotę ...

O czym ty bobek piszesz? On ma tyle zainwestowaną w te swoją gospodareczke że wątpie czy wybierze to do emerytury. To jest tylko drogie hobby i nic więcej.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

O czym ty bobek piszesz? On ma tyle zainwestowaną w te swoją gospodareczke że wątpie czy wybierze to do emerytury. To jest tylko drogie hobby i nic więcej.

A skąd ty wiesz ile ma ktoś kredytów i na ile jest zadłużony ... Zaglądałeś komuś w konta bankowe że tak wiesz wszystko ?

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

O czym ty piszesz? Piłeś? 

O niczym, sam piszesz że zakredytowany a wielkie G wiesz ... U nas też jednemu miał komornik Valtrę zabrać. Rano lawetą odjechała 140 koni ... A na wieczór przyjechała 180 koni a tamta mała za 3 dni pojawiła się jako używana u dealera ... Nauczka z tego taka, jak nie wiesz to nie chlap jęzorem ...

Mnie interesuje moja gospodarka, a ile ktoś sobie w to inwestuje i czy to tylko hobby czy kredyt na kredycie to mnie wielkie G interesuje...

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

O niczym, sam piszesz że zakredytowany a wielkie G wiesz ... U nas też jednemu miał komornik Valtrę zabrać. Rano lawetą odjechała 140 koni ... A na wieczór przyjechała 180 koni a tamta mała za 3 dni pojawiła się jako używana u dealera ... Nauczka z tego taka, jak nie wiesz to nie chlap jęzorem ...

Mnie interesuje moja gospodarka, a ile ktoś sobie w to inwestuje i czy to tylko hobby czy kredyt na kredycie to mnie wielkie G interesuje...

Kto zakredytowany? Co ty pier**lisz? Czy ja napisałem gdzieś że ktoś jest zakredytowany? Nawaliłeś się czy od bobowych pierdów masz jakieś zwidy?

Opublikowano
34 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kto zakredytowany? Co ty pier**lisz? Czy ja napisałem gdzieś że ktoś jest zakredytowany? Nawaliłeś się czy od bobowych pierdów masz jakieś zwidy?

Jak nie piszesz o zakredytowanych i komornikach jak piszesz ??? Pierdy na głowę Ci poszły ?

Opublikowano

Kredyt jest dobry jeśli jest uzasadniony. Po to go wymyślili. Jak jest zaplecze i się zgodzą wszystkie cyfry to można się wspierać dźwignią kredytową. Ale, żeby wziąć kredyt i kilka lat tylko na niego tyrać mając z tyłu głowy świadomość, że ma się raty, to trochę słabo...

Sławek niejeden z nas kupił nowy samochód, niejeden nowy ciągnik, a niejeden nowe maszyny...jak się gospodarzy tak się ma🤷...

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Kredyt jest dobry jeśli jest uzasadniony. Po to go wymyślili. Jak jest zaplecze i się zgodzą wszystkie cyfry to można się wspierać dźwignią kredytową. Ale, żeby wziąć kredyt i kilka lat tylko na niego tyrać mając z tyłu głowy świadomość, że ma się raty, to trochę słabo...

Znam jednego w okolicy, kilkadziesiąt ciągników siodłowych, po ojcu coś około 20ha ziemi. Jako hobby kupił sobie Deutza 180KM i 5 skib w obrocie. Ktoś mu zabroni ?? Ja mam hobby motocykl, a on sobie wsiada do kabiny ciągnika, wyłącza telefon i ma takie hobby, nie wolno mu ? I on otwarcie mówi, że to jego hobby, że wie że to się nigdy nie zwróci, ale on lubi ...

4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

To chyba brata

Ale mnie to na prawdę nie interesuje, brata, kuzyna czy pociotka ... Niech każdy się interesuje swoimi maszynami, skąd weźmie na nie pieniądze i skąd na ewentualne naprawy ...

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Znam jednego w okolicy, kilkadziesiąt ciągników siodłowych, po ojcu coś około 20ha ziemi. Jako hobby kupił sobie Deutza 180KM i 5 skib w obrocie. Ktoś mu zabroni ?? Ja mam hobby motocykl, a on sobie wsiada do kabiny ciągnika, wyłącza telefon i ma takie hobby, nie wolno mu ? I on otwarcie mówi, że to jego hobby, że wie że to się nigdy nie zwróci, ale on lubi

To jest insza inszość. Ja też mam hobby, które jest dość drogie i może kiedyś se je zrealizuję🤷...

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

To jest insza inszość. Ja też mam hobby, które jest dość drogie i może kiedyś se je zrealizuję🤷...

Ja mam jako hobby 25 ha do etatu, na razie mi wystarczy 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Qwazi napisał(a):

Sławek niejeden z nas kupił nowy samochód, niejeden nowy ciągnik, a niejeden nowe maszyny..

Taaa

Kupił 

Pewnie Hyundaia getza szyby w kolbie z wyprzedaży rocznika 🤭

Edytowane przez pawel885
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja też mam hobby, które jest dość drogie i może kiedyś se je zrealizuję🤷...

Toż wiadomo że tak...

24 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Panowie proszę Was, wigilia jutro🤦

No może to lepiej że to dziś...się wygadają...

• Like 1
Opublikowano

Wigilia wigilią święto świętem ale trzeba 😣⚒️🔨⛏️T i T i UvdL i tych co przyczynili siė do P0 wstania uśmiechniętych koalicjantów 

P0mglone P0nuro P0bielone sniegiem

Kolejne 120 km

Od września 6400 

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie bede publicznie pisał o kimś. Puknij się w beret.

Nie chodzę w berecie 😁😁

57 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

🤣🤣🤣🤣👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v