Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ile masz emerytury?

57%

11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jest z czego do gospodarstwa dokładać.

Jakbym miał dokładać do gospodarstwa to bym je sprzedał...

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
39 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ceed'em 140KM, jak zimą się pojeździło 3-4 godz na 3 biegu i obrotach ok 1000, to dopiero się robił w miarę elastyczny, że jak przyszło mu przycisnąć odpowiednio to szedł jak powinien. Dogrzanie diesla to nie jest temperatura na wskaźniku. Ale ja tam się nie znam. A z tym dystrybutorem to się nie dziwię, że wolisz diesla 

Nie no ok, to że ciepełko dmucha nie z aczy, że na dole też te 70° jest. Ale w czym to szkodzi jak 300k na blacie i jeździ i jeszcze 300 pewnie zrobi.

Jedyne miejsce gdzie są oznaki jazdy niedogrzanym dieslem itp. to fora i filmiki ekspertów, którzy o tym nawijają. Bo innych nie zauważam 

• Like 4
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał(a):

Jedyne miejsce gdzie są oznaki jazdy niedogrzanym dieslem itp. to fora i filmiki ekspertów, którzy o tym nawijają. Bo innych nie zauważam 

Chodzi jak się jeździ , jak zaraz po odpaleniu gaz w podłogę to długo nie wytrzyma a jak spokojna jazda na zimnym nic nie szkodzi 

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał(a):

Nie no ok, to że ciepełko dmucha nie z aczy, że na dole też te 70° jest. Ale w czym to szkodzi jak 300k na blacie i jeździ i jeszcze 300 pewnie zrobi.

I niech Ci lata jak najdłużej👍. Różnica jest w samej jeździe. Turbiny i katalizatory czy DOF na pewno żyją krócej. No i z jakiegoś powodu ruch drogowy nigdy nie jeździł dieslami. Nie każdy to zauważył. A specyfikacje na radiowozy układają specjaliści 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał(a):

Chodzi jak się jeździ , jak zaraz po odpaleniu gaz w podłogę to długo nie wytrzyma a jak spokojna jazda na zimnym nic nie szkodzi 

Ototo...ważne to jest👌

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Oj, jeszcze jak się błyszczy 

A powiem Ci że na wsi sipmy nie ma nikt 

Na to to tylko mnie stać jest 

Taka  jd mi się podoba ładna  i błyszcząca . Nawet bym nie żałowała Ci kasy z lokaty. 

2 godziny temu, Patrycja2 napisał(a):

🤫 Bo niektórzy będą zazdrościć. W tym ja 🤣

Ostatni dłuższy urlop był w wakacje. Będę w garach siedzieć 21 osób na wigilii

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Może w płocku robiona 🤔😁

w Płocku jest cały płać zawalony prasami NH i Case

14 minut temu, malaczarna napisał(a):

Taka  jd mi się podoba ładna  i błyszcząca . Nawet bym nie żałowała Ci kasy z lokaty. 

Ostatni dłuższy urlop był w wakacje. Będę w garach siedzieć 21 osób na wigilii

duża rodzina ? czy znajomi?

wydawało mi się że zawsze mówiłaś że ten Twój mąż miastowy to jedynak

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

To jak mój sąsiad jeszcze c330 nie odpali a obrotomierz zamyka . To samo z autem dieslem z podwórka wyjazd 1 i 🔥 

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, wojtal24 napisał(a):

w Płocku jest cały płać zawalony prasami NH i Case

duża rodzina ? czy znajomi?

wydawało mi się że zawsze mówiłaś że ten Twój mąż miastowy to jedynak

Każdy z mojego rodzeństwa ma współmałżonka i dzieci. Moja siostra już ma wnuczkę a na początku stycznia wnuk się ma wykluć. Mój mąż ma mnie i córkę tylko

Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał(a):

Każdy z mojego rodzeństwa ma współmałżonka i dzieci. Moja siostra już ma wnuczkę a na początku stycznia wnuk się ma wykluć. Mój mąż ma mnie i córkę tylko

a dużo masz rodzeństwa? 

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...a inni muszą to zjeść...🙆

Sory...naszło mnie na taki żart...😉

Muszą mąż już prawie wykończył pierogi ruskie przed swietami

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

a dużo masz rodzeństwa? 

3 wszyscy dużo starsi.

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, Patrycja2 napisał(a):

@marulekk

Tak cię  jaja zabolały od wkładania piłeczek pipiogowych aby sobie powiększyć aż płaczesz. 

no takich fetyszy  nie uprawiam  ale widze ktoś jest dobbrze zorientowany w temacie kulek  😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v