Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Patrycja2 napisał(a):

Jeden ma dużego a drugi małego i figlarnego. 

Każdy mierzy swoją miarka. 

Zazdrość jest ludzka cechą. 

Każdy jest jednak z nas inni jedni zazdroszczą, drudzy się chwała a trzecim jest obojętne

Chciała byś takiego obojętnego 🤔 nie było by to nudne 🤔🤦

1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Skąd ty na to bierzesz 😯👍🤔

Ja nie mam szans nawet patrzeć 😟😦😔

Pewnie z banku 🤔😁

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał(a):

Mniej na telefonie o męskich jajach to i czas się znajdzie. 

Te tematy to priorytetowe. 

12 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Najpierw trzeba mieć czas aby go stworzyć. 

Jeszcze jutro i świętuje do 7 stycznia

19 minut temu, radekz200 napisał(a):

mają ludzie piniedzy 😂 noze tam są?

Zielona byłaby ladniejsza

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Mam 2 sztuki jedna 9 druga 7. Ta większą starsza ode mnie. Krótsza kupiona od ruskich jak byłem dzieckiem. Ojciec zawsze klepał i po ostrzał osełką. Nigdy diaksem. Jeszcze mój syn będzie nimi kosił. 

Ja mniejszej niż 8 nie uznaje a najlepiej 9. Krótka, skrócona 90 do 40cm jest tylko do ziela w ziemniakach.

58 minut temu, Qwazi napisał(a):

@Chłoporobotnik Piotrze patrzaj, tak pokazuje 1,2 80KM, w tamtą stronę jadąc Ci fotkę zrobiłem 

IMG_20241219_092742_894.jpg

Mi dziś pokazało 5,2. Czyli z 5,7-5,8 było.

Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał(a):

Te tematy to priorytetowe. 

Lepiej nie bierz przykładu z Patrycji bo jak ją czytam to mam wątpliwości czy to nie jest Patryk 🤭

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

mam wątpliwości czy to nie jest Patryk 🤭

Ja to mam wrażenie że ma problemy z odnalezieniem swojego "ja", raz jest Kowalskim, raz Patrycją, raz katolikiem, potem żydkiem Elonem xD 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Widzisz 

Mam sipme 

Pasujemy do siebie 

Tylko ten miejski mąż na wsi 

A błyszczy sie? Dycha jeszcze 

11 minut temu, 6465 napisał(a):

Lepiej nie bierz przykładu z Patrycji bo jak ją czytam to mam wątpliwości czy to nie jest Patryk 🤭

Może się nie identyfikuje ze swoją płcią i myśli o sobie jako ONO

• Confused 1
Opublikowano
29 minut temu, slawek74 napisał(a):

Chciała byś takiego obojętnego 🤔 nie było by to nudne 🤔🤦

Pewnie z banku 🤔😁

Dlatego nie tylko litry się liczą tylko ile wychodzi z tego przykładem jest właśnie @Qwazi  teraz kupił prasę niedawno też jakąś ziemię chyba też w tym roku i jeszcze może co . A Ci @slawek74 niewiem czy tyle wychodzi co w tym roku kupiłeś ,zrobiłeś 🤔

Czy tylko napłaciłeś dzierżaw nawozów i cały uj wyszedł bo w tamtym roku chyba kupiłeś samochód 🤔😦

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, malaczarna napisał(a):

Chyba jestem zbyt konserwatywny na takie coś. Nie przeszkadza mi to że są takie osobniki do puki sie z tym nie obnoszą. I nie wymagają tego żeby ich chwalić i tolerować.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, malaczarna napisał(a):

A błyszczy sie? Dycha jeszcze 

Oj, jeszcze jak się błyszczy 

A powiem Ci że na wsi sipmy nie ma nikt 

Na to to tylko mnie stać jest 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie wiem tak dokladnie.

Może to przy tych ekoschematach.

Mi powiedzieli że będą chcieli...no to mam...

Gospodarstwo prowadzące produkcję rolną oraz działalność w ramach której są przechowywane odchody zwierzęce lub stosowane nawozy:

Obowiązkowe praktyki

Na powierzchni poniżej 10 ha użytków rolnych lub poniżej 10 DJP według stanu średniorocznego

Brak obowiązku prowadzenia dokumentacji dotyczącej nawożenia azotem

Przestrzeganie terminów nawożenia

Na powierzchni równej lub większej 10 ha użytków rolnych lub utrzymujące zwierzęta gospodarskie w liczbie większej lub równej 10 DJP według stanu średniorocznego

Ewidencja zabiegów agrotechnicznych związanych z nawożeniem azotem (*)

Obliczenia maksymalnych dawek azotu lub dobrowolnie plan nawożenia azotem (*)

Powyżej 100 ha użytków rolnych lub powyżej 50 ha upraw intensywnych lub powyżej 60 DJP według stanu średniorocznego

Plan nawożenia azotem (*)ty

ty nawet nie wiesz co masz i na pewno nie jest to plan nawozowy 🤣 

Sporządzenie i stosowanie planu nawozowego zaleca się każdemu rolnikowi, który chce racjonalnie nawozić swoje pola. Jednak część gospodarstw jest zobligowana do posiadania planu nawozowego. Wymóg ten dotyczy rolników:

• realizujących pakiet „Rolnictwo zrównoważone” w programie rolnośrodowiskowym,
  • posiadających gospodarstwa położone na OSN, o powierzchni przekraczającej 100 ha UR,
  • prowadzących chów lub hodowlę drobiu powyżej 40 tyś. stanowisk lub chów lub hodowlę świń powyżej 2 tyś. stanowisk (dla świń o wadze ponad 30 kg) lub 750 stanowisk dla macior,
  • nabywających nawóz naturalny od ww. gospodarstw.
Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ale Kurła dzień

I pszenżyto się sprzedało P0 cenie z olx

Zara P0dliczę ile było z ha

Czy tusek dużo ujepał w suszowym

Dużo uj***ł i nie dał wszystkim i niema nie zadowolonych wszyscy są zadowoleni .

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Matko Bosko 

Taki pisdryk tyle pali

To 2.4 5 gary tyle samo

Jak jeździsz jak emeryt to i tak mało pali xD twoje Volvo pewnie nie wie co się dzieje jak obroty przekraczają 2 tysiące xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v