Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@12Pafnucy nie mam żadnego twojego konta to pomyłka na 100%.    Nie uważam wcale tak że wodzę cię 🥺

Opublikowano

Panie Tomuś jeszcze jedno mam skrzynie synchronizowaną więc nie zgrzyta 

7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj w sumie to nie moja sprawa...

Baw się dalej...

Jednak moje przywłaszczone konta mógł byś zlikwidować...

Po co ci one?

Czemu jedno zrobione uaktywniłes?

....i jeszcze....czemu ciągle uważasz że za nos mnie wodzisz???

Jak nie kowalski, to kto????🤔

Jak przywłaszczone konta 🤔

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

I nie boisz się że taka nowoczesność jak synchronizatory będzie się yebać, naprawa ich chyba też do tanich nie należy.

A i chyba tylko 3 biegowe skrzynie miały synchronizatory, trochę lipa 6 biegów + wzmacniacz na taki ciągnik ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co to za ursus / Zetor ??

Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Normalnie...

Jak usunąłem, to pojawiło się natychmiast takie samo...

Chyba już 3 są.

Dlatego moje następne musiało być trochę inne ...

Zobacz...

@Pafnucy 

@Pafnucy12 

I jeszcze jakieś ...

Ktoś ma niezłego hopla na moim punkcie...😆

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Normalnie...

Jak usunąłem, to pojawiło się natychmiast takie samo...

Chyba już 3 są.

Dlatego moje następne musiało być trochę inne ...

Zobacz...

@Pafnucy 

@Pafnucy12 

I jeszcze jakieś ...

Ktoś ma niezłego hopla na moim punkcie...😆

Ty się oglądaj za siebie w nocy jak idziesz na spacer 🤣

Edytowane przez marulekk
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja tu nic zachwycającego nie widzę...

Kolejne 3mm, w grudniu bodajże 22mm, wieje.

Wczoraj potraktowałem kwasem pszczoły. Narazie zimowla przebiega spokojnie. Jeden ul mnie niepokoi, niby podniosłem koprusy i zadnej myszy nie znalazłem na dennicy, ale na powałce sporo ściętych pszczół... Normalnie poszarpanych. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Wczoraj potraktowałem kwasem pszczoły. Narazie zimowla przebiega spokojnie. Jeden ul mnie niepokoi, niby podniosłem koprusy i zadnej myszy nie znalazłem na dennicy, ale na siatce sporo ściętych pszczół... Normalnie poszarpanych. 

@Chłoporobotnik

Edytowane przez Popier96
Opublikowano
13 minut temu, Popier96 napisał(a):

Wczoraj potraktowałem kwasem pszczoły. Narazie zimowla przebiega spokojnie. Jeden ul mnie niepokoi, niby podniosłem koprusy i zadnej myszy nie znalazłem na dennicy, ale na powałce sporo ściętych pszczół... Normalnie poszarpanych. 

Nigdy nie miałem z myszami problemu, styropianowe, wkładki założone. Kwasów nie stosowałem (poza mrówkowym w żelu), nie stosuję i nie zastosuję. Tydzień temu zajrzałem, wszystkie wtedy żyły i były w normalnych kłębach.

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Nigdy nie miałem z myszami problemu, styropianowe, wkładki założone. Kwasów nie stosowałem (poza mrówkowym w żelu), nie stosuję i nie zastosuję. Tydzień temu zajrzałem, wszystkie wtedy żyły i były w normalnych kłębach.

Ja od przyszłego sezonu jak zdrowie pozwoli to chciałbym testowo kilka rodzin utrzymać tylko za pomocą kwasów. Docelowo przejść na sublimację. Paski po lipie, sublimacja przed zawiązaniem kłębów. 

Sklenary G10 i Galicji zamówiłem na odkłady rzepakowe. Zobaczymy co to za pszczoły. 

Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

Ja od przyszłego sezonu jak zdrowie pozwoli to chciałbym testowo kilka rodzin utrzymać tylko za pomocą kwasów. Docelowo przejść na sublimację. Paski po lipie, sublimacja przed zawiązaniem kłębów. 

Tylko izolacja matek. Żadne kwaski, sprzęt, dyfuzory, cegiełki albo nie wiadomo co jeszcze... Dwie tabletki rocznie i dziękuję. 

Opublikowano

Do izolacji jak już kiedyś wspominałem, zraziłem się. Może kiedyś... Narazie mam fajne pszczoły które same hamują czerwienie. Trzeba rozwojowo podkarmiać w sierpniu bo inaczej pszczoły na zimę by nie było. 

Opublikowano

A apropo tych dwóch tabletek rocznie... Z ciekawości kiedyś spróbuj po takim leczeniu zastosować właśnie KS. Można się podobno-

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tylko izolacja matek. Żadne kwaski, sprzęt, dyfuzory, cegiełki albo nie wiadomo co jeszcze... Dwie tabletki rocznie i dziękuję. 

niestety zdziwić. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał(a):

Pany ograniety mechanik wymieni sprzęgło za dzień ? W tym uszczelniacze od silnika od strony skrzyni pół osie Pou szczelniac . 

Zetora to my z fachmanem dwa razy dziennie rozciągali 🤦🤭

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

I nie boisz się że taka nowoczesność jak synchronizatory będzie się yebać, naprawa ich chyba też do tanich nie należy.

A i chyba tylko 3 biegowe skrzynie miały synchronizatory, trochę lipa 6 biegów + wzmacniacz na taki ciągnik ...

To jest 2001 rok skrzynia 4 już synchronizowana , zresztą chyba cała seria 34 miała takie od początku produkcji 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To jest 2001 rok skrzynia 4 już synchronizowana

I do roboty w polu ma to jakieś biegi do wyboru, czy typowo jeden jak 4-ka w ciapku ? Chodzi mi o to czy ta skrzynia jest jakoś sensownie zestopniowana.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v