Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Właśnie my potrzebujemy u władzy konserwatystów i narodowców 

Czyli chcesz sam na siebie bat kręcić? Nie masz żony, dzieci to będą ciebie tępić i zabierać tobie aby dać im. Ale może ciebie to cieszy...

Przestał śnieg sypać.

22 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Dziś na bigos trzeba P0jechać

Znowu się naobrzeram

Znowu +3 kg od października. 

A ja prawie 5kg w dół. 

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Dziś na bigos trzeba P0jechać

Znowu się naobrzeram

Znowu +3 kg od października. 

Widać za Tfuska jest dobrobyt skoro kilogramy w górę idą ;) jakby tak źle było to już z -5 kg powinno być.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

+2, deszczy delikatnie i powiewa. Szaro, buro i ponuro za oknem

Gdyby dzieciaki nie powstawały to mógłbym jeszcze z godzinkę POleżeć.

Ile lat mają 🤔 

Jakbyś był u mnie i o pogodzie mówił 

Opublikowano
26 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Czyli chcesz sam na siebie bat kręcić? Nie masz żony, dzieci to będą ciebie tępić i zabierać tobie aby dać im. Ale może ciebie to cieszy...

Przestał śnieg sypać.

A ja prawie 5kg w dół. 

To ile ważysz. Ja od września -10kg ale i tak jeszcze 120kg przy 199cm wzrostu 

Opublikowano

Dzień dobry...3° i wiater...w nocy śniegiem sypnęło, a rano po tym ani śladu, tylko kałuże zostały 

9 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

To zależy od psychiki człowieka. Znam jednego gościa, którego kobieta zrobiła skrobanke ponad 20 lat temu. Do dzisiaj jak jest na jakieś imprezie i się napije to siedzi beczy że śni mu się jego syn i pyta się tato czemu mnie zabiłeś? Nie ma dzieci. Znam też kobiete po aborcji która pije pali i ma wyjebane.

Wszystko zależy od psychiki. Umysł ludzki to jest potęga. Charakter też kształtuje psychika i przekazane wzorce. Ale żeby te wzorce zrobiły robotę również jest potrzebna psychika. I tu możnaby temat rozwinąć, się to wyjdzie nowy wątek...

Opublikowano

No i biało. Wali śniegiem świata nie widać momentami 

Dobrze żem pochował wczoraj.

Na jutro jakieś duże opady nadają 

Dobrze żem pochował wczoraj.

Na jutro jakieś duże opady nadają 

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał(a):

Mam wrażenie, że dziś po prostu się o tym dużo mówi, więc ludzie podchodzą do tego bardziej emocjonalnie. Bardziej osobiście. W rodzinie dalszej był taki przypadek. Martwy płód, ale pochowali z pełną ceremonią i postawili pomnik. Regularnie odwiedzają też ten grób. Zaś z opowiadań rodzinnych wiem, że kobiety dawniej roniły regularnie. Co więcej wiem, też, że moja prababcia jak nie mogła urodzić(w prawidłowym terminie), i sprowadzili lekarza do domu, to tylko się pytał czy ma ratować kobietę czy dziecko. Jak pradziadek powiedział, żeby ratować żonę(co ciekawe jej o zdanie się nikt nie pytał) to po prostu z miejsca wyciął zaklinowane dziecko, i tyle. Raczej potem nie pochowali tego noworodka, a na pewno nie z całym obrządkiem.  

Jak się ruszyła ogólnie ta sprawa z aborcją w debacie publicznej, i rozmawialiśmy w rodzinie o tym, to wiele właśnie kobiet z starszego już pokolenia zaczęło przyznawać, że lekarze dawniej się w ogóle tym nie przejmowali. Co by nie było złego, to woleli zlecić aborcje, a kobietom mówili, że jeszcze pani młoda, to znowu zajdzie w ciąże, a teraz nie ma sensu ryzykować. 

Trochę tak, bo jeśli się rozmawia to ludzie wyrabiają sobie pogląd. Jeśli się nie rozmawia człowiek zostaje z czymś sam i sam z tym się boryka. Wtedy obciążenie na pewno jest większe. Wiedząc, że są inni ludzie, którzy myślą podobnie mamy lżej. A z drugiej strony ja bym tutaj postawił tezę, że im człowiek jest bardziej prosty tym jest twardszy i pewne rzeczy inaczej przyjmuje. To też wpływ czasów. Tak kiedyś było i uznawano to za normalne. Nie wierzę, że kobieta, która straciła dziecko przeszła sobie nad tym z dnia na dzień do porządku dziennego. Jedynie sama się z tym mierzyła i nie uzewnętrzniała. Jakieś wyjątki na pewno tak, bo one są zawsze

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał(a):

W nocy lekko popruszyło, ale już praktycznie nie ma śladu po tym śniegu. Na jutro duże opady, oby się sprawdziło.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Buszmen11 napisał(a):

Mam koleżankę która często "podkreśla", że zarabia więcej od męża. Jej mąż twierdzi że mogą go uważać za pantofla, ale roboty nie zmieni, bo gdzie 2/3 zmiany będzie mógł się obijać i jeszcze za to zapłacą?

Mnie jak ktoś pyta czy żona idzie do pracy

Ja zawsze powtarzam że zarabiam tyle że ma żona nie musi pracować 

Żyć na swym poziomie,wiadomo ten poziom każdy ma inny, zarobić coś odłożyć i tak z dnia na dzień 

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Mnie zawsze kręciły starsze. Już dokładnie nie pamiętam, ale babka mówiła, że jak byłem mały to podchodziłem do siedzących panien na weselu i pytałem, czemu nie tańczą, czy nikt nie chce z nimi tańczyć😂

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v