Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Przecież ludzie sami wybrali 15 października. Teraz tylko będziemy za to płacić i płakać. Bardzo dużo prawdy jest wygra Trzasko... to niestety kraj polska płynie ludzka krwią. 

Rozwiń to ostatnie zdanie. Gdzie płynie ludzka krwią? Bo nie rozumiem.

Opublikowano

Idę do sklepu gdzie wiem że jest Świerże mięso. Chce coś kupić na obiad i widzę szynkę ze świni po 26zł i wołowe po 45za kg. To nie czuje aż takiej różnicy żeby płacić po 45. I wybieram szynkę.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał(a):

wolowine trzeba dlugo przyrzadzac,pare godzin a kurczka czy schabowego pare minut na patelnie i gotowe.

pieczen ponad 40 zl a piersi 17 zl ,.

Steka wołowego robisz w 10 minut z nagrzaniem patelni.

Opublikowano (edytowane)

Na takiego steka to trzeba odpowiedni kawałem mięsa i to chyba cena jest sporo wyższa niż 45. Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał(a):

Elon czy elan już na to czeka jak komuś się noga podwinie. Takie mam wrażenie. Choć nie wiem co to za gość bo się mądrzy a potem pisze że tata decyduje 🤔

Ja zauważyłem że on takie ataki ma z tym madrowaniem się. Chyba jak go pindol szczypie to zły jest 🤣🤣 a bez skóry to musi go często obciera 🤣

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Rozwiń to ostatnie zdanie. Gdzie płynie ludzka krwią? Bo nie rozumiem.

Chodzi mi o to że ludzie pobrali kredyty hipoteczne, leasing na maszyny rolnicze, itp. W momencie kiedy dojdzie do bankructwa małych lub średnich gospodarstw rolnych które nie mają zabezpieczenia to na ogół psychika ludzka nie wytrzyma. Zaczną być samobójstwa , okaleczenia.

To już dzieje się w większych miastach. Co i raz słychać że ktoś się powiesił w domu spadł z balkonu, rzucił się pod pociąg daleko bierzmy, lub nieudolnie pod metro. 

Więc niestety to będzie Polska płynąca krwią. 

Bo ile człowiek będzie w stanie znieść jeśli całą gospodarka nasza będzie wypychana na siłę z Polski. A w Chinach nie dostaniemy tyle ile na rynku Europejskim za te same produkty. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Na takiego steka to trzeba odpowiedni kawałem mięsa i to chyba cena jest sporo wyższa niż 45. Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.

Jest wyższa ale tego nie jesz codziennie. Ja wole zjeść czasami mniej ale coś dobrego niż napychać bandzioch jakimś gównem. Taka kulinarna przyjemność. Coś od życia.

• Like 3
Opublikowano
Teraz, Patrycja2 napisał(a):

Chodzi mi o to że ludzie pobrali kredyty hipoteczne, leasing na maszyny rolnicze, itp. W momencie kiedy dojdzie do bankructwa małych lub średnich gospodarstw rolnych które nie mają zabezpieczenia to na ogół psychika ludzka nie wytrzyma. Zaczną być samobójstwa , okaleczenia.

To już dzieje się w większych miastach. Co i raz słychać że ktoś się powiesił w domu spadł z balkonu, rzucił się pod pociąg daleko bierzmy, lub nieudolnie pod metro. 

Bo ile człowiek będzie w stanie znieść jeśli całą gospodarka nasza będzie wypychana na siłę z Polski. A w Chinach nie dostaniemy tyle ile na rynku Europejskim za te same produkty. 

@Michal2399?

Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał(a):

Idę do sklepu gdzie wiem że jest Świerże mięso. Chce coś kupić na obiad i widzę szynkę ze świni po 26zł i wołowe po 45za kg. To nie czuje aż takiej różnicy żeby płacić po 45. I wybieram szynkę.

U mnie to takiej ceny już nawet nie ma Wołowina kg koszt około 60 zł i więcej. 

Może to miasto ale ceny zaczynają być z kosmosu brane. 

Opublikowano
Teraz, Patrycja2 napisał(a):

Bez przesady. A poza tym to  kazał ktoś brać kredyty na maszyny rolnicze? Rozumiem na mieszkanie ale na ciągniki itp.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bez przesady. A poza tym to  kazał ktoś brać kredyty na maszyny rolnicze? Rozumiem na mieszkanie ale na ciągniki itp.

A co nie biorą rolnicy na maszyny leasingu ? 

Nie mówię że wszyscy. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

Ale jaja,ja to zawsze twierdze ze natura eliminuje słabych.

Słabych to w dużej części eliminują lekarze którzy za wizytę drą ile się da. A każdy płaci ostatni grosz bo zdrowie jest najważniejsze. 

Opublikowano (edytowane)

Ile znam ludzi co by juz nie żyło jak by nie lekarze tylko natury nie oszukasz takie ludzie długo żyć nie bendą.

Kiedyś ile ludzi umarło od razu jak małe i zostali tylko najzdrowsi i teraz mają po 80 lat i więcej ale się nigdy nie leczyli bo niemieli potrzeby a teraz ile ludzi się leczy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja z Parkszrota kupie dużą kątówke tą czarną . Zobacze co to warte jest.

Ja mam czarną i gówno warte, baterie mam tą grubszą  4 ah  i o d*pę potłuc, przyciśniesz mocniej i szlifierka rozłącza się, teraz jak jest chłodniej to już w ogóle niema pracy, bateria moment się rozładowuje 

Kiedyś Makitą pracowałem to nie ma zmiłuj, pół dachu na siłę na stodole z gwoździ wycinałem na jednej baterii  i dalej pracowała 

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Ile znam ludzi co by juz nie żyło jak by nie lekarze tylko natury nie oszukasz takie ludzie długo żyć nie bendą.

Kiedyś ile ludzi umarło od razu jak małe i zostali tylko najzdrowsi i teraz mają po 80 lat i więcej ale się nigdy nie leczyli bo niemieli potrzeby a teraz ile ludzi się leczy.

Ty się ciesz że chorują....

Opublikowano

Tyle że ci "starzy" zdrowi nie jedli najtańszego żarcia z marketu

2 minuty temu, Strongman napisał(a):

Kiedyś ile ludzi umarło od razu jak małe i zostali tylko najzdrowsi i teraz mają po 80 lat i więcej ale się nigdy nie leczyli a teraz ile ludzi się leczy.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v