Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał(a):

Jeszcze musi trochę wody upłynąć i wiele wydarzyć, żebyś zrozumiał, że czy to Pis czy PO, to i tak to są obłudnicy.

Skoro jesteś zwolennikiem wyjścia, to wyjdź, przestań składać wnioski od dopłaty i to będzie jakbyś wyszedł z uni😁

Zobacz jak wygląda saldo rozliczeń Polski z EU

obraz.png

Ostatnio cały czas się do mnie przypieprzasz  , nie wiem bierzesz coś czy kobieta Ci dała jakiejś starej zalewajki i zaszkodziła 🤔

Po pierwsze ja to wiem od dawna że w Polsce nie ma ludzi do rządzenia, czy to PiS czy po jeden uj 

Teraz wyjście z UE to nie jest rezygnacja z brania dopłat obszarowych bo to wiele nie zmienia , cóż mi po rezygnacji jak nadal nie będę mógł stosować wycofanych ŚOR, kupić nowy samochód czy Belarusa bez norm spalin , palić w kopciuchu itd... 

I co mi tutaj jakieś tabelki pokazujesz, parę srebrników za rynki zbytu dla zachodnich firm i rozwalenie krajowej gospodarki 

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo to jak w tej anegdotce... : 

Sąd. Oskarżony zwraca się do sędziego per „Wysoka Sprawiedliwości”, co w końcu tegoż sędziego irytuje:
– Tu nie ma sprawiedliwości! Tu jest sąd!

Ja znowu słyszałem sprawiedliwy sądzie a sędzia proszę nie obrażać sądu sąd jest wysoki 🤣

• Haha 2
Opublikowano
34 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak robotnicy wynieśli co mogli, to i sprzedać nie było co...

Nieprawda. Takie gadanie że za komuny to tylko kradli i pili, pili i kradli a wystarczy popatrzeć ile wybudowano zakładów pracy fabryk itp.

34 minuty temu, jarecki napisał(a):

Jeszcze dzis janusze patrzą co by z roboty wynieść  

To tu chyba Polski chłopek króluje ile wydaje na maszyny zagraniczne względem produkcji Polskiej , 

znajomy na ochronie pracował w banku to zawsze do domu brał papier toaletowy 

To tak jak miastowi zawsze są strajki pytają gdzie są ursusy to wtedy ja pytam a gdzie są polonezy i maluchy? Czemu jeździcie zachodnimi autami?

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

pies jest niby w skladzie oc rolnika ale tylko na terenie gospodarstwa

Nie tylko 

3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kilkanaście lat temu u mnie w wiosce szedł pijany facet i był tak uwalony w trupa, że przewiesił się przez ogrodzenie u goscia co miał spuszczo ego psa na podwórku. Pies go porządnie pocharatał, właściciel psa bulił konkretną kase temu pijakowi bo jak to bywa w takich przypadkach znalazła się siostra pokrzywdzonego i prawnik. Kosztowało go to kilkadziesiąt tys zł. Moczymorda nawet nie wszedł mu na posesje. Polska to nie jest jednak USA.

Tego prawa nigdy nie zrozumiem 

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

A podobno pies pjanego nie ruszy.

Może go sprowokował

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

Prawie gotowe 😁

IMG_20241207_153853.jpg

Co to już wigilia? 

U nas dzisiaj we wsi dzień odwiedzin, jechowe, złomiarze, potem cygany z kocami i poscielami, a na koniec chłopaczek z lewego powietrza. 

Mówi kurde jakieś poddenerwowane ludzie dzisiaj, każdy goni z podwórka 😁 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v