Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Właśnie o to chodzi, do szybkiej niewielkiej roboty super. Tak jak wkrętarka, niby do drobnych prac a robię wszystko, szlifuje, rozkręcam co się da wiercę, mieszam farby itp.

Ja mam czarną i jak jadę w pole np. z rozrzutnikiem to w ciągniku leży tak jak i klucz udarowy 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Zuch dziewczyna, ale z tą krową to tam nie szalej, ja żem teraz trochę zajęty...

Czasem się swój trafi że trzeba się umęczyć, Ty kupując musisz się z tym liczyć 

Ale dobrze że cielaczkowi jest już lepiej

Aj te kobiety...

https://vm.tiktok.com/ZNe3CRJ3h/

Teraz na 14 kupionych 2 odjechały. 

Najgorsza pogoda teraz dla cieląt, raz ciepło raz zimno. 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Właśnie o to chodzi, do szybkiej niewielkiej roboty super. Tak jak wkrętarka, niby do drobnych prac a robię wszystko, szlifuje, rozkręcam co się da wiercę, mieszam farby itp.

Jak coś trzeba ciąć to i zazwyczaj potem trzeba spawać, i tak trzeba rozwijać przedłużacz ... Sam myślałem nad kątówką na aku, ale jak podliczylem ile razy w roku bym użył to się nie kalkulowało, może jak ktoś ma zwierzaki, to tam więcej roboty na taki sprzęt. Na wkrętarkę Aku jest roboty ale na kątówkę nie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak coś trzeba ciąć to i zazwyczaj potem trzeba spawać, i tak trzeba rozwijać przedłużacz ... Sam myślałem nad kątówką na aku, ale jak podliczylem ile razy w roku bym użył to się nie kalkulowało, może jak ktoś ma zwierzaki, to tam więcej roboty na taki sprzęt. Na wkrętarkę Aku jest roboty ale na kątówkę nie.

No właśnie u mnie taka szlifierka bardzo przydatna, jak nie uciąć jakaś śrubę w oborze to druta za stodoła itd... w tym roku kominy murowałem to do cięcia klinkieru idealna a z tym kablem ciągaj się 

9 minut temu, malaczarna napisał(a):

Pozycja psa z głową w dół i kocie grzbiety będzie lepiej

Ostatnio o takiej tematyce film widziałem w internecie ale to nie dla dzieci 😝😝

• Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak kupisz i zaczniesz używać to kabelkowa pójdzie w kąt.

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Teraz na 14 kupionych 2 odjechały. 

Najgorsza pogoda teraz dla cieląt, raz ciepło raz zimno. 

Dlatego dziwię się że ludzie są w stanie tyle płacić 

Teraz to i w iglach też chorują 

U nas dziś też ciężkie powietrze 

Opublikowano
58 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Ja mam 4 szlifierki na prąd sieciowy, ale w sumie to i taka na baterie by kupił, obciąć śrubkę przy pługu czy jakie inne gówienko to by kabla nie ciągnął za każdym razem. 

Fajna sprawa. Ja mam parksztota tyle że czarnego. Nie zastąpiony w polu przy pługu jak nie idzie odkręcić dziobu czy lemiesza. Jak kupować to tylko czarnego.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Jak kupisz i zaczniesz używać to kabelkowa pójdzie w kąt.

Szczerze, częściej korzystam z tej na tarczę 230mm niż 125mm, ta mała tylko jak nie można gdzieś wejść z dużą. A gabaryty tej z aku niestety są większe niż takiej na kabelek ... Więc pewnie jak gdzieś ciasno to i tak będzie potrzebna ta na kabelek. Nie mówię że komuś się nie przyda, ale ja bardzo nie widzę zastosowania u siebie dla takiego sprzętu.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Confused 1
Opublikowano

znowu pada-pora deszczowa zaczela sie na dobre. a grzechu jeszcze pszenicy nie zasial..

zaliczka wplynela.

12 godzin temu, slawek74 napisał(a):

Koszyk kartofli bierze i jeszcze mu dowieź 🤣🤣🤣🤭

u nas ziemniaki na kg sprzedaja. 

28 minut temu, marulekk napisał(a):

Priviet

Bida, kręgosłup boli, maść końska nie pomaga, @6465 witaj w klubie 

witam w klubie- mnie w nocy chwycily stawy az musialem wstac..

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Dlatego dziwię się że ludzie są w stanie tyle płacić 

Teraz to i w iglach też chorują 

U nas dziś też ciężkie powietrze 

Mimo tych padnięć cena i tak w miarę rozsądną wyszła jak się rozłożyło na resztę. 

Jakbym mial zapłacic po 2 tys za takie miesięczne to już bym wolał odsadki brać 

• Like 1
Opublikowano

@12Pafnucy spalanie większe niż Touran. Niby 7l komputer pokazuje,no ale nie ma co się dziwić,większy silnik,masa, napęd na 4 koła.

Witam. Deszcz popaduje lekki, robota do zrobienia a po niej kolejne...miało być tak łatwo ale nastąpiły małe komplikacje przez co robota potrwa dłużej. Na dodatek córka ma zapalenie gardła i oskrzeli i muszę nią się trochę opiekować.

Opublikowano

Klucz udarowy też muszę kupić na akumulator ale nie wiem jaki,  w milwooke jakoś gniazda są słabe i się baterie zaraz luzują i nie stykają i klucz nie chce pracować, a płacić tyle kasy żeby później to poprawiać to dziękuję, zostaje DeWalt chyba tylko.

Opublikowano

Panowie, takie pytanko mam. Da się cos jeszcze zmienić teraz we wniosku o dopłaty bezpośrednie? Bo z pośpiechu się machnąłem na wymieszanie obornika na wiosnę, gdzie na tej działce był jęczmień ozimy i nie dałoby się tego wykonać. I teraz dzwonił Pan z agencji i kazał mi najlepiej wycofać ten ekoschemat. Ale po wejściu we wysłany wniosek nie mogę tam już nic zrobić.

Opublikowano
9 minut temu, Belaruss820 napisał(a):

@12Pafnucy spalanie większe niż Touran. Niby 7l komputer pokazuje,no ale nie ma co się dziwić,większy silnik,masa, napęd na 4 koła.

Witam. Deszcz popaduje lekki, robota do zrobienia a po niej kolejne...miało być tak łatwo ale nastąpiły małe komplikacje przez co robota potrwa dłużej. Na dodatek córka ma zapalenie gardła i oskrzeli i muszę nią się trochę opiekować.

To tera śnieg nie straszny

4 koła robią robote

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Uziu92 napisał(a):

Klucz udarowy też muszę kupić na akumulator ale nie wiem jaki,  w milwooke jakoś gniazda są słabe i się baterie zaraz luzują i nie stykają i klucz nie chce pracować, a płacić tyle kasy żeby później to poprawiać to dziękuję, zostaje DeWalt chyba tylko.

Znajomy mechanik ma ryobi,mówi że to już trzeci jego klucz. Chciałem zobaczyć jak wygląda z bliska a on od razu mówi uważaj bo bateria wypada, i faktycznie luzy ma że trzeba ręką docisnąć.

Ja kupiłem sobie teraz zakretarkę Deko (podobno baterie z makiety pasują) to narazie super się sprawdza i nie jest ciężka,myślę klucz udarowy też kupię tej firmy,ale są dwa rodzaje,pomarańczowy i szaro niebieski ja mam ten szaro niebieski 

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

To tera śnieg nie straszny

4 koła robią robote

Przetestuję

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v