Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Na ratę ratku na ratę 🤣🤣🤣 mylisz się 🤭😁

Znasz z własnego doświadczenia.

Szaro buro i ponuro. Kropi od 8 i 4mm w deszczomierzu już jest.

Iść śruty narobić opasom. A na wieczór znowu w drogę 

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Bitkojna bierz 🤭

Dawaj może byśmy jaką zrzutkę zrobili i weszli w ten biznes 🫣. Tylko u mnie lasu nie ma i nie ma co wyciąć. 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

Iść śruty narobić opasom. A na wieczór znowu w drogę 

Ile dyniowe te frachty masz?

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Sprzedać ziemię, kupić bitcoiny, żyć jak parczewiak xD 

Po żniwach poszła gospodarka unie na wiosce po 120k/ha

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Niech pada woda potrzebna wczoraj się obrobiłem...

Mogło by w nocy padać, kurła ja jeszcze tyle roboty w koło komina nie skończył 🤦‍♂️ młodego znowu ze szkoły trzeba było zabrać, jakaś wirusowka,  brzuch boli, połowa dzieci tylko w szkole .

Pada już z godzinę  jak nie lepiej, deszcz potrzebny👍 robota poczeka .

• Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Mogło by w nocy padać, kurła ja jeszcze tyle roboty w koło komina nie skończył 🤦‍♂️ młodego znowu ze szkoły trzeba było zabrać, jakaś wirusowka,  brzuch boli, połowa dzieci tylko w szkole .

Probiotyki i kiszonki jak naj mniej slodyczy

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

We wtorek popadało, dzisiaj poprawiło, trochę niech obsiaknie, po niedzieli będzie trzeba pług zapiąć i poorać to co do orania.

Nikt nie wziął międzyplonów ozimych?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, malaczarna napisał(a):

Zostawiłem aby 4ha pod kukurydzę. Na reszcie obszaru pod kukurydzę zrezygnowałem z dopłat do międzyplonów jak skasowali ten przepis o okrywie zimowej. Zobaczę jaka wyjdzie różnica w plonie kukurydzy, czy warto przy tych suchych latach które teraz mamy orać po 15 lutym.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Kiszonkę zjadamy od niedawna swoją kapusta z beczki jest😊 a Bartek to akurat lubi, a i słodycze  też . 

Bakteryjki wszelakie lubią cukier bardzo. Jeszcze ten olej z czarnuszki ale mi nie smakuje. Kapusta ale i sok z kapusty i z ogorkow

• Like 2
Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

U mnie międzyplon ozimy już talerzówką pocięty. 

To i u mnie już jakiś czas pocięty, ale część pójdzie teraz pod pług bez dopłaty a część w lutym tam gdzie wezmę te dopłaty.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A nie wczytywałem się. Niby ogólna 7 lat ale na poszczególne części już mniej, na przykład akumulator ma 2 lata.

Red Sonia. No i stara Bellarosa wzięta. Jutro do roboty jadę starym i po robocie wezmę Denara i Vinetę. Zostanie do wzięcia Tajfun.

po ile kupujesz i gdzie ? tez by cos dokupil.

Opublikowano
19 minut temu, malaczarna napisał(a):

Bakteryjki wszelakie lubią cukier bardzo. Jeszcze ten olej z czarnuszki ale mi nie smakuje. Kapusta ale i sok z kapusty i z ogorkow

Ale mi smaka na kiszoną kapuste zrobiłaś 🥺

Opublikowano
31 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Córka wczoraj z gorączką wrociła...

• Sad 1
Opublikowano

wlasnie przestalo padac.

wczoraj byla  taka mgla ze nawet nie widzialem ze kolega pszenice prysnal...woda w koleinach, na zakretach smykiem szedl ale zrobione.  

31 minut temu, malaczarna napisał(a):

Probiotyki i kiszonki jak naj mniej slodyczy

ja wsialem-ale nie urosly,nawet nie ma sensu talerzowac.

gorczyca troche urosla i zzolkla a facelia to co 100 wzeszla..

czekam na zdjecia waszych ,zeby zobaczyc jak wyglada ten porzadek i bogactwo...

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Może weź spójrz na własne obejście 😆

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał(a):

Ja wsialem-ale nie urosly,nawet nie ma sensu talerzowac.

gorczyca troche urosla i zzolkla a facelia to co 100 wzeszla..

W Polsce Z tak wyrosły poplony. Ten akurat czeka na orkę do lutego.

IMG_20241118_125022.jpg

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, jacus napisał(a):

No wybacz, ale to ty opisujesz ciągle bogactwo u was.

Prawda okazała się inna....

No i ja sporo zdjęć wstawiałem, ty żadnego.

Świństwo że wstawił, ale przynajmniej się okazało jak tam jest naprawdę...w tej krainie A...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

jak zwykle pada.

jestes samotna wiec bajki opowiadaj kawalerom do wziecia.

co jesli mezczyzna nie ma rodzicow i mieszka we wlasnym domu ??

a skad oni wiedza co ja chce zobaczyc ??? chyba miliony mieszkancow polski a chca sie posmiac..

jest tylko jeden problem -statystyki gus- u..

masz chwile to spojrz na nie...

porownaj podlasiakow z goralami. 

wiec temu od tygodnia siedze w domu albo garazu.. albo na af 😂

ja juz jestem inwalida i kazdemu radze-nie idz ta droga...

czemu to zrobili w krakowie a nie na podlasiu ?? 

Powiem Ci ze ja już nie oglądam tv 

Twlewizor jest odłączony od prądu żeby go nie marnował 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v