Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Bez co katastrofa? Wypadek lotniczy jak każdy inny

Nie, tutaj chodzi o skalę, setka osób zginęła, a nie że ktoś dostał w pysk poduszką bo zderzył się pijanym rowerzystą 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bez co katastrofa? Wypadek lotniczy jak każdy inny

Prawie każdy wypadek lotniczy to katastrofa. Tak to się określa przez skalę zjawiska. 

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Kampania reklamowa ruszyła przed wypadkiem pod Smoleńskiem, a nie po ...

Lądowanie i zimny Lech było przed katastrofą? Oglądałem telewizję i nigdy wcześniej nie zapadła w uwadze mi ta reklama. Będzie mi się chciało to poszukam

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Lądowanie i zimny Lech było przed katastrofą? Oglądałem telewizję i nigdy wcześniej nie zapadła w uwadze mi ta reklama. 

Przed i potem wróciło chyba rok po katastrofie. Kampanię reklamową w TV od razu wyciszyli, zostało tylko kilka bilboardów, m.in. ten na przeciwko Wawelu ...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To była chyba pierwsza porażka sasina organizacja tej wycieczki?

Albo sukces Tuska🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Albo sukces Tuska🤣

No raczej nic nie stracił na tej katastrofie

Opublikowano

Tusek to i Putina chyba całował?🤔

Ale wystarczy bo Pjotera wypłoszym a sami się pokłòcim🤭

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Leszy napisał:

a kto na tym naprawdę zyskał? 

Szogun i reszta

8 minut temu, Leszy napisał:

Najwięcej. Macierewicz też sporo kasy wyprowadził. 

Macierewicz przy Sokach czy pomocy ukrainie czy covid to jest pikuś, komisja smoleńska kosztowala kilkanaście mln, a reszta ok 100 mld

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-nowe-haslo-na-hotelu-forum-firma-wyjasnia,nId,1241565

kolo tego hotelu byla petla pks,ktory przejezdzal przez nasz wies, polowa kobiet pracujacych tam sprzatala..

wiele lat stoi pusty, tylko na dole sa firmy..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

No nie rozumiem jakim cudem.

Chyba że to ciąg dalszy programu.

Zresztą nie ważne. 

k**wa ?? czego nie rozumiesz ?? piec wymienilem w 2020 r , majac wymienione zrodlo ciepla moge wymienic cos innego.

to z meila z przyznania dotacji

Uwaga !!!!!!
Wojewódzki Fundusz przypomina, że zgodnie z zapisami Programu Priorytetowego Czyste Powietrze  wszystkie zainstalowane oraz użytkowane źródła ciepła na paliwo stałe (ekogroszek, biomasa) służące do celów ogrzewania lub ogrzewania i przygotowania ciepłej wody użytkowej lub przygotowania ciepłej wody użytkowej (w tym kominki wykorzystywane na cele rekreacyjne dla wniosków o dofinansowanie złożonych po 15.05.2020 r.) muszą zostać trwale zlikwidowane (dokument złomowania) /trwale odcięte od przewodu kominowego (opinia kominiarska) lub powinny spełniać docelowe wymagania zgodnie z aktami prawa miejscowego w tym Uchwały Antysmogowej dla Małopolski (z wyłączeniem Miasta Krakowa). Szczegółowe informacje znajdują się pod adresem: https://powietrze.malopolska.pl/antysmogowa/. Weryfikacja ww. zapisów odbywać się będzie przez Wojewódzki Fundusz podczas kontroli w okresie trwałości na miejscu realizacji inwestycji.
1 godzinę temu, jahooo napisał:

dla mnie Kraków i okolice może otaczać 100m wysokości mur, napełniony wewnątrz po szczyt wodą

na twoje zadupie to nawet wody szkoda-krzaki go zarosna,pewnie jeszcze przed koncem tego wieku..

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Byście zadbali, kosili jak ludzie to i wilgotność byłaby i plon... I nie rób swoich pseudo wykładów, że jesteś po szkole rolniczej... Jakoś u nas potrafili zadbać, sypała lepiej niż w 2022 i we wsi skosili w listopadzie, w normalnej pogodzie... A jak siejecie gdzie się da, pooracie łąki, tereny gdzie nikt nie myślał, że będzie coś innego niż trawa to nie płaczcie.

ciekawe kto w tym roku mial mniejsza wilgotnosc u nas  ??? 

ta sypala lepiej 🤣, tak jak na forum kazdemu po 15 na V klasie bez opadow..

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

ten twój poziom to minus ile 🤔

nawet minus u nas to niebotyczne wyzyny u was

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Zpeple, zjeździ 10 razy ta talerzowką na 5 cm i i dziwić się że plonu nie ma....

czytasz co ja pisze ??? pod kukurydze i po kukurydzy zawsze orze -ile razy juz to pisalem 

masz skleroze czy cos juz powazniejszego ??

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

I dają kary za to, że ktoś nie wymienił kotła?

a skad mam to wiedziec -jesli to wchodzi 1 maja ???  w krakowie na zachete dawali 500 jak nie pomoglo to 5 tysiecy albo sad..

niedawno byl wyrok w tej sprawie-kobiecina starsza, mieszkajaca 100 metrow od wsi za miastem, nastepny dom przy drodze to juz byla wies. 

i sad jej nie ukaral..nie miala ani szansy na podlaczenie gazu ani kasy na kare.

48 minut temu, gregor1284 napisał:

Wuja mam co kiedyś ostro trunkowal i kumpel mój na kaca Lecha mu dał. Odmówił i zaznaczył że jest pewny swojej seksualności 

lech-to dla prawdziwego mezczyzny 

26 minut temu, gregor1284 napisał:

Byłem na pogrzebie jednego typa z tego wypadku 🤔

jeden u nas w szkole kiedys uczyl,  pare lat jego grob przypominal ten bezdomnych i nn... duzo kochanek mial a zadna sie nie szarpla..

• Haha 1
Opublikowano
Agrest napisał:

No akurat jestem zdania że tu do śmiechu nie ma i to było czyste sk***ysyństwo, które bezpośrednio wpłynęło na dalsze skurwienie narodu. 

W normalnym nieskłóconym narodzie firma po takiej reklamie zbankrutowałaby.

Ale trafili na pokolenie z gąbczastkością mózgu  i się przyjęło. 

tak samo jak kampania energetyków ,,Tiger,,

Opublikowano
4 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

tak samo jak kampania energetyków ,,Tiger,,

A tego chyba nie kojarzę 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, jacus napisał:

ciekawe kto w tym roku mial mniejsza wilgotnosc u nas  ??? 

ta sypala lepiej 🤣, tak jak na forum kazdemu po 15 na V klasie bez opadow..

W RSP w listopadzie spokojnie miała poniżej 25%... 

Sypała lepiej, byś widział to byś wiedział a się nie naśmiewał. Też w d*pie byłem, g*wno widziałem, podobnie jak i Ty ale nie twierdź, że kilkadziesiąt kilometrów dalej nie może być inaczej niż na Twoich osławionych wyjałowionych egipskich czarnoziemach, które co ileś lat skrobiesz talerzówką zamiast przeorać choćby niezbyt głęboko.

Wieje i pada.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v