Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał(a):

ano, jak się jedzie do miasta i zostawiasz samochód, to już nie trzeba ze sobą radia zabierać.  ;) 

Ale kasku czy kurtki na motorze nie zostawisz, bo zaraz jakiś UJ zaradny sobie weźmie ...

Opublikowano
56 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Patrzta tak czysto teoretycznie. Jest wypadek na zakładzie i chłop wpada do maszyny, uszkadza maszynę I linia stoi. Obciążyli bysta rodzinę po tym chlopie za uszkodzenie maszyny i przestój?

Prezes by obciążył 

Robol nie żyje firma stoi 

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Nie chcę wyjezdzac. Wystarczy mi Polska.

Chorwacja byłam parę lat temu. Wszyscy dostali biegunki oprócz mnie... Nie wspominam milo

Polska te ma piękne miejsca 

a co do Chorwacji jedyna co umiała się zabezpieczyć znaczy alkohol piłaś zamiast wody 🤭😆😆😆

1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry 🙋. 4°...jadę łorać...

@slawek74, żeby Ci decyzję... ułatwić 😉👇

https://www.facebook.com/share/r/153ewt4NEA/

ale ona chyba krow nie będzie doic

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

No mają ciepłą wodę P0 57 zł m3 😁😁😁😁

A ja mam że słonka, że a zimą z kawałka drewka

No P0głosujă na czaskoskiego żeby uwolnić Warszawę 

@marulekk

Minęła 9

Trzymaj zestaw

⚒️⛏️🔨🪓

i ta warszawska zaraze chcą rozlać na całą Polskę 😆😆😆

Opublikowano
Godzinę temu, gregor1284 napisał(a):

Patrzta tak czysto teoretycznie. Jest wypadek na zakładzie i chłop wpada do maszyny, uszkadza maszynę I linia stoi. Obciążyli bysta rodzinę po tym chlopie za uszkodzenie maszyny i przestój?

O masz.

Ukrajeniec wpadł do kotła z zacierem? 🙆

• Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał(a):

O masz.

Ukrajeniec wpadł do kotła z zacierem? 🙆

Janusz ma za dużo czasu na internet 

W branży panuje teraz martwy sezon, nie ma roboty

Dobrze że zima idzie to choć łopata nie zardzewieje

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Nie ma zbytnio czasu, cały czas jakaś robota 

Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Ano prezes z lasu to Mietka idol

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Może znasz się dobrze ze sprzedawcą. Ja tak kupowałem ostatnio 

-Chcesz te dwie jałówki?

No wezmę 

Przy rozliczeniu byłem zadowolony bo taniej niż myślałem dać nawet powiedział 😉

No parę lat już od nich biorę...

2 godziny temu, radekz200 napisał(a):

nie zaprzeczam 😉

W Ciebie to nawet nie śmiałem wątpić 🤷

2 godziny temu, gregor1284 napisał(a):

A z jakiej racji?

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Co Ty mnie tutaj skośnooki motor z naszą ikoną na tablicy rejestracyjnej pokazujesz 🙆🤦🤭

1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

ale ona chyba krow nie będzie doic

Hmmm🤔...ale tu nie chodzi o taki...udój🤭...

Opublikowano
4 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

gdzie Ty znalazłeś taka żonę nie ma siostry jakiej co też tak myśli.

co do Węgrów zależy od człowieka jak wszędzie 

o następna proszę bardzo nie jarają ja wczasy zagraniczne 👍👍👍

Moja to na sylwestra ciężko namówić mam, chociaż kolega już nas zapisał 🤫

Kurna jak były krowy to i kasa była a teraz czas oszczędzać i macgaywerować😉🤭

IMG_20241118_122116.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, 6465 napisał(a):

A i dziś na noc w podajnik trzeba wsypać bo o 2 wyjazd. 

To ty jak moja ślubna. Co rok słyszymy namawianie od kuzynostwa żeby jechać z nimi to na Chorwację,czy Włochy. A moja że nie że nie będzie się tam mordować🤷

Choć ja na Węgry bym pojechał, ponoć tam Polaków lubią i fajna atmosfera jest. 

i na migi sie dogadasz..tylko jak twoja zareaguje gdy powieziesz ja i zobaczy napis-nagykutas na tablicy ??

ma racje cieple kraje sa przereklamowane-szczegolnie w lecie. nasze upaly to pikus.

4 godziny temu, 6465 napisał(a):

W tym roku owsa nie siałem no ma zapas mam z poprzedniego roku. W przyszłym zostawiłem z 70arow pod zasiew w celach opałowych. Na najgorszej działce pod lasem. 

przy obecnej promocji na ekogroszek u nas [transport] przestalo sie oplacac palenie zbozem.

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

takiego drugiego  kundla i wieśniakajaka z brudnymi łapami jak ty...  z rozwalonego dworu to że świecą nie znajdziesz 🤣

to zdjecie z brudna lapa i plikiem paszportow od byda to bylo moje ?? chyba jakiegos ogarka mi sie zdawalo.

musze orawioka namowic zeby poszukal.

31 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Zazdroszczę 

U nas dusze z ciała przestały ulatywać 

Kryzys

chyba ogolnopolski.. u nas tez spokoj .

mam dla was dobra rade-gdy zony nie chca z wami nigdzie chodzic -sprobujcie choc raz na trzezwo sie zabawic..to na pewno zmieni ich zdanie.

Edytowane przez jacus
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

i na migi sie dogadasz..tylko jak twoja zareaguje gdy powieziesz ja i zobaczy napis-nagykutas na tablicy ??

A skąd ja mam wiedzieć jak zareaguje. Jak był by napis nagycipa to ja bym się ucieszył 🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@6465 rozmawialiśmy o "mulczowaniu" międzyplonów zimowych, u mnie tak to wygląda.

IMG_20241118_125022.jpg

w miarę 😛

kurła przyszedł rachunek za prąd 😛 nie ma biedy placilem 1500 na miesiąc to teraz mam tyle nadpłaty że pierwszy rachunek dopiero w lutym zapłacę 😛 i od lutego tylko 1100 zł także fotowoltaika narazie mnie nie interesuje 😛

Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał(a):

mam dla was dobra rade-gdy zony nie chca z wami nigdzie chodzic -sprobujcie choc raz na trzezwo sie zabawic..to na pewno zmieni ich zdanie.

Patrz, a ja wszystkie imprezy na trzeźwo, to mi żona każe...pić🙆

Opublikowano

o godzine 12, 45 % pradu bylo ze zrodel odnawialnych.

na razie to panele nie powinny nikogo interesowac -chyba ze kupi magazyn energii . znajomy kupil rozwalona tesle za 30 tys i akumulator podpial pod panele.zobaczymy jak to sie w praniu sprawdzi.

i na trzezwo mozna sie dobrze bawic. w tym roku , bylem na kilkunastu dyskotekach i festynach.

przestalo padac ale do pola nie da sie jechac .moze jutro ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v