Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Ewentualnie jak ktoś nie daje się poniżać 

Po co w miejscach gdzie nie ma remontu stoją palety z kostką? I to takim rodzajem kostki że w tym miejscu nie występuje on 😴

Czekaj bo się narracja chłopakom rozjedzie 

To wy czy tam kibole macie jakiś fetysz? Podnieca was kostka brukowa, że musicie złapać w ręce i przypierd*lić w losowy budynek lub auto? 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, tomek222 napisał(a):

To wy czy tam kibole macie jakiś fetysz? Podnieca was kostka brukowa, że musicie złapać w ręce i przypierd*lić w losowy budynek lub auto? 

Czy ja rzucałem? Są idioci którzy może tak jak piszesz mają może fetysz zeby rzucać. Ewentualnie dla policjantów to?

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał(a):

Ewentualnie dla policjantów to?

Nie no, w policjantów to można rzucać, ale niech tylko oni rzucą w huliganów to już trzeba się popłakać xD Jak jesteś cwaniak i kogoś atakujesz to bądź świadom że on może być jeszcze większy cwaniak ...

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

@konteno to nie o to chodzi ...

Jeżeli w USA klient udowodni przed sądem że taki olej LongLife i zalecenia producenta były szkodliwe i prowadziły do celowego skrócenia czasu życia produktu to się producent auta nie wypłaci, takie będzie odszkodowanie, a w Europie ???

Mój samochód, 2.0 benzyna, w europejskiej instrukcji wymiana co 30.000km, a w amerykańskiej 6-8tyś mil, czyli jakieś 10-13tys km ... I to nie jest jakiś wyjątek, w większości przypadków tak jest ...

jakiej marki auto , europejskie ? , na kontynencie gdzie jest produkowane logistyka i transport do salonu/kienta są łatwe więc nie problem , tak samo z częściami zamiennymi , za wielka wode gorzej i droższe to tym bardziej że europejskie marki są mało rozpoznawalne na rynku gdzie królują duże i paliwożerne pickupy i sedany rodzimych marek , europejskie marki musza się wkupiać w ten rynek m.in. trwałością co wymusza stosowanie standardowego serwisu olejowego

tam z resztą nie ma problemu z olejami przepracowanym , spalanie ich jest na porządku dziennym , nikt się nie czepia oraz jest aprobata państwa w tej kwestii 

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Czy ja rzucałem? Są idioci którzy może tak jak piszesz mają może fetysz zeby rzucać. Ewentualnie dla policjantów to?

Ahh wszystko by się udało, gdyby nie prowokacja lewackiej kostki...

Kastety i pałki teleskopowe to obowiązkowe rekwizyty dumnego patrioty.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-11-11/swieto-niepodleglosci-do-poludnia-w-warszawie-zatrzymano-blisko-40-osob/

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał(a):

jakiej marki auto , europejskie ? , na kontynencie gdzie jest produkowane logistyka i transport do salonu/kienta są łatwe więc nie problem , tak samo z częściami zamiennymi , za wielka wode gorzej i droższe to tym bardziej że europejskie marki są mało rozpoznawalne na rynku gdzie królują duże i paliwożerne pickupy i sedany rodzimych marek , europejskie marki musza się wkupiać w ten rynek m.in. trwałością co wymusza stosowanie standardowego serwisu olejowego

tam z resztą nie ma problemu z olejami przepracowanym , spalanie ich jest na porządku dziennym , nikt się nie czepia oraz jest aprobata państwa w tej kwestii 

Te same silniki Renault stosowane w Nissanach miały normalne zalecenia przebiegu i się nie zacierały, nie obracały się panewki. Ten pseudo wyścig za ekologią i redukcją kosztów ddla firm leasingowych odbił się producentowi czkawką, Laguna II generacji okazała się padaką, a i dziś auta marki Renault są jednymi z najtańszych na rynku wtórnym, zwłaszcza diesle. A firmy flotowe nie lubią aut, których potem nie można odsprzedać, albo jest na nich spora strata.

Opublikowano
27 minut temu, Łolek napisał(a):

Niektóre telewizje powiedzą że nazisty 

Teraz wracaliśmy do samochodu. Mijaliśmy dużo różnych ludzi z barwami narodowymi. Ja tam nie widzę żadnych ideologii ani agresji. Ludzie z dziećmi, starsi i młodzież. Nawet pijanych nie widziałem 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, tomek222 napisał(a):

Ahh wszystko by się udało, gdyby nie prowokacja lewackiej kostki...

Kastety i pałki teleskopowe to obowiązkowe rekwizyty dumnego patrioty.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-11-11/swieto-niepodleglosci-do-poludnia-w-warszawie-zatrzymano-blisko-40-osob/

O kostce mówiliśmy i coś z przyznaniem racji znów problem. Spokojnie, wszystkich nie zatrzymają 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, konteno napisał(a):

jakiej marki auto , europejskie ?

Niby europejskie, ale chińczyk jest właścicielem marki xD 

To wcale nie chodzi o logistykę, tylko o prawo w EU a w USA ... W Europie żeby spełniać jakieś durne normy  ekologii jeździmy po 30.000km na jednym oleju, bo wtedy zużycie teoretyczne oleju jest dużo mniejsze, zużywamy mniej oleju, ale za to szybciej zużywamy silnik, ale to nie ważne ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Chociaż z jeden Autosan jest, czy patrioci przyjechali germańskim 🤔

Nie na rowerach przyjechali żeby pokazać jaka bieda za Tuska. Że na paliwo nie ma. 

Marcin na głupie pytanie głupia odpowiedź.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, gregor1284 napisał(a):

O kostce mówiliśmy i coś z przyznaniem racji znów problem. Spokojnie, wszystkich nie zatrzymają 

Wiesz, dla mnie może stać otwarta flaszka wódki i jej nie ruszę, a alkoholik się na nią rzuci, tak samo z kostką, ja bym nawet nie pomyślał żeby za nią złapać, a chuligani ...

Jeżeli kogoś prowokuje paleta z kostką to niech może zostanie w domu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 6
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

Te same silniki Renault stosowane w Nissanach miały normalne zalecenia przebiegu i się nie zacierały, nie obracały się panewki. Ten pseudo wyścig za ekologią i redukcją kosztów ddla firm leasingowych odbił się producentowi czkawką, Laguna II generacji okazała się padaką, a i dziś auta marki Renault są jednymi z najtańszych na rynku wtórnym, zwłaszcza diesle. A firmy flotowe nie lubią aut, których potem nie można odsprzedać, albo jest na nich spora strata.

te oszczędności to sami producenci zainicjowali licząc na zmniejszenie trwałości produkowanych aut nie tylko z powodu traktowania serwisowania ale i downsizingu czy ekologii , dla nich nakręcenie produkcji i sprzedaży to  jest sposób na życie

z resztą europejska motoryzacja podporządkowana jest pod hegemonię szwabów to wiadomo że czeskie francuskie , hiszpańskie czy bałkańskie fabryki będą podporządkowane by niemieckie marki wiodły prym w niezawodności i trwałości

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz, dla mnie może stać otwarta flaszka wódki i jej nie ruszę, a alkoholik się na nią rzuci, tak samo z kostką, ja bym nawet nie pomyślał żeby za nią złapać, a chuligani ...

A to z alko mamy podobnie, z kostką też. Ale na tylu ludzi znajdzie się dzban który weźmie i po to to jest postawione. 

18 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale wyglądasz na takiego co mógłbym rzucać 😜

Boisz się trochę mnie?

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał(a):

A to z alko mamy podobnie, z kostką też. Ale na tylu ludzi znajdzie się dzban który weźmie i po to to jest postawione. 

I takich dzbanów trzeba eliminować ... Nie będzie dzbanów, będzie spokój, taki Marsz Niepodległości popieram, ale jeżeli ma to być okazja do burdy dla kiboli w szalikach/kominiarkach ...

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Niby dlaczego miałbym ci przyznać racje? I jeszcze na dodatek wrzucasz mi tu nagranie urwane w połowie od tego głąba mateckiego.

Bywałem nie raz na marszach i swoje zdanie mam o tej pseudopatriotyczniej patologii.

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie no, w policjantów to można rzucać, ale niech tylko oni rzucą w huliganów to już trzeba się popłakać xD Jak jesteś cwaniak i kogoś atakujesz to bądź świadom że on może być jeszcze większy cwaniak ...

Cwaniak jak w pracy 🤣 po wyjściu z pracy jak szczury uciekają aby szybciej do domu 🤣

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Z marszem cz z każdym zgromadzeniem jest jak z dyskoteką jeden idzie potańczyć drugi wypić trzeci komuś w mordę dać idiotów nie brakuje osobny temat co nimi kieruje 

A cała otoczka początkowe zabranianie marszu służy tylko podgrzaniu napięć i atmosfery wokół 

Później można powiedzieć chcieliśmy uchronić dobrych przed złymi,nic tam nie jest bez przyczyny 

Edytowane przez Łolek
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v