Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, Desperado napisał(a):

spalanie liści i gałęzi skutkujące dymem uciążliwym dla mieszkańców sąsiednich posesji, jest naruszeniem tego przepisu. Ponadto art. 145 Kodeksu wykroczeń zezwala na nałożenie mandatu na osobę, która dymem zanieczyszcza sąsiednie nieruchomości – jego wysokość to 500 zł.

Skoro palili wszyscy to nikomu nie przeszkadzało

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Piątek zły początek 🙏

Piątek to dzień taki jak każdy inny, tak jak i niedziela... Zabobony, podobnie jak święta, wstążeczki i inne...

Teraz, Buszmen11 napisał(a):

Skoro palili wszyscy to nikomu nie przeszkadzało

Podstawowa zasada jest jedna - aby wiatr był od wschodu lub północy. 

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

..ale Tuska nadal widzisz...

jedni widzą go w lornetce , inni wszędzie 

32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

odcinanie zacznie się po 20. 

ile do tej pory wypijesz że odcięcie przewidujesz ?

30 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

wieczorem spożycie. Niedziela to raczej zapoznanie z nowymi funkcjami, wieczorem może znów spożycie.

mój znajomy z roboty też daje w palnik w weekendy , z tą różnica że pracodawca Polak go wyruchał na ładną kasę za robotę we Francji a po wyjeździe tam do roboty jego dziewczyna w PL zaszła w ciążę z jakimś jego kolegą

Edytowane przez konteno
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Po co to palić?

Było po polu rozpierdzielic 

Na co? Na orankę żeby z powrotem rozwiewało? Co z owocowych to idzie na gnój. 

1 minutę temu, konteno napisał(a):

ile do tej pory wypijesz że odcięcie przewidujesz ?

Na razie jedna darowana od kierowcy Tatra mocna. Raczej więcej nie, trzeba jeszcze gotować.

Opublikowano
Teraz, konteno napisał(a):

jedni widzą go w lornetce , inni wszędzie

Ale że w takiej mgle nawet?

U nas mniejsza.

Niedawno jechałem to bez tragedji na drogach.

A ciężka ta mgła, bo aż wycieraczki się włączały...

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Na co? Na orankę żeby z powrotem rozwiewało

Okropnie gryzący dym...

Już lepiej oddać do śmieciary. Za tą samą kasę, a smrodu nie ma .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Już lepiej oddać do śmieciary. Za tą samą kasę, a smrodu nie ma .

Nie wiem jak u was, ale u nas za własny kompostownik jest ulga w opłacie za śmieci... Chyba 20% taniej jak sam kompostujesz bioodpady.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem jak u was, ale u nas za własny kompostownik jest ulga w opłacie za śmieci... Chyba 20% taniej jak sam kompostujesz bioodpady.

U mnie podobnie. Jak masz kompostownik to mniej płacisz.

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Nie słyszałem o takiej uldze.

Za "kompostownik" jest jakoś 8-10zł mniej na osobę miesięcznie. Nie pamiętam dokładnie. Jak nie masz to płacisz więcej i musisz sobie kosz kupić. Na kilka worków rocznie dopłacać? Trawy kosiarką się mało kosi, odpadki kurom, uszatym. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

U nas nie wezmą jak nie dopłacasz i nie masz osobnego kosza na bio. 

A to u nas aby w worach..

Każde byzie zabiorą..

...se Przypomnialem....cza jutro kartony i papier wystawić...kartony aby powiązane jakoś w kupy...

Od nowego roku ciuchy buty już nie do pozostałych...

Cza będzie zawozić na punkt gminny...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

U mnie jest taniej jak sam kompostujesz, dlatego wszystkie bioodpadki, kwiaty doniczkowe z balkonu, trawa skoszona z ogródka itp ląduje na starej płycie obornikowej i potem na pole się wywozi. Najlepiej to wywieźć pod kukurydzę, bo nawet jak zacznie się z tego siać ziele to herbicyd z kukurydzy bez problemu skasuje.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

U mnie liście przeważnie lądują na rozrzutniku i za jakiś czas w pole se jadą.

Zdarza się jakiś ognisko zrobić, ale liście to dym wstrętny 

Opchnelam to ciele 2480 polskich złotych. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v