Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Mateusz1q napisał(a):

@Rolnik1973wygrał, dzisiaj w firmie widziałem jak chłop kupował jęczmień paszowy w workach po 950 brutto 

Dużo ludzi się pyta u mnie o jęczmień, spokojnie do wiosny po 100zł będzie za 100kg na targu. 

LRA -4⁰ słonko wstaje.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Dzień dobry -3° 🤝🙎

Jak taka podana cena na olx to wreszcie ktoś uwierzy że tak jest i kupuje po 950🙆😲 🤣😂

Ale Rysiek teraz nie tylko z gospodarki żyje bo jeszcze etat na wykończeniach wnętrz . Ciekawe czy ma jakieś doświadczenie w tym bo popaskudzić to nie sztuka żeby ktoś narzekał 😲🤷

Panie 12 lat się robiło P0 wyjściu z wojska

P0tem ojciec zachorował i trzeba było rzucić i być w domu

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie tynkuje,  nie robię płytek

Gładzie i malowanie

Dziś muszę do lasu zciąć drzewa

Też taki mam plan, tyle że na  działkę jadę,  debaki dwa do zrobienia są. Rysiu jaki rębak byś brał do gałęzi walcowy czy tarczowy ?

Opublikowano
9 godzin temu, konteno napisał(a):

i to sie sprawdza ? mam troche starych rur od wody i patrze że na wage na złomie sporo trójników czy kolanek mosieznych nowych idzie kupić po cenie 1/3 tego co nowe w sklepie i chcę się dowiedzieć czy to będzie na dłuższą metę współgrać 

Srubonki nyple, kolanka, czasem stosuje bo mają mniejsze gabaryty, sprawdza się w instalacji wodnej. Te starsze wydaje mi się mniej dokładnie zrobione, i kiedys dużo kolanek było wadliwych lub źle montowanych, często przeciekały ludzie kazali zmieniać na ocynk.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Gładzie i malowanie

Bo nie ma jak malarzom, co sp***dolą to zamażą.

Edytowane przez 6465
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Walcowy tylko z kołem zamachowym i wałkiem wom że sprzęłem

Tarczowy to wiórków narobi i to suszyć i jak te śmiecie palić 

No do tarczowego lekko podsuszone gałęzie mówią że lepiej idą i nie trzeba mocno suszyć, ludzie tym palą ponoć. 

A zrębka dobra pod borówki, czy na kompost jak mokra i nawóz dobry z tego🤔

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
19 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Panie 12 lat się robiło P0 wyjściu z wojska

P0tem ojciec zachorował i trzeba było rzucić i być w domu

Ok tak to dobrze .👍 Bo najgorzej jak ktoś nie ma doświadczenia i się podejmuje robić .

Opublikowano

No to taki jak potrzebny 

3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

No do tarczowego lekko podsuszone gałęzie mówią że lepiej idą i nie trzeba mocno suszyć, ludzie tym palą ponoć. 

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

ja mam tarczowy , trzeba suchsze  , kupa dymu przy spalaniu , ale zaletą jest żę da rade grubsze gałęzię wadą szybko się spala 

• Thanks 1
Opublikowano

Tak powinno być suszy nie było i niema i nie będzie w Polsce .

Aplikacja suszowa to kpina tylko garstka dostanie pomoc suszową  krzyczą rolnicy .  Nie było suszy w Polsce i  przymrozków .

cytat .

Rolnicy z Warmii i Mazur nie kryją oburzenia. Na 10 tysięcy złożonych wniosków o szacowanie suszy, aplikacja suszowa uznała, że pomoc suszowa należy się tylko 630 gospodarstwom! Dodatkowo ministerstwo rolnictwa nie chce pokazać, jak aplikacja wylicza suszę.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/pieniadze/pomoc-dla-rolnikow/aplikacja-suszowa-to-kpina-z-rolnikow-tylko-garstka-dostanie-pomoc-suszowa-2522092

Opublikowano
Godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

@Krzysztof81Jednak ja uważam że czy u siebie czy u ludzi to trzeba robić tak samo bo wykończeniówka jednak  to fachowa robota . Jak źle zrobić płytki czy tynk .To nie zapłacą .  I będą 🔨 wykonawcę 

Nie każdy 🔨 wykonawcę. 

Niektórzy jeszcze po plecach poklepują 

Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał(a):

ja mam tarczowy , trzeba suchsze  , kupa dymu przy spalaniu , ale zaletą jest żę da rade grubsze gałęzię wadą szybko się spala 

To nie problem, bo towaru mam dużo, znaczy marnuje się na kupie  albo oddawałem jak ktoś chciał, spalić na kupię nie zawsze można a tak w rębak I coś jeszcze  z tym idzie  zrobić. 

Opublikowano
3 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Dzień dobry -3° 🤝🙎

Jak taka podana cena na olx to wreszcie ktoś uwierzy że tak jest i kupuje po 950🙆😲 🤣😂

Ale Rysiek teraz nie tylko z gospodarki żyje bo jeszcze etat na wykończeniach wnętrz . Ciekawe czy ma jakieś doświadczenie w tym bo popaskudzić to nie sztuka żeby ktoś narzekał 😲🤷

Teraz jak zasmakował etatu to gospodarkę w dzierżawę odda 🤭😝

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Walnąłęś byka i wyszło zupełnie co innego niż chciałeś powiedzieć😂

A co Tobie się marzy Rochu🤔

Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

-4 czy mi grzyby zmarzły?

Może trzeba było stopy schować pod kołdrę 🤷

...sorry za suchara🙋

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Ok tak to dobrze .👍 Bo najgorzej jak ktoś nie ma doświadczenia i się podejmuje robić .

Takich bardzo szybko weryfikuje rynek 

Dziwię się ludziom którzy biorą firmy w ciemno ,a potem płacz 

Miało być tanio i szybko ,jest tanio ? Jest dobrze? 

Jest tanio!

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v