Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie kupujcie nic w takich cenach to może te ceny spadną bo tyle płacić 🤷🙆

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał(a):

Moje skromne zdanie...seria xx20- tak; xx40- nie; xx21 lub xx41- tak, pod warunkiem, że ma rewers, bez rewersu lipa, nie chcę 🤷

I się narobiło...rano mi silnik padł od dojarki...ogarnąłem drugi, ale bez ustalenia przyczyny, bo ja w prądzie o napięciu powyżej 12V się nie wyznaję. No i ten drugi silnik podłączyłem, a on na pusto się kręcił, a jak go z pompą spiąłem to ruszyć nie chciał...i na tym się moja wiedza skończyła, więc zadzwoniłem po pomoc...przyjechał synuś, najpierw się trochę że mnie ponabijał, potem wyciągnął jakieś dziwne urządzenia, coś pomierzył, rozpruł pół instalacji, potem to poskładał, przytulił od mamy dwie stówki, ode mnie stówkę, ile od dziadka nie wiem, ale na pewno coś, bo dziadek z zasady go bez datku nie wypuszcza...ale dojarka chula🤷...

@Karol6130 najlepsze życzenia, niech tam Zofia się odpowiednio zajmie...prezentem😉💯🥂🍾

każdy Zetor nie jest zly

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla mnie prawie 70.000 za 20-kilku letniego Fetora bez przedniego napędu to trzeba być jakimś fanatykiem żeby to kupić ... 

Mówiłem...są tańsze i ciekawe.

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla mnie prawie 70.000 za 20-kilku letniego Fetora bez przedniego napędu to trzeba być jakimś fanatykiem żeby to kupić ... 

to co wzamian w tym przedziale mocy w tym roczniku w tych pieniądzach 

zachodnie w tym roczniku 2 razy drozsze

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

Można mieć 10 lat starego MF sieri 300 w ładnym stanie 4x4 w takiej kasie . Ale wiadomo do Zetora części takie w razie remontów. Bo w takim MF np skrzynia remontować to ładnych kilka tys zł . 

Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

I 2 razy gorsze, bo już swoje przeżyły, a remontować to ...to 😱

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał(a):

Można mieć 10 lat starego MF sieri 300 w ładnym stanie 4x4 w takiej kasie . Ale wiadomo do Zetora części takie w razie remontów. Bo w takim MF np skrzynia remontować to ładnych kilka tys zł . 

ale to dekadę starszy ciagnik

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

W tym cudzie techniki nadal 5 biegów w 2 zakresach bez rewersu jak w siuntce ?

Tak. Dlatego to jest słabe. A skrzynie tam są czterdziestki i się robi taki problem, np w orce, że na jedynce drogowej ciągnik ma zapas mocy, ale prędkość za mała. Na dwójce prędkość ok, ale mocy trochę brakuje. Idealnie PiS kątem mocy i prędkości jest na piątce polowej, ale żeby jakiś sensownie jeździć trzeba mieć rewers. Wyobraź sobie wajchowanie na uwrociach. Szwagier ma 5341 bez rewersu więc mam porównanie do mojego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v