Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wiesz jak widzę te kompromisy i ustępstwa.

ja tez ich u siebie nie widzę, kolejna kobieta w domu która miałaby pier**lić jak żyć i na co kasę wydawać ,z resztą powiedziałem że na biedę (zarówno materialną jak i umysłową )nikogo nie ściągam, większość z pracy idzie na ustępstwa i wspólne życie na neutralnym gruncie i własnych wypracowanych we dwoje obustronnie zasadach albo kupując na credo albo wynajmując , na wsi to niestety nie przejdzie bo czegoś gotowego gdzie można coś (związek)zacząć od zera zazwyczaj nie ma a trochę to komplikuje organizację i życie względem miasta bo nakładów większych wymaga , zarówno sił jak i kasy 

z resztą co oferuje kasa z etatu za najniższą krajową ? ludzie we dwójke z najniższych krajowych często w mieście się nie dorabiają na własność przez całe życie a ode mnie się oczekiwałoby że miałbym coś komuś zaoferować albo jeszcze nie daj Boże zrezygnować z tego co do tej pory się chciało zrobić 

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Wisi, spoko przecież tak się umawialiśmy 

Jakby to nie był problem to mógłbyś dać, puszczę ci przelew albo podjadę jak będę.

weźmiesz miarę żeby mniej więcej zobaczyć czym bym musiał jechać ? 

Ok. Zmierzę 

Problem żaden, aby tylko nie sprzedał.

Trzeba uruchomić bo to podejrzana sprawa. 

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

17 44 stringi mają lecieć

Gdzie o tej porze Rysiek 🤦 zajeździ Cię do północy 

Chyba córę dzisiaj wywiozłeś tak wcześnie zaczynasz 🙋

Opublikowano
24 minuty temu, MonteChristo napisał(a):

A myślisz, że ich interesuje to, że ktoś będzie biedny i głód mu będzie doskwierał  piz*a Kloska już się wypowiedziała o drożyźnie, ma być drogo bo to dobrze dla klimatu

Ma być sterowalnie, a nie że sobie, czy dla klientów będziesz produkować bez kontroli i podatków. 

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał(a):

ja tez ich u siebie nie widzę, kolejna kobieta w domu która miałaby pier**lić jak żyć i na co kasę wydawać ,z resztą powiedziałem że na biedę (zarówno materialną jak i umysłową )nikogo nie ściągam, większość z pracy idzie na ustępstwa i wspólne życie na neutralnym gruncie i własnych wypracowanych we dwoje obustronnie zasadach albo kupując na credo albo wynajmując , na wsi to niestety nie przejdzie bo czegoś gotowego gdzie można coś (związek)zacząć od zera zazwyczaj nie ma a trochę to komplikuje organizację i życie względem miasta bo nakładów większych wymaga , zarówno sił jak i kasy 

z resztą co oferuje kasa z etatu za najniższą krajową ? ludzie we dwójke z najniższych krajowych często w mieście się nie dorabiają na własność przez całe życie a ode mnie się oczekiwałoby że miałbym coś komuś zaoferować albo jeszcze nie daj Boże zrezygnować z tego co do tej pory się chciało zrobić 

A tam pier**lisz. Nigdy nie jest kolorowo ale jak jest to coś to pieniądze nie są ważne. Wiem że ciężko ale można trafić. Masz po prostu złe podejście.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, szymon09875 napisał(a):

To jest fajny sposób dla "warszawiaków" itd 

Albo dla kogoś kto tylko dorywczo chce mieć stycznośc z ziemią. 

sam tak myślałem ale pól mniej niż łąk i dużo nie udra i z wyprzedzeniem nie wiem do oprawy czego te" kokosy " dołożą 

17 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

Wolę nie pisać, zaraz jakiś screena zrobi i na co mnie to? 

to pisz PW

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pedro2 napisał(a):

Ok. Zmierzę 

Problem żaden, aby tylko nie sprzedał.

Trzeba uruchomić bo to podejrzana sprawa. 

Gdzie o tej porze Rysiek 🤦 zajeździ Cię do północy 

Chyba córę dzisiaj wywiozłeś tak wcześnie zaczynasz 🙋

Będziesz coś wiedział daj mi znać bo rano się do lekarza muszę zarejestrować i nie wiem na którą będę jechał.

No podejrzana, jak się okaże że zapomniał 1 z przodu dopisać to bij śmiało na odzienie niepaacz 🤣 

Jak z nim gadałem to tak jak ci pisałem cena jak w ogłoszeniu i sprzedaje bo zmienil na większą a ta stoi 

Edytowane przez szymon09875
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Twoje już za duże sa. Z 200 sztuk było takich. Elegancki pokrowiec

IMG_20241102_121240.jpg

Najlepszy 😁 w ciągnikach tez takie mam.

15L było 

A gdzie to się Pani podziewała?

Już miałem klepsydre wywieszać, myślałem że moja faktura za byka Panią przygniotła 😑

IMG_20241103_165052_9.jpg

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, slawek74 napisał(a):

A ile myślałś dużo...🙆‍♂️

30? 50? 100? Znam jednego co ma 30 wszystkiego, połowę dojnych. Doi konwiami, obornik taczkami, bez paszowozu i to mu tyle czasu nie zajmuje. Z drugiej strony jak tobie zajmuje obszątek 5 godzin dziennie to ci co mają 4 razy tyle powinni w oborze spać...

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał(a):

30? 50? 100? Znam jednego co ma 30 wszystkiego, połowę dojnych. Doi konwiami, obornik taczkami, bez paszowozu i to to tyle czasu nie zajmuje. Z drugiej strony jak tobie zajmuje obszątek 5 godzin dziennie to co co mają 4 razy tyle powinni w oborze spać...

Ty jesteś naprawdę zielony...🤦

Nie moge tu publicz ie takich rzeczy pisać 🤷‍♂️

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v