Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Wiesz dokładnie że im nie zależy na tym żeby Ci dobrze było i jaki temu opór stawiasz? 

Na razie to bierny jedynie. Co do strajków, to jakoś nie było u nas ani w rodzinie, ani w okolicy takich tradycji. Zaś lobby na cenę niby nieśmiałe były przed grupę producencką, a nawet kilka w okolicy było. Jednak to się ludzie za bardzo nie potrafią dogadać miedzy sobą, a prezesi za bardzo grabili do siebie. 

Opublikowano

Wczoraj rano z młodą w pociąg i na wycieczkę. 

Wioska dogorywa. Gdzieniegdzie większy bamber, opuszczonych fajnych budynków do oporu. 

Miasto wojewódzkie, a przemysłu i produkcji bra 

Urzędy gigantyczne i biurokracja rozpasiona 

W kawiarni, czy restauracji już polskiego mało słychać. 

Neony żabki rozświetlają pół miasta, drugie pół galerie 

Malutkich lokali mnóstwo zamkniętych i do wynajęcia 

Opublikowano

@HF86 Zmienił się profil społeczny i ekonomiczny. Przemysł jest jednak wydajny, to i produkcja nadąża za popytem, więc nie potrzeba zakładu na zakładzie w każdym mieście. Moim zdaniem brak zakładów nie świadczy o upadku gospodarki. Bezrobocie jest znikome. Ludzi do pracy się ściąga z zagranicy. Wszystko się kręci, ale inaczej niż byśmy byli do tego przyzwyczajeni. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Skłóconymi ludźmi łatwiej sterować 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Manipulacja prymitywna, ale głupi naród nie dostrzega i się na to łapie...

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale o ni nic nie dali, oni tylko przeznaczyli na to nasze wspólne pieniądze ...

Ototo

Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

Marku bo Rysiek to jest pie🤬 leń i pasożyty co myśli jak wyciągnąć kasę.

Dlatego powinni rolnikowi zabrać wszystko, zero dopłat 

I jeszcze na ZUS 

I się może skończy to stenkanie I jęczenie że się nie opłaca 

Gospodarstwo to firma I albo na siebie zarabia albo plajta 

Weźmy takiego krowiarza 

Dziś strajkuje żeby nie sprowadzali z UA a jutro będzie dzwonił za śrutami, kukurydzą, zbożem 

A pelnoporcjowka to z czego jest robiona dla ograniczenia kosztów

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ja naginam karku. Od wielu lat z ludźmi rozmawiam i pewne rzeczy tłumaczę. Jedni twierdzą żem głupi, inni niby rozumieją, a swoje myślą i robią, a tylko malutki ułamek rozumie naprawdę...

Wiesz jak to jest jak jeden myśli dobrze ale inaczej od reszty. Żeby nie wyrywał się to trzeba go szykanować, ośmieszyć żeby siedział cicho i nie buntował 

Dlatego taki podział wewnątrz środowiska czy rolników czy innej branży jest na rękę władzy czy to pis czy po jeden uj, jedyny w miarę ogarnięty był Ardanowski to go uwalili  a po drugie to minister jest pionkiem wykonuje polecenia premiera i ministra finansów 

Ewentualnie tych którzy mu zapłacą 

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Wybierz sobie szczeniaka z całego stada i tylko mu poświęcaj uwagę. 

Z czasem będzie atakowany przez wszystkie inne i wszystkie się zjednoczą przeciwko niemu. 

Ototo

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Weźmy takiego krowiarza 

Dziś strajkuje żeby nie sprowadzali z UA a jutro będzie dzwonił za śrutami, kukurydzą, zbożem 

A pelnoporcjowka to z czego jest robiona dla ograniczenia kosztów

To moje krowy jak króliki u Piotrka. Jedzą prawie tylko to co na ziemi urośnie. :D 

Opublikowano

Zgadzam się z tym tak jest, jak robiliśmy z krzaczorow działkę dla wsi to było kilku co się w głowy pukali za damski uj zrobione ogrodzone budyneczek stoi, teraz dorwali się do zarządzania tym ci co wtedy stali i patrzyli, dlatego ja już myślę na zakończeniem kariery 

Czemu nikt nie powie hola hola

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Przemek nie chodzi o to czy Ty z Ryśkiem, czy ja z Markiem albo Karolem. Chodzi o zasadę. Im więcej z nas będzie skłóconych tym lepiej dla przeciwnika. I do tego dąży swoimi narzędziami 

Każdy jakoś normalnie potrafi dyskutować a przyjdzie ten Rysiek i tylko P0 P0 jak zaprogramowany jak z takim w ogóle rozmawiać straszny człowiek

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Jak by było blisko to już Case-jem bym się kręcił w te i spowrotem ale nikt tu u nas nic takiego nie organizuje bo tu są same PIS-dy jak Rysiek. 

Wyjść przed szereg. Wiele celów marzeń i idei zabiło "co ludzie powiedzą"

Opublikowano

Oczy się otworzą jak bezrobocie sięgnie 15 %

A kawalerka dla córki Będzie 500 i to w powiatowej pipiduwie 

Wystarczy te ukryte pokazać 

Większość tego rozpierdolu jarek nam zgotował robiąc laske ruskom. 

Nie przetłumaczysz 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Czasami to ci zazdroszczę 🙄

Czego?

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Wystarczy te ukryte pokazać 

Dzisiaj ogłosili 5,1

Realnego ukrytego pewnie ponad 12 

Wystarczyło parę pakietów wprowadzić i trochę zasady rejestracji w urzędach pozmieniać 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Co języka Przypalił

Nie wiem. Ja swoje zrobiłem ale jak go zabierali to już jak nieboszczyk wyglądał. Ciśnienie 90-60 cukier 67. Cukru dostał, ciśnienie mu podniosłem i niech się robi co chce, ja jestem kryty

Przypadek?

Nie wiem. Ale mnie zeźlił

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Widać że nie ogarniasz sytuacji. 😥

To rusz d*pę z domu i pokaż jedność wśród rolników. 

W jedności siła i wtedy będą się liczyć z rolnikami a jak będa takie ryśki to nic się nie zmieni. 

Dokładnie 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Czym ci przywalił że aż na karetkę czekasz?

Te poczucie humoru to masz iście podlaskie, nie ublizajac hfowi

41 minut temu, GRZES1545 napisał:

Temu trzeba też dać wyraz niezadowolenie, choćby tym aby solidaryzować się z tymi co teraz na drogę wyszli.

Dokładnie

Opublikowano
43 minuty temu, MonteChristo napisał:

Takie jest zadanie mediów i polityków

Już jest za późno

Nie jeszcze

41 minut temu, galan99 napisał:

Przecie wybrali nową zmianę która miała mieć samych Fachowców , sam Rudy powiadał że nikt go w Brukseli nie ogra . Jak widać inaczej działa , Lewactwo jak szaleje , sami znawcy wybrani .  Wybory w kwietniu lewactwo będzie panować a potem do Brukseli sami lewacy pojadą .

Jak w miesiąc naprawić 8 lat rozpierdzielu. Piszę to chociaż sam wiem że ten rzad tak jak poprzedni nic dla nas nie zrobi 

33 minuty temu, Leszy napisał:

Na razie to bierny jedynie. Co do strajków, to jakoś nie było u nas ani w rodzinie, ani w okolicy takich tradycji. Zaś lobby na cenę niby nieśmiałe były przed grupę producencką, a nawet kilka w okolicy było. Jednak to się ludzie za bardzo nie potrafią dogadać miedzy sobą, a prezesi za bardzo grabili do siebie. 

Zostan prezesem tej grupy i grab do siebie 

21 minut temu, Mateusz1q napisał:

Każdy jakoś normalnie potrafi dyskutować a przyjdzie ten Rysiek i tylko P0 P0 jak zaprogramowany jak z takim w ogóle rozmawiać straszny człowiek

Jeszcze trochę i w kaftan pójdzie 

15 minut temu, HF86 napisał:

Dzisiaj ogłosili 5,1

Realnego ukrytego pewnie ponad 12 

Wystarczyło parę pakietów wprowadzić i trochę zasady rejestracji w urzędach pozmieniać 🤭

No pis pozmieniał i w ten sposób zwalczył bezrobocie 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie jeszcze

Chłopie, elektorat który będzie wchodził w dorosłość ma oczy zamydlone lewackimi idami aborcja, plucie na katolicyzm itp. Jak był covid to oni byli zadowoleni bo mogli siedzieć na d*pie i netfliksa oglądać, to o czym tu mowa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v